Bästa gamingskärm 2021

BIld på en gamingsetup med två snygga gamingskärmar som illustrerar vårt bäst i test av gamingskärmar 2021.

Letar du efter en bra datorskärm för gaming? I denna köpguiden kommer vi att gå igenom de bästa gamingskärmarna 2021 i flera olika kategorier. För det finns inte en enda skärm som passar för alla, utan vi har alla olika krav, budget och preferenser.

Bland våra rekommendationer kommer du att hitta både snabba och tävlingsinriktade skärmar och de med en bildkvalité av toppklass, samt de mittemellan. 

Vi har valt att dela in vårt bäst i test i 10 kategorier, så att du kan hitta den gamingskärmen som passar just dig. Nedan finner du en smidig översikt över dessa skärmar.

Översikt

Bästa gamingskärm med 4K 2021

LG UltraGear 27GN950 är en gamingskärm med 4K upplösning och som levererar en enastående bild och spelupplevelse. Vårt val av bästa gamingskärm med 4K 2021.

LG UltraGear 27GN950

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingskärm med QHD (1440p) 2021

Den bästa gamingskärmen med QHD-upplösningen 2021 är MSI Optix G273QF. En skärm som är perfekt att spela på med en IPS-panel som ger fina färger.

MSI Optix G273QF

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingskärm med FHD (1080p) 2021

AOC C27G2ZUBK är en riktigt snabb och följsam gamingskärm som passar perfekt för snabba FPS-spel som CS, Valorant eller COD. Vårt val av bästa gamingskärm i FHD 2021.

AOC C27G2ZU

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa budget gamingskärm 2021 (under 2000 kr)

AOC G2490VXA är vårt val av bästa budget gamingskärm 2021. En billig och mycket prisvärd datorskärm som passar perfekt för gaming med sin låga responstid och höga uppdateringsfrekvens. Ett riktigt klipp!

AOC G2490VXA

4/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa välvd (curved) gamingskärm 2021

Samsung Odyssey G7 är vårt val av bästa gamingskärm med vävd skärm (curved) 2021. En fantastisk datorskärm för gaming som har låg responstid, och knivskarp bild.

Samsung Odyssey G7

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa ultrawide gamingskärm 2021

ASUS TUF Gaming ASUS VG34VQL1B är framtagen för snabba spel och är ett rent nöje att spela med tack vare sina olika teknologier och snabba hastighet. Vårt val av bästa gamingskärm ultrawide 2021.

ASUS TUF Gaming VG34VQL1B

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingskärm för e-sport 2021

ASUS PG259QN är en gamingskärm framtagen för e-sport och passar perfekt för dig som tävlar eller spelar på höga nivåer inom dina spel. Med 360 Hz är bilden extremt följsam och mjuk i alla rörelser.

ASUS ROG Swift PG259QN

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingskärm för Playstation & Xbox 2021

BenQ Mobiuz EX2710 passar perfekt som gamingskärm till konsoler som PS4, PS5, Xbox One X, Xbox Series X|S. Den stödjer 120 Hz/fps för flera olika spel vilket öppnar en helt ny värld inom konsolspelande.

BenQ Mobiuz EX2710

4/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa stora (32 tum) gamingskärm 2021

Acer Predator XB323UGP är en stor gamingskärm på 32 tum som är världens första 32-tummare med IPS-panel. Vilket ger en fantastisk bildkvalité. Vårt val av bästa stora gamingskärm 2021.

Acer Predator XB323UGP

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingskärm med OLED 2021

LG 48 OLED48C15LA är en OLED tv som är riktigt bra att spela på samtidigt som det är en makalös bild. Vårt val av bästa OLED gamingskärm 2021.

LG OLED48C15

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Att tänka på inför ett köp av en gamingskärm

När du ska köpa en en datorskärm för gaming finns det ett gäng faktorer som påverkar skärmens prestanda och pris. Dyrast behöver nödvändigtvis inte vara bäst, utan olika skärmar passar olika personers ändamål.

En del gamingskärmar har fokus på att vara så snabba och vassa som möjligt i spel där man tävlar mot andra. Medan andra gamingskärmar är mer inriktade på en snygg bildkvalité som lämpar sig bättre i mer storslagna och episka spel.

