Bästa externa hårddisk & SSD för Xbox 2024

Hitta bästa hårddisk & SSD för SSD i vårt stora bäst i test. Snabba modeller som går spelen att ladda fort.

Är du ute efter att utöka minnet på din Xbox-konsol? I den här artikeln har vi utsett bästa externa hårddisk och SSD för Xbox Series X|S och Xbox One 2024. Spelen idag blir allt större och de kan snabbt äta upp en stor del av konsolens interna minne, därför blir externa minnen allt populärare att använda.

Det utannonserade totala minnet på en Xbox Series X är 1 TB och på en Xbox Series S är det 512 GB, men visste du att en stor del av utrymmet tas upp av systemfiler? 

Det tillgängliga utrymmet för lagring av spel och speldata på en Series X är endast 802 GB och på en Series S är det 364 GB. Resten av utrymmet är reserverat för operativsystemet, vilket gör att det interna minnet ofta blir fullt snabbare än man tror.

Med det sagt tar vi och dyker ner i topplistan av externa minnen för Xbox!

Översikt bästa externa hårddisk för Xbox 2024

1. Seagate Storage Expansion Card for Xbox

Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S. Detta är bästa externa SSD och hårddisk för Xbox. Det är dolt bakom konsolen och erbjuder otroligt snabba hastigheter.

Bästa externa minne för Series X|S

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. Samsung T9 SSD

Samsung T9 SSD är vårt val av bästa externa SSD till Xbox, den har snabba skriv- och läshastigheter och för över spelen på nolltid.

Bästa externa SSD för Xbox

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Seagate Game Drive Xbox

Seagate Xbox Game Drive är en häftig extern hårddisk för Xbox som har en snygg LED-belysning framtill.

Bästa externa hårddisk (HDD) för Xbox

5/5

Hitta bäst pris hos:

4. WD_BLACK P50 SSD

WD_BLACK P50 SSD är en häftig extern hårddisk som passar perfekt för PlayStation 5 och 4.

Bästa premium SSD för Xbox

5/5

Hitta bäst pris hos:

5. WD My Passport HDD

WD My Passport HDD är en extern hårddisk och inte SSD. Den är prisvärd och billig som extern lagring för Xbox.

Bästa billiga externa hårddisk för Xbox

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

Innehåll i guiden

Bästa externa hårddisk för Xbox 2024

1. Seagate Storage Expansion Card for Xbox

Bästa externa minne för Xbox Series X|S 2024

Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S. Detta är bästa externa SSD och hårddisk för Xbox. Det är dolt bakom konsolen och erbjuder otroligt snabba hastigheter.
Xbox Series X med Seagate Storage Expansion Card som ger ett större minne och lagring.

Tack vare ett exklusivt partnerskap mellan Seagate och Xbox så är Storage Expansion Card det enda externa minnet just nu som du kan spela Xbox Series X & Series S spel direkt ifrån. Andra hårddiskar och SSD-minnen kan än så länge bara lagra spelen, men du behöver flytta dem till det interna minnet för att spela.

Det gör att Seagate Storage Expansion Card är det absolut bästa valet för att utöka minnet på ditt Xbox Series X och Xbox Series S. Installationen är enkel och det är bara att sätta i den i “Storage Expansion” porten på baksidan och köra igång.

Det här minnet använder sig av Xbox nya Velocity-arkitektur, vilket innebär det når hastigheter på 2,4 GB/s, vilket är i princip lika snabbt som det interna minnet. Det gör att du slipper fördröjningar i spelen och kan lira sömlöst oavsett vart spelen är lagrade. 

Den enda nackdelen är att Seagate Storage Expansion Card är något dyrare än ett vanligt externt SSD-minne, men det tycker vi det är värt med tanke på vilka fördelar den ger. Ett riktigt bra Xbox tillbehör helt enkelt!

Hitta bäst pris för Seagate Storage Expansion Card for Xbox hos:

2. Samsung T9

Bästa externa SSD för Xbox 2024

Samsung T9 SSD är vårt val av bästa externa SSD till Xbox, den har snabba skriv- och läshastigheter och för över spelen på nolltid.
Samsung T9 är en bäst i test extern SSD för Xbox, som är liten och smidig. Dessutom klarar den av fall på upp till 3 meter.

Samsung är en av de ledande tillverkarna inom externa och interna SSD-minnen och deras modell T9 är den som vi anser är bästa modellen för extern SSD-lagring till Xbox One, Series S och Series X.

Samsung T9 är ett tyst och mycket snabbt SSD-minne med en hyfsad prislapp. Vi tycker framförallt att storleken på disken är mycket trevlig, då den inte är större än en legitimation och vanligt bankkort. Det gör att du enkelt kan gömma undan det och smidigt ha med dig det.

Tack vare att skalet består av robust aluminium så klarar SSD-minnet fall på upp till 3 meters höjd. Vidare är det även möjligt att skydda innehållet med ett lösenord om du känner att det behövs.

Hitta bäst pris för Samsung T9 hos:

3. Seagate Game Drive Xbox

Bästa externa hårddisk (HDD) för Xbox 2024

Seagate Xbox Game Drive är en häftig extern hårddisk för Xbox som har en snygg LED-belysning framtill.
Seagate Game Drive Xbox Master Chef är en specialdesignad HDD för Xbox med motiv från Halo.

Seagate Game Drive är en häftig hårddisk som är officiellt licensierad av Xbox. Den är kompatibel med alla Xbox One-konsoler samt de nyare modellerna Xbox Series X och Series S och det är bara att koppla in och köra igång utan någon avancerad installation.

Vