Bästa Gamingstol 2022 – Köpguide & Bäst i Test av Datorstolar

Bild på flera snygga gamingstolar. En spelstol är optimalt att använda när man spelar på dator, det är bekvämt och ergonomiskt bra.

I denna köpguide och bäst i test har vi tagit fram den bästa gamingstolen 2022 i olika kategorier, så att du kan hitta en bekväm stol att trivas med när du spelar eller arbetar på datorn. En bra gamingstol kan verkligen göra underverk för ergonomin samtidigt som de får hela gamingsetupen att se snyggare ut.

Men vad gör en gamingstol bra egentligen? Jo, först och främst ska den att ha en stark och hållbar ramkonstruktion och en vaddering ovanpå som är skön att sitta länge på. Vidare ska klädsel vara slitstark och andas för att vara behaglig även när det är varmt. 

För att gamingstolen ska vara ergonomiskt bra ska den även erbjuda olika inställningsmöjligheter, så att du ska kunna få den bästa sittpositionen för just dig. 

Då behov, smak och budget skiljer sig åt har vi tagit fram ett bäst i test med flera olika kategorier. Nedan finner du en smidig översikt av våra val av bästa gamingstolar 2022.

Översikt

Bästa gamingstol

Gamingstolen Secretlab TITAN EVO 2022 som är en av de bästa spelstolarna 2021. Bekväm, flexibel och snygg. Finns i flera storlekar och passar både små och stora personer. Går att få i både konstläder, tyg och läder.

Secretlab TITAN Evo 2022

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingstol alternativ

noblechairs HERO Black Edition är bästa gamingstol enligt oss och gjord av ett påkostad hybridmaterial. Bäst i test bland datorstolar.

noblechairs HERO Black Edition

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingstol i tyg

Svive Gemini är en riktigt bra och bekväm spelstol med en klädsel av tyg för maximal komfort. En av de bästa gamingstolarna 2022.

Svive Gemini

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingstol med mesh-nät

DXRacer AIR R1S är en vit gamingstol med mesh nät som ger ett optimal luftgenomflöde och du slipper svettas i stolen. Bäst i test bland gamingstolar 2022 enligt oss.

DXRacer Air R1S

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingstol mellanklass

Arozzi Verona V2 Röd är en läcker och prisvärd gamingstol. Bäst i test bland stolar för gaming 2022.

Arozzi Verona V2

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingstol för stora & långa personer

För de långa och tunga gamers som vill ha en bra gamingstol är DXRacer TANK T29 ett suveränt val. Den är gedigen och starkt byggd och har en stilrent snygg design. Bäst i test för stora och långa personer 2022.

DXRacer TANK T29

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingstol med LED

Trust Gaming GXT 716 Rizza är en häftig gamingstol med RGB LED-belysning som lyser i massor av olika färger. Otroligt läckert i ett mörkt rum. Dessutom har stolen bra ergonomiska funktioner och är bekväm att använda.v Bästa gamingstol med LED 2022.

Trust Gaming GXT 716 Rizza

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa billiga gamingstol

Trust GXT705 Ryon är en billig och prisvärd gamingstol för gamern med en lägre budget. Passar perfekt om man i spelar lite då och då.

Trust GXT 705 Ryon

4/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingstol för racing

Playseat Evolution är en racingstol för de som älskar bilspel. En bekväm gamingstol som är kompatibel med alla plattformer och majoriten av gamingrattar på marknaden. Bästa gamingstol för racing 2022 enligt oss.

Playseat Evolution

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingstol för barn & junior

Deltaco Gaming DC110 är bäst i test för gamingstolar till barn, ungdomar, tonåringar och juniorer. Bra pris och bekväm stol.

Deltaco Gaming DC110 Junior

4/5

Hitta bäst pris hos:

Innehåll i guiden

Att tänka på inför ett köp av en gamingstol

För att du ska få ett bra grepp om vad som skiljer i pris och funktion mellan olika gamingstolar så ska vi gå igenom några viktiga faktorer som spelar roll.

Generellt ligger skillnaderna mellan en dyr och billig gamingstol både i konstruktionen, inställningar för ergonomi och materialvalen. I regel är de dyrare stolar mer välbyggda och över tid är det stor chans att dessa håller längre och faktiskt blir billigare i längden.