Nedan ska vi gå igenom några av de viktigaste faktorerna vid köp av en datorskärm för gaming.

Skärmens storlek

En av de viktigaste faktorerna när man ska välja rätt gamingskärm är storleken på skärmen. Större skärmar är generellt dyrare, men kan också ge en mer omslukande spelupplevelse.

Standardstorlekarna på en gamingskärm är 24 och 27 tum, men skärmarna blir större och idag finns även ett bra utbud av gamingskärmar i storlekarna 32-34 tum och till viss del 48-49 tum.

Upplösning

En skärms upplösning berättar hur många pixlar den har på bredden och höjden. En högre siffra betyder en skarpare och tydligare bild, allt annat lika.

Det finns tre upplösningar att hålla koll på i gamingskärmar, de kan benämnas lite olika av tillverkarna, därför har vi tagit med flera olika namn för samma upplösning:

 • Full HD/FHD (1920 x 1080p)
 • Quad HD/QHD/WQHD/2K (2560 x 1440p)
 • 4K/Ultra HD (3840 x 2160p)

Det ska tilläggas att en gamingskärm med QHD och framförallt 4K kräver att din dator har ett bra grafikkort för att få full glädje av.

Paneltyp

Det finns fyra typer av paneler att hålla koll på i gamingskärmar.

 • TN (Twisted Nematic) – Var tidigare väldigt vanlig i gamingskärmar då den erbjöd snabba responstider och bra prestanda, men hade sämre färgåtergivning och betraktningsvinkel. Idag har responstiderna blivit lika bra på de andra panelerna, så TN är därför mer ovanlig i dagens gamingskärmar.  

 • VA (Vertical Alignment) – Den vanligaste paneltypen idag i hård konkurrens med IPS. Har en betydligt bättre färgåtergivning och betraktningsvinkel än TN. Fördelar mot en IPS-panel är att VA oftast har en högre kontrast, vilket är avståndet mellan det mest vita och mest svarta en skärm kan producera.

 • IPS (In Panel Switching) – Ger bäst färgåtergivning och betraktningsvinkel och bidrar till att skapa riktigt vackra spelmiljöer. Det finns även en vidareutveckling av LG som kallas Nano IPS, som ger ännu bättre färger än vanliga IPS.

 • OLED (Organic Light-Emitting Diode) – Medan TN, VA och IPS alla är varianter av LCD-teknologin så är OLED en helt egen och nyare teknologi som framförallt LG har anammat i sina TV-apparater. Än så länge är tekniken relativt dyr och det gör utbudet av skärmar litet, men de som finns håller hög klass.

Uppdateringsfrekvens

En viktigt faktor i bildskärmar för gaming är uppdateringsfrekvensen, som mäts i Hertz (Hz). Ju högre uppdateringsfrekvens desto fler bildrutor per sekund (fps, frames per second) stödjer skärmen.

En högre siffra innebär alltså följsammare och mjukare skärmrörelser, vilket är till fördel i framförallt snabba spel som CS, Valorant, Rainbow Six Siege m.fl.

För att en gamingskärm ska anses bra idag bör den minst ha 120 Hz. De vanligaste uppdateringsfrekvenserna är 120 Hz, 144 Hz, 165 Hz och 240 Hz. Det finns även gamingskärmar som har så mycket som 360 Hz, dessa riktar sig främst till de som spelar på höga nivåer inom sina spel eller till och med tävlar inom e-sport.

Responstid

Responstiden är tiden det tar för en pixel i skärmen att byta från en färg till en annan. Det mäts oftast från svart till vitt och till svart igen. En lägre siffra innebär att bilden uppdateras snabbare vilket ger en mjukare och bättre spelupplevelse.

En bra gamingskärm under 2021 bör ha 1 ms i responstid. Det finns även vissa skärmar för gaming som är nere på 0,5 ms.

Välvd/curved gamingskärm eller inte?

Det finns både för och nackdelar med välvda gamingskärmar. Tack vare formen så kan de hjälpa till att skapa en mer omslukande spelupplevelse för dig och även erbjuda ett bättre synfält.

De kommer dock med en högre prislapp och kan även vara svåra att väggmonteras om man skulle önska det. På grund av sin form kan de även få bekymmer med bländning från bakgrundsljus i vissa vinklar.

I slutändan handlar det mest om personlig preferens. Det finns inga banbrytande fördelar med välvda gamingskärmar, men de kan ge dig en annorlunda och häftigare spelupplevelse.

Adaptive Sync-teknologi: G-Sync & FreeSync

De två Adaptive Sync-teknologier NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync är framtagna för att motverka screen tearing och hack i bilden. Det kan uppstå om ditt grafikkort producerar fler bildrutor än vad skärmen klarar av att visa.

Teknologin gör så att skärmen synkar sin uppdateringsfrekvens (refresh rate) med grafikkortets bildhastighet (frame rate), vilket gör att de arbetar i samma hastighet helt enkelt. Det ger framförallt en fördel i snabba sportspel, bilspel eller skjutspel

Bästa gamingskärm med 4K 2021

LG UltraGear 27GN950

LG UltraGear 27GN950 är en gamingskärm med 4K upplösning och som levererar en enastående bild och spelupplevelse. Vårt val av bästa gamingskärm med 4K 2021.
En bild som visar en vertikal bild på LG UltraGear 27GN950​. Den går att rotera och erbjuder därför en stor flexibilitet. En gamingskärm i 4K som är en riktig best.
 • Storlek: 27 tum
 • Upplösning: 4K (2160p)
 • Paneltyp: Nano IPS
 • Uppdateringsfrekvens: 144 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Sync-teknologi: NVIDIA G-Sync & AMD FreeSync
 • Gränssnitt: HDMI, DisplayPort
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 100×100 mm.

LG UltraGear 27GN950 är en enastående gamingskärm för den som är ute efter den allra bästa bildkvalitén till sitt spelande.

Med kombinationen av 4K-upplösning och en Nano IPS-panel så upplever du varenda detalj och får färger och en kontrast som är helst otrolig. En skärm som är perfekt för de stora och vackra spelen.

Med 1 ms i responstid och 144 hz i uppdateringsfrekvens är denna gamingskärmen även ett vapen i snabba FPS-spel och liknande. Bilden är följsam utan några störningar.

LG UltraGear 27GN950 erbjuder även stöd för både NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync, så att du kan synka ditt grafikkort och bland annat slippa uppleva screen tearing.

På baksidan finns även snygg RGB-belysning som ger en häftig effekt.

Det ska sägas att denna gamingskärmen kräver en riktig best till dator för att kunna nyttjas till fullo. Dessutom är prislappen relativt hög, men då får man också en bildkvalité av toppklass till sitt spelande.

Hitta bäst pris för LG UltraGear 27GN950 hos:

Bästa gamingskärm med QHD (1440p) 2021

MSI Optix G273QF

Den bästa gamingskärmen med QHD-upplösningen 2021 är MSI Optix G273QF. En skärm som är perfekt att spela på med en IPS-panel som ger fina färger.
Bild på MSI Optix G273QF i en sidoprofil med en röd häftig drake på skärmen. Detta är en oerhört bra QHD-gamingskärm och bäst i test hos oss 2021.
 • Storlek: 27,3 tum
 • Upplösning: QHD (1440p)
 • Paneltyp: IPS
 • Uppdateringsfrekvens: 165 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Sync-teknologi: AMD FreeSync & NVIDIA G-Sync
 • Gränssnitt: HDMI x2 & DisplayPort
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 100×100 mm

Välkända MSI levererar en QHD-gamingskärm av absolut toppkvalité, som trots sin fina specifikation har fått ett riktigt rimligt pris.

IPS-panelen ger Optix G273QF möjlighet att återge väldigt fina färger, vilket gör spelen mer verklighetstrogna och snygga. Framförallt större filmiska spel som Cyberpunk 2077, The Witcher, Red Dead Redemption och liknande.

Även till snabba FPS-spel som CS, Rainbow Six Siege, Valorant m.m. så presterar denna skärmen strålande tack vare 1 ms i responstid och 165 Hz uppdateringsfrekvens.

Med stödet för AMD FreeSync och NVIDIA G-Sync så kan du även synka ditt grafikkort för en bättre spelupplevelse.

För att minimera skadligt ljus som tröttar ut ögonen så har MSI försett denna gamingskärmen med en Flimmerfri-teknologi och en Low Blue Light-teknologi.