Klädsel och vadderingens material

Klädseln eller yttermaterialet, vad man nu vill kalla det, består vanligtvis av konstläder (även kallat pleather) eller tyg. Vad man föredrar mellan dessa är mest en smaksak. Det finns dock även modeller av äkta läder, dessa brukar kosta ett par tusenlappar extra jämfört med konstläder och tyg.

Vadderingen i sittdelen och ryggdelen skiljer beroende på priset. Dyrare modeller använder sig oftast av ett påkostat minnesskum eller kallskum som ger en riktigt bra komfort. 

Ergonomiska inställningar

Gamingstolar i de högre prisklasserna har i regel betydligt fler inställningar och möjligheter att justera sittpositionen, vilket är suveränt för ergonomin. 

Inställningar som vi tycker är minimum i en bra gamingstol är att stolen går att höja, att ryggstödet går att luta samt att sittdelen går att tilta. Det finns även vissa modeller där man kan justera svankstödet.

Typ av armstöd

Spelstolarnas armstöd har olika benämningar, de kan antingen vara fasta, 1D, 2D, 3D eller 4D. Siffrorna syftar till hur många håll stöden kan justeras på

Om armstöden exempelvis är 1D kan det bara justeras på ett håll, oftast på höjden. Om det däremot är ett 4D-armstöd så kan de justeras på höjden, på djupet, i sidled och i vinkel. Vilket är enormt fördelaktigt för att skapa bästa ergonomi.

Kuddar för nacke och rygg

Till många gamingstolar medföljer kuddar som ger ett bekvämt stöd till nacke och rygg. På vissa modeller är deras position justerbara och på andra är de fasta.

Med det sagt så tar vi och dyker ner i vårt bäst i test av gamingstolar!

Bästa gamingstol överlag 2022

Secretlab TITAN Evo 2022

Gamingstolen Secretlab TITAN Evo 2022 som vi på Gamingutrustning.se har testar och recenserat.
Gamingstolen Secretlab TITAN Evo 2022 i versionen av tyg. En av de bästa stolarna för gaming 2022. Välbyggd, snygg och ergonomisk.
 • Material: Konstläder, tyg eller läder
 • Typ av armstöd: 4D
 • Justerbart ryggstöd: Ja, 90-165 grader
 • Maxvikt: 90, 100 eller 180 kg
 • Medföljande ryggkudde: Nej
 • Medföljande nackkudde: Ja

Secretlab’s suveräna gamingstol TITAN Evo 2022 är en sammanslagning och vidareutveckling av föregående års populära modeller OMEGA och TITAN. Secretlab har helt enkelt tagit det bästa från dessa stolar och skapat denna fantastiska modell.

Det här är gamingstolen som passar i princip alla gamers, hur då tänker du? Jo, först och främst går den att få i tre olika storlekar: small, regular och XL. Det innebär att stolen passar för personer mellan 150-205 cm och upp till hela 180 kg.

Vidare kan du på klädseln välja mellan konstläder, tyg eller äkta läder. Dessutom finns det massor av olika designer att välja på, alltifrån stilrena och enkla, till mer flashiga utstyrslar. Flexibelt!

Ovanpå detta så är det en otroligt bekväm gamingstol att sitta i, med en ergonomi av toppklass. Stolen har en medelhård stoppning och en skålning som både ger en bra komfort och optimal support till kroppen.

Möjligheterna till olika inställningar är många, bland annat finns 4D-armstöd och ett inbyggt ländryggsstöd som du kan justera både höjden och utbuktningen på.

Huvudet vilar du på en mjuk kudde av plyschtyg som är fylld med minneskum. Denna sitter fäst med magneter och gör stolen mer stilren, då det inte finns ett band runt som håller kudden.

Hitta bäst pris för Secretlab TITAN Evo 2022 hos:

Bästa gamingstol alternativ 2022

noblechairs HERO

noblechairs HERO Black Edition är bästa gamingstol enligt oss och gjord av ett påkostad hybridmaterial. Bäst i test bland datorstolar.
 • Material: Hybridmaterial, tyg, konstläder, läder
 • Typ av armstöd: 4D
 • Justerbart ryggstöd: Ja, 90-180 grader
 • Maxvikt: 150 kg
 • Medföljande ryggkudde: Ja
 • Medföljande nackkudde: Ja

Gamingstolen HERO Black Edition från noblechairs är en påkostad och ergonomisk spelstol, som med sin stilrena design gör sig lika snygg i ett gamingrum som kontorsrum.

Stolens hybridmaterial ger en härlig premiumkänsla och man märker verkligen att noblechairs inte har snålat på någonting, utan satsat på bra komponenter av hög kvalité i konstruktionen.