Hitta bäst pris för MSI Optix G273QF hos:

Bästa gamingskärm med FHD (1080p) 2021

AOC C27G2ZU

AOC C27G2ZUBK är en riktigt snabb och följsam gamingskärm som passar perfekt för snabba FPS-spel som CS, Valorant eller COD. Vårt val av bästa gamingskärm i FHD 2021.
Bild på den prisvärda gamingskärmen AOC C27G2ZU ovanfrån. Detta är vårt val av bästa gamingskärm med FHD-upplösning. En billig skärm för sin specifikation och perfekt för FPS-spel.
 • Storlek: 27 tum välvd
 • Upplösning: FHD (1080p)
 • Paneltyp: VA
 • Uppdateringsfrekvens: 240 Hz
 • Responstid: 0,5 ms
 • Sync-teknologi: Ja
 • Gränssnitt: AMD FreeSync & NVIDIA G-Sync
 • Kan väggmonteras: Ja, 100×100 mm i VESA-mått

Vårt val av bästa gamingskärm i FHD-upplösning är AOC C27G2ZU, vilket enligt oss även är den bästa gamingskärmen under 3000 kr på marknaden.

Med låga 0,5 ms i responstid och 240 Hz i uppdateringsfrekvens är detta en extremt följsam och snabb gamingskärm. Det är den ultimata skärmen för de som hellre vill ha en för en högpresterande och kvick gamingskärm framför den bästa bildkvalitén.

C27G2ZU kommer med en böjd form som ger en trevlig vinkel i spelandet. Vidare har skärmen både AMD FreeSync och NVIDIA G-Sync för direktsynkning med ditt grafikkort.

För sin specifikation är detta en billig och riktigt prisvärd gamingskärm som är perfekt för t.ex. FPS och MOBA-spel.

Hitta bäst pris för AOC C27G2ZU hos:

Bästa budget gamingskärm 2021 (under 2000 kr)

AOC G2490VXA

AOC G2490VXA är vårt val av bästa budget gamingskärm 2021. En billig och mycket prisvärd datorskärm som passar perfekt för gaming med sin låga responstid och höga uppdateringsfrekvens. Ett riktigt klipp!
Sidobild på gamingskärmen AOC G2490VXA som är bäst i test bland budget datorskärmar till gaming 2021.
 • Storlek: 24 tum
 • Upplösning: FHD (1080p)
 • Paneltyp: VA
 • Uppdateringsfrekvens: 144 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Sync-teknologi: AMD FreeSync
 • Gränssnitt: HDMI, DisplayPort
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 100×100 mm

Det här är en gamingskärm som erbjuder en bra och trevlig gamingupplevelse till ett oslagbart pris. Ett toppenval om du letar efter din första riktiga gamingskärm eller helt enkelt bara vill ha något riktigt prisvärt.

AOC G2390VXA kommer med en trevlig design där den röda nederkanten ser riktigt snygg ut. Vidare har den inbyggda högtalare om du inte vill lyssna via hörlurar.

Med 144 Hz i uppdateringsfrekvens och 1 ms i responstid är skärmen väldigt snabb och följsam i alla rörelser med musen och den funkar utmärkt till både snabba FPS-spel eller mer casual spel.

Skärmen har två bra teknologier i Shadow Control och Lowblue Light, där den förstnämnda ger möjlighet till att lysa upp mörka partier eller skugga dem. Medan Lowblue Light skyddar ögonen från blått ljus som kan trötta ut dem, vilket låter dig spela så länge du vill.

Hitta bäst pris för AOC G2490VXA hos:

Bästa välvd (curved) gamingskärm 2021

Samsung Odyssey G7

Samsung Odyssey G7 är vårt val av bästa gamingskärm med vävd skärm (curved) 2021. En fantastisk datorskärm för gaming som har låg responstid, och knivskarp bild.
Samsung Odyssey G7 är bäst i test av gamingskärmar välvd 2021. Detta är en fantastisk datorskärm för gaming som är både snabb och färgrik med ett bra flyt i bilden.
 • Storlek: 27 tum välvd
 • Upplösning: WQHD (1440p)
 • Paneltyp: VA
 • Uppdateringsfrekvens: 240 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Sync-teknologi: NVIDIA G-Sync & AMD FreeSync
 • Gränsnitt: DisplayPort x2 & HDMI
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 100×100 mm

Samsung Odyssey G7 är en högklassig gamingskärm som erbjuder en riktigt trevlig vinkel med sin böjda (curved) skärm. Spelkänslan blir omslukande och närmare.

Kombinationen av 1440p och 240 Hz är riktigt trevlig med en klar och följsam bild och gör spelandet till en absolut fröjd. Dessutom har den en låg responstid på 1 ms för snabb kommunikation med datorn.

Förutom gaming är det här också en utmärkt datorskärm att både utföra kontorsarbeten på eller kolla film med sitt breda omfång av färger och fina kontrast.

På baksidan finns även RGB-belysning som ger ett snyggt ljus från skärmen.

Hitta bäst pris för Samsung Odyssey G7 hos:

Bästa ultrawide gamingskärm 2021

ASUS TUF Gaming VG34VQL1B

ASUS TUF Gaming ASUS VG34VQL1B är framtagen för snabba spel och är ett rent nöje att spela med tack vare sina olika teknologier och snabba hastighet. Vårt val av bästa gamingskärm ultrawide 2021.
ASUS TUF Gaming VG34VQL1B är en ultrawide gamingskärm som låter dig slukas av spelandet. Vårt val av bästa gamingskärm med ultrawide 2021.
 • Storlek: 34 tum välvd
 • Upplösning: WQHD (1440p)
 • Paneltyp: VA
 • Uppdateringsfrekvens: 165 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Sync-teknologi: AMD FreeSync & NVIDIA G-Sync
 • Gränssnitt: HDMI x2 & DisplayPort
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 100×100 mm

ASUS TUF Gaming VG34VQL1B är en gamingskärm med omfamnande form som låter dig helt slukas av dina spel. Den breda betraktningsvinkeln ger en fantastisk känsla när man spelar, men även under streams, filmer och serier.

WQHD-upplösningen och VA-panelen ger en strålande klar bild med otroligt fina färger och kontraster. Medan 1 ms i responstid, 165 Hz uppdateringsfrekvens och Extreme Low Motion Blur-teknik levererar en följsam och mjuk bild som hjälper dig i snabba spel.

Vidare har skärmen stöd för både AMD FreeSync och NVIDIA G-Sync, för en bekymmersfri spelupplevelse.

ASUS har även försett denna gamingskärmen med Shadow Boost och Ultra-low Blue Light Filter, där det förstnämnda ger förbättrade skuggor och den andra minskar skadligt blått ljus som tröttar ut ögonen.

Hitta bäst pris för ASUS TUF Gaming VG34VQL1B hos:

Bästa gamingskärm för e-sport 2021

ASUS ROG Swift PG259QN

ASUS PG259QN är en gamingskärm framtagen för e-sport och passar perfekt för dig som tävlar eller spelar på höga nivåer inom dina spel. Med 360 Hz är bilden extremt följsam och mjuk i alla rörelser.
En sidobild på när gamingskärmen ASUS ROG Swift PG259QN är vinklad uppåt. Skärmen är en ultimat datorskärm för de som spelar på hög nivå och vill ha en konkurrenskraftig gamingskärm. Vårt val av bästa gamingskärm för e-sport 2021.
 • Storlek: 24,5 tum
 • Upplösning: FHD (1080p)
 • Paneltyp: IPS
 • Uppdateringsfrekvens: 360 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Sync-teknologi: NVIDIA G-Sync
 • Gränssnitt: DisplayPort 1.4 & HDMI 2.0
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 100×100 mm

ASUS ROG Swift PG259QN är en gamingskärm framtagen för e-sport och är ett bra val för dig som tävlar eller spelar på höga nivåer inom dina spel. Med 360 Hz är bilden extremt följsam och mjuk i alla rörelser.

ASUS har verkligen tänkt på allt för att få denna skärmen så tävlingsinriktad som möjligt. Du har bland annat en antireflex-kant längst ner som är en speciell behandling för att minska reflektioner i skärmen. Vidare är foten anpassad för att ta så lite plats som möjligt framåt och lampan som visar om skärmen är på eller av sitter undertill för att minska distraktion.