HERO erbjuder en förstklassig komfort tack vare ett kallskum som andas och formar sig efter kroppen, det gör att du sitta bekvämt länge och spela. Klädseln består av konstläder med små porer som ger ett utmärkt luftgenomflöde.

Till skillnad från många andra gamingstolar på marknaden så kommer HERO med en mängd olika inställningsmöjligheter, som du kan justera för få en bättre ergonomi. Dels så kan du justera ryggstödet och låsa det i rätt läge, sittdelen har en även tiltfunktion och dessutom är svankstödet justerbart, vilket är ovanligt.

Vidare har stolen så kallade 4D-armstöd, vilket innebär att de kan justeras på höjden, sidan, djupet och i vinkel. Dessutom finns en textur på ytan som ger extra fäste, vilket kan vara skönt när det är lite varmare. 

TIll HERO medföljer även en ryggkudde och nackkudde materialet velour, ett mjukt och skönt tyg som påminner om sammet.

Ska även tilläggas att denna gamingstolen finns i flertalet material och designer, som tyg, konstläder och läder.

Hitta bäst pris för noblechairs HERO Black Edition hos:

Bästa gamingstol i tyg 2022

Svive Gemini

Svive Gemini är en riktigt bra och bekväm spelstol med en klädsel av tyg för maximal komfort. En av de bästa gamingstolarna 2022.
Närbild på tyget Svive Gemini, högkvalitativt och skönt att sitta på. Stolen är bästa spelstol i tyg 2022.
 • Material: Tyg
 • Typ av armstöd: 4D
 • Justerbart ryggstöd: Ja, 90-180 grader
 • Maxvikt: 150 kg
 • Medföljande ryggkudde: Ja
 • Medföljande nackkudde: Ja

Svive Gemini är en gedigen och skön gamingstol som erbjuder en förstklassig komfort, mycket tack vare det mjuka och vävda tyget. Det ger stolen en suverän andningsförmåga som håller dig sval oavsett temperatur.

Gemini kommer med en påkostad gasfjädring som gör att höjden går att justera upp till åtta cm, det gör den till en flexibel och bra gamingstol för både korta och långa personer.

Stolen har flera bra ergonomiska inställningar för att ge dig bästa sittpositionen, exempelvis går ryggstödet smidigt att låsa i läge och kan justeras hela vägen ner till liggande läge. 

Vidare kan sittdelen tiltas upp till 30 grader. Dessutom är armstöden 4D, vilket innebär stor flexibilitet, då de kan kan justeras på höjden, djupet, sidan och i vinkel.

Till datorstolen medföljer även två bekväma kuddar till nacke och rygg, dessa består av ett behagligt minnesskum.

Förutom denna gråa färg finns Svive Gemini även i ljusgrått och blågrått.

Hitta bäst pris för Svive Gemini hos:

Bästa gamingstol med mesh-nät 2022

DXRacer AIR R1S

DXRacer AIR R1S är en vit gamingstol med mesh nät som ger ett optimal luftgenomflöde och du slipper svettas i stolen. Bäst i test bland gamingstolar 2022 enligt oss.
 • Material: Mesh-tyg
 • Typ av armstöd: 4D
 • Justerbart ryggstöd: Ja, 90-135 grader
 • Maxvikt: 150 kg
 • Medföljande ryggkudde: Nej
 • Medföljande nackkudde: Ja

DXRacer AIR R1S är den optimala datorstolen för dig som vill hålla dig sval genom intensiva gamingsessioner. Mesh-tyget gör den  framförallt väldigt behaglig att ha i ett varmt gamingrum under vår och sommar.

Det här är en välbyggd datorstol som kommer med en slitstark konstruktion och vilar på en påkostad aluminiumhjulbas, kombinerat med stora PU-hjul. Stolens gasfjäder ger stöd upp till 150 kg och maxlängden för stolen är 200 cm.

Med DXRacer AIR R1S får du en mängd olika inställningsmöjligheter så som 4D-armstöd, fällbart ryggstöd och möjligheten att låsa sitsen i olika lutningar. Vidare finns ett inbyggt ländryggsstöd som kan justeras och man får även med ett bekvämt nackstöd med minnesskum.