Med denna skärmen kommer du att uppleva ett stort övertag i spel där snabbhet spelar roll, som i t.ex. Valorant, CS, Rainbow Six Siege eller COD. Framförallt Flick shots (när du snabbt vrider dig och skjuter) med denna skärmen är otroliga.

ROG Swift PG259QN erbjuder även en riktigt bra ergonomisk design där du kan vrida, luta, snurra, höjdjustera för att få den optimal för dig.

Hitta bäst pris för ASUS ROG Swift PG259QN hos:

Bästa gamingskärm för Playstation & Xbox 2021

BenQ Mobiuz EX2710

BenQ Mobiuz EX2710 passar perfekt som gamingskärm till konsoler som PS4, PS5, Xbox One X, Xbox Series X|S. Den stödjer 120 Hz/fps för flera olika spel vilket öppnar en helt ny värld inom konsolspelande.
Sidobild på bildskärmen BenQ Mobiuz EX2710 som är framtagen för gaming. Bäst i test av gamingskärmar för konsoler som PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X.
 • Storlek: 27 tum
 • Upplösning: FHD (1080p)
 • Paneltyp: IPS
 • Uppdateringsfrekvens: 144 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Sync-teknologi: AMD FreeSync
 • Gränssnitt: HDMI x2 & DisplayPort
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 100×100 mm

BenQ Mobiuz EX2710 är ett prisvärt toppenval för PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X. Denna skärmen är till för konsolspelare som vill ha det bästa flytet i sitt spelande, då den erbjuder full support för 120 Hz till flertalet spel för PS5 och Xbox Series X|S.

Det är inte alla spel som har stöd för 120 Hz än, men listan byggs på hela tiden. Till Xbox finns det i dagsläget ett betydligt större utbud, men Playstations är inte långt efter. Det innebär att man även på konsol kommer kunna uppleva en riktigt mjuk och följsam bild.

Vidare har skärmen en IPS-panel som tillsammans med BenQs teknik HDRi ger en fantastiskt detaljrik bild med fina färger och kontrast. Skärmen är även utrustad med en teknik som BenQ kallar Eye Care, som filtrerar bort skadligt blåljus och gör bilden flimmerfri. Skonsamt för ögonen och roligare för dig.

Om du istället vill spela konsol med en 4K upplösning och en lägre uppdateringsfrekvens så kan vi i stället rekommendera ASUS TUF VG289Q. Även vårt val av bästa OLED-gamingskärm som du hittar två steg ner är ett utmärkt val för konsolspelande.

Hitta bäst pris för BenQ Mobiuz EX2710 hos:

Bästa stora (32 tum) gamingskärm 2021

Acer Predator XB323UGP

Acer Predator XB323UGP är en stor gamingskärm på 32 tum som är världens första 32-tummare med IPS-panel. Vilket ger en fantastisk bildkvalité. Vårt val av bästa stora gamingskärm 2021.
Acer Predator XB323UGP från sidan. En stor gamingskärm på 32 tum som är ett best att spela med.
 • Storlek: 32 tum
 • Upplösning: QHD (1440p)
 • Paneltyp: IPS
 • Uppdateringsfrekvens: 170 Hz
 • Responstid: 1 ms (0,5 ms i overdrive-läge)
 • Sync-teknologi: NVIDIA G-Sync & FreeSync
 • Gränssnitt: HDMI x2, DisplayPort, ljudutgång
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 100×100 mm

Acer Predator XB323UGP är det ultimata valet för den som söker en stor gamingskärm. Om du kommer från standardstorlekarna på 24-27 tum så kommer det att bli en helt ny gamingupplevelse med denna välbyggda 32 tummare.

Skärmens kombination av QHD-upplösning och en IPS-panel med 99% AdobeRGB ger makalösa detaljer och ett färgspektrum som är svårt att hitta i andra gamingskärmar. Det bjuder in till riktigt snygga sekvenser i spel med storslagna miljöer.

Vidare så kommer Predator XB323UGP med en uppdateringsfrekvens på 170 Hz och en responstid på 1 ms (som dessutom går att trimma ner till 0,5 ms). Kombinationen ger snabba svar på dina rörelser och knapptryck, samtidigt som flytet i bilden är strålande.

Skärmen är kompatibel med NVDIA G-Sync och Adaptive-Sync (eller FreeSync). Vilket gör att du kan synka ditt grafikkort för att få en sömlös spelupplevelse utan screen tearing.