Stolen går att få i fyra snygga färgkombinationer, dessa är:

Hitta bäst pris för DXRacer AIR R1S hos:

Bästa gamingstol mellanklass 2022

Arozzi Verona V2

Arozzi Verona V2 Röd är en läcker och prisvärd gamingstol. Bäst i test bland stolar för gaming 2022.
Arozzi Verona V2 gamingstol är en vit och svart stol med bra prisnivå och snygg design. En av de bästa gamingstolarna 2022.
 • Material: Konstläder
 • Typ av armstöd: 1D
 • Justerbart ryggstöd: Ja, 90-165 grader
 • Maxvikt: 105 kg
 • Medföljande ryggkudde: Ja
 • Medföljande nackkudde: Ja

Svenska Arozzi är ett populärt märke hos många, det är inte så konstigt med tanke på deras prisvärda och snygga spelstolar. Verona V2 är inget undantag, utan det är en välbyggd och bekväm modell med en tilltalande design. 

Stolen består av ett skönt kallskum som formar sig skönt efter kroppen. När det gäller klädseln så är stolen gjord i ett slitstarkt konstläder (pleather). Designmässigt finns den i färgerna, svart, vitt och rött.

För att ge dig en bra ergonomisk sittställning så medföljer två mjuka kuddar, en för nacken och en för ländryggen. Det ger din kropp det stöd den behöver genom långa spelsessioner. 

Bland inställningarna för spelstolen så har ryggstödet möjlighet att lutas upp till 165 grader och kan låsas i läge vid var fjärde grad. Vidare kan sittdelen tiltas 12 grader och armstöden kan justeras på höjden.

Hitta bäst pris för Arozzi Verona V2 hos:

Bästa gamingstol för stora & långa personer 2022

DXRacer TANK T29

För de långa och tunga gamers som vill ha en bra gamingstol är DXRacer TANK T29 ett suveränt val. Den är gedigen och starkt byggd och har en stilrent snygg design. Bäst i test för stora och långa personer 2022.
Den svartvita varianten av DXracer TANK T29 som är datorstol för lite större och tyngre personer. Rejäl och gedigen i sin konstruktion.
 • Material: Konstläder
 • Typ av armstöd: 4D
 • Justerbart ryggstöd: Ja, 90-120 grader
 • Maxvikt: 150 kg
 • Medföljande ryggkudde: Ja
 • Medföljande nackkudde: Ja

DXRacer är kanske den mest kända tillverkaren av stolar för gaming, då de tog fram den första moderna gamingstolen och länge var ensamma på marknaden. 

Denna spelstolen tillhör DXRacer’s TANK-serie, som är deras mest robusta modeller och T29 klassas som en XL-XXL gamingstol och har bland annat fått en extra bred sittyta. Konstruktionen består av förstärkt aluminium och stål, tillsammans med en påkostad hydraulisk gaslift.

Det innebär att TANK T29 är optimal gamingstol för lite större personer och har stöd för en maxvikt på 150 kg och passar längder upp till 200 cm

Vidare så består klädsel av ett slittåligt konstläder som andas utmärkt även när det är varmare. Inuti stolen finns ett kallskum av hög densitet, som formar sig behagligt efter kroppen.

Inställningsmässigt så går ryggstödet på TANK T29 att luta till 120 grader, med låsmöjlighet. Sittdelen kan tiltas och armstöden kommer med en 4D-funktion, vilket innebär att de kan justeras på höjden, djupet, sidan och i vinkel. 

Hitta bäst pris för DXRacer TANK T29 hos:

Bästa gamingstolen med LED 2022

Trust Gaming GXT 716 Rizza

Trust Gaming GXT 716 Rizza är en häftig gamingstol med RGB LED-belysning som lyser i massor av olika färger. Otroligt läckert i ett mörkt rum. Dessutom har stolen bra ergonomiska funktioner och är bekväm att använda.v Bästa gamingstol med LED 2022.
Närbild på RGB LED-belysningen på spelstolen Trust Gaming GXT 716 Rizza. Vårt val av bästa gamingstol med LED 2022.
 • Material: Konstläder
 • Typ av armstöd: 2D
 • Justerbart ryggstöd: Ja, 90-175 grader
 • Maxvikt: 150 kg
 • Medföljande ryggkudde: Ja
 • Medföljande nackkudde: Ja

GXT 716 Rizza från välkända Trust Gaming är en gamingstol som lyser, tack vare en häftig RGB LED-belysning av hög kvalité. Du kan dels välja 12 fasta färger och exempelvis då få LED-belysningen helt grön eller röd. Det går även att välja bland 350 olika lägen med blandade färger och effekter! Om du stänger av stolen har den en minnesfunktion som kommer ihåg vilka färger du valt tills belysningen tänds igen.

Den medföljande trådlösa fjärrkontrollen tycker vi är riktig smidig, med den går det att skifta färger, effekter och justera ljusstyrkan. Stolen drivs av en powerbank som följer med och det finns en ficka på sidan som du ser på ovan bild, där det går att förvara fjärrkontrollen och powerbanken i.

Förutom sin snygga RGB LED-belysning så är detta även en riktigt bra och ergonomisk gamingstol med ett bekvämt gjutet skum inuti. Ryggstödet kan justeras ner till 175 grader och låsas och armstöden kan dels justeras på höjden samt även roteras inåt och utåt.

Positionen på de medföljande kuddarna för nacke och ländrygg kan ändras för att passa just din sittställning.

GXT 716 Rizza är helt enkelt en lysande gamingstol!

Hitta bäst pris för Trust Gaming GXT 716 Rizza hos:

Bästa billiga gamingstol 2022

Trust GXT 705 Ryon

Trust GXT705 Ryon är en billig och prisvärd gamingstol för gamern med en lägre budget. Passar perfekt om man i spelar lite då och då.
Trust GXT705 Ryon i sin vita version. Denna prisvärda och billiga gamingstol är solid och robust rakt igenom. Vårt val av bästa billiga spelstol 2022.
 • Material: Konstläder
 • Typ av armstöd: Fasta
 • Justerbart ryggstöd: Nej, dock tiltfunktion
 • Maxvikt: 150 kg
 • Medföljande ryggkudde: Nej
 • Medföljande nackkudde: Nej

Trust GXT 705 Ryon är en prisvärd och billig gamingstol som finns i flera färger. Ett utmärkt val för de som spelar några timmar då och då och vill ha en snygg och stilren datorstol.

Ryon har en klädsel av slitstarkt konstläder med bra hållbarhet och den mjuka vadderingen i stolen och armstöden ger en fin komfort.

Stolen kan lutas bakåt med tiltfunktionen och låsas i önskad position. Det går även att justera höjden.

För sitt låga pris så erbjuder GXT 705 Ryon riktigt mycket värde för pengarna och därför är det den bästa billiga gamingstolen just nu.

Hitta bäst pris för Trust GXT 705 Ryon hos:

Bästa gamingstol för racing 2022

Playseat Evolution

Playseat Evolution är en racingstol för de som älskar bilspel. En bekväm gamingstol som är kompatibel med alla plattformer och majoriten av gamingrattar på marknaden. Bästa gamingstol för racing 2022 enligt oss.
Playseat Evolution snett bakifrån med gamingratt och pedaler monterat för att visa hur det kan se ut. Bäst i test av racingstolar för bilspel 2022.
Exempelbild med en gamingratt, växelspak och pedaler. Dessa ingår ej till racingstolen.
 • Material: Mocka eller konstläder
 • Typ av armstöd: Utan armstöd
 • Justerbart position: Ja
 • Maxvikt: 122 kg
 • Medföljande ryggkudde: Nej
 • Medföljande nackkudde: Nej

Om du älskar bilspel och gärna spelar med en gamingratt och pedaler så är en racingstol ett måste för den ultimata spelupplevelsen. Vill du dessutom hitta den bästa gamingstolen för racing så tycker vi att Playseat Evolution är ett suveränt val.

Detta är en robust och välbyggd stol för bilspel med en gedigen metallkonstruktion, för en lång hållbarhet. Evolution är kompatibel med PC, Mac och alla tv-spels konsoler, som PlayStation och Xbox. Dessutom passar den i princip alla gamingrattar på marknaden.

Racingstolen har en mjuk och bekväm vaddering och är konstruerad för kunna användas av personer upp till 122 kg och upp till 220 cm i längd, med andra ord passar den för de flesta.

Playseat Evolution har flera inställningsmöjligheter för stolen och hållaren för ratt och pedaler, så avstånden blir perfekt för dig. Vidare kan ryggstödet fällas ihop en bit för att spara plats när stolen inte används.