Hitta bäst pris för Acer Predator XB323UGP hos:

Bästa gamingskärm OLED 2021

LG OLED48C15

LG 48 OLED48C15LA är en OLED tv som är riktigt bra att spela på samtidigt som det är en makalös bild. Vårt val av bästa OLED gamingskärm 2021.
Sidobild på LG OLED48C15LA som i grunden är en TV, som är rejält anpassad för gaming och passar för både PC och konsolspelande. Med OLED-panelen och 4K-upplösning är bilden sanslöst bra. Vårt val av bästa OLED gamingskärm 2021.
 • Storlek: 48 tum
 • Upplösning: 4K
 • Paneltyp: OLED
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Sync-teknologi: NVIDA G-Sync & FreeSync
 • Gränssnitt: 4 st HDMI 2.1 & optisk ljudutgång
 • Kan väggmonteras: Ja, VESA-mått 300×200 mm

LG OLED48C15 är i grunden en TV, men är ordentligt anpassad för gaming och levererar en grym spelupplevelse på både PC och konsol.

Skärmen har en 4K-upplösning kombinerat med en OLED-panel, vilket skapar en makalöst bra bildkvalité. OLED-teknologins styrka är att varje pixel är sin egna ljuskälla och kräver ingen bakgrundsbelysning. Det ger bland annat en fantastisk svärta, vilket innebär att den svarta färgen verkligen är svart och inte har en gråaktig ton.

Som vi nämnde så har LG gjort denna TVn till en strålande gamingskärm med supersnabb responstid, hög uppdateringsfrekvens och låg inputlag. Dessutom går den att synka med grafikkort genom stödet för NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync.

För den nya generationens konsoler med PS5 och Xbox Series X i spetsen är detta ett perfekt val av gamingskärm också och den dessutom användas som TV av andra familjemedlemmar.

Hitta bäst pris för LG OLED48C15 hos:

Sammanfattning av bästa gamingskärm 2021

Att hitta rätt gamingskärm kan vara klurigt och det är många faktorer som spelar roll och bidrar till skärmens kvalité och funktion. Den bästa gamingskärmen för dig behöver inte vara den dyraste, olika skärmar och olika fördelar och det viktigaste är att den passar dig och vad du vill att den ska klara av.

Det finns gamingskärmar som är byggda för att vara så snabba och tävlingsinriktade som möjligt, medan andra är gjorda för att erbjuda en så vacker bild som möjligt. Givetvis finns även kombinationen av de båda.

I vårt bäst i test har vi tagit fram de bästa gamingskärmarna 2021 i flera olika kategorier och det är nedan modeller:

Vi hoppas att denna köpguiden har hjälpt dig hitta din nästa datorskärm för gaming!

Vanliga frågor och svar om gamingskärmar

Vi tycker inte det går att utse en enda för alla typer av gamers. Därför har vi valt ut de bästa gamingskärmarna 2021 i 10 olika kategorier.

Det beror på vad du ska använda den till. Ska den vara främst för FPS-spel som CS, COD och Valorant? Köp en gamingskärm med låg responstid och hög uppdateringsfrekvens. Vill du ha en gamingskärm som kan leverera en riktigt bra bildkvalité? Köp en skärm med hög upplösning och en  panel med bra färgåtergivning, som t.ex. IPS.

Ta reda på din skärms VESA-mått. Majoriteten av gamingskärmar mellan 24-34 tum brukar VESA-måtten 100×100 mm. Sådana väggfästen finns lite överallt, t.ex. hos Kjell&Company och NetOnNet.

I dagsläget finns egentligen inga gamingskärmar med 8K, tekniken är dyr och finns endast i ett fåtal premium TV-apparater i dagsläget.

Generellt är en datorskärm för gaming snabbare och mer följsammare än en “vanlig” bildskärm. I många spel kan många saker hända samtidigt och det kan gå fort. Då gäller det att ha en skärm som klarar av att hänga med.

Den ska vara snabb och följsam i rörelserna, ha låg inputlag och samtidigt erbjuda en bra bildkvalité med fina färger och kontrast.

AOC C27G2ZU är en riktigt prisvärd och snabb gamingskärm. Den går oftast att köpa för under 3000 kr eller strax där över.