Racingstolen finns i flera snygga designer, modellen på bilderna ovan har svart mocka och kallas för Alcantara. Andra designer på racingstolen är bland annat vitt konstläder, svart konstläder och en PlayStation Edition, som är blåfärgad mocka

Hitta bäst pris för Playseat Evolution hos:

Bästa gamingstol för barn & junior 2022

Deltaco Gaming DC110 Junior

Deltaco Gaming DC110 är bäst i test för gamingstolar till barn, ungdomar, tonåringar och juniorer. Bra pris och bekväm stol.
Deltaco Gaming DC110 är ett riktigt bra val av gamingstol för ett barn. tonåring och junior. Denna prisvärda stol rä vårt val av bästa gamingstol för barn 2022.
 • Material: Konstläder
 • Typ av armstöd: Fasta armstöd
 • Justerbart ryggstöd: Nej
 • Maxvikt: 90kg
 • Medföljande ryggkudde: Nej
 • Medföljande nackkudde: Nej

Deltaco Gaming DC110 Junior är en mindre gamingstol i en stilren design och det är ett toppenval av första spelstol till barn

DC100 Junior har en stark konstruktion och är försedd med en påkostad gaslift. Klädsel är av ett tåligt konstläder, som gör att stolen tåls att användas även av någon som kanske inte är superförsiktig.

Modellen har en bra komfort med mjuk vaddering runtom, som gör det bekvämt även om man skulle sitta en längre stund. 

En perfekt stol för barn att trivas i när de sitter vid datorn eller skrivbordet! 

Hitta bäst pris för Deltaco Gaming DC110 Junior hos:

Sammanfattning av bästa gamingstol 022

En bra datorstol för gaming ska vara riktigt bekväm att använda, så att du kan lägga fullt fokus ditt spel eller arbete på datorn. Vidare ska den vara ergonomisk, för att vara snäll och skonsam mot din kropp. Det innebär att det ska gå att ställa in sittpositionen på stolen, så att den passar just dig och dina behov.

Utseendemässigt så finns det dels stilrena spelstolar som påminner mer om kontorsstolar. Sedan har vi de spelstolarna som är mer färgsprakande, antingen i klädseln eller med hjälp av LED RGB-belysning, som Trust Gaming GXT 716 Rizza i vårt test.

De stora skillnaderna man kan se mellan en dyr och billig gamingstol är framförallt konstruktionen, vilken typ av vaddering som använts och hur justerbar stolen är.

I detta bäst i test har vi tagit fram de bästa gamingstolarna i åtta kategorier, dessa är:

Hoppas vi har gett dig inspiration med denna köpguiden!

Vanliga frågor och svar om gamingstolar

Det beror på vilken typ av gamingstol man är ute efter, därför har vi tagit fram den bästa datorstolen för gaming i flera olika kategorier så att du kan hitta en som passar dig. 

Generellt ligger datorstolar för gaming från strax under 1000 kr upp till 5000-6000 kr. Om du vill ha en gamingstol i äkta läder så kan det kosta ännu mer. 

Stolen bör vara i storleken XL eller XXL och vara extra bred i sittplatsen samt förstärkt i konstruktionen. DXRacer TANK T29 i vårt test är ett exempel på en sådan spelstol.

Det finns löjligt dyra gamingstolar som mer eller mindre är stora arbetsstationer där man kan ansluta skärmar m.m. Två exempel är Ergoquest Zero Gravity Workstation och IWJ20 Imperator Works Computer Chair. Då får man hosta upp en bit över 100 000 kr.

Ja, det finns dock inte så många på den svenska marknaden. Men ett märke som Nokaxus har gamingstolar med massage vid ländryggen. 

Ja, men även de är ovanliga och ont om på den svenska markanden. Men ett märke som GTRacing har modeller med Bluetooth och högtalare.

De dyrare gamingstolarna idag är mer eller mindre kontorsstolar med en mer tilltalande design för gaming. Förr har gamingstolar fått kritik för att vara dåligt byggda, men allteftersom att gaming har växt som segment så har även gamingstolarna blivit betydligt bättre.

Ja, absolut. Att använda ett fotstöd när du spelar är bekvämt och kan förbättra din ergonomi. Ett populärt gaming fotstöd är iiglo Tilbart fotstöd.

Ja, gamingstolar kan dyka upp på rea med trevliga priser. Framförallt på kampanjer som mellandagsrean och Black Friday så kan man göra riktigt bra fynd.

Nej, den typiska datorstolen för gaming har armstöd, om man inte talar om racingsstolar, dessa brukar vara utan armstöd. Vill man ha en stol utan armstöd får man kolla mer på skrivbordsstolar och kontorsstolar.

Alla stolar i vår lista passar perfekt för gaming på konsol också.

Vill man göra det extra bekvämt för sig när man lirar framför en gaming-TV så kan en gamingfåtölj vara ett alternativ också, vilket helt enkelt en fåtölj framtagen för gaming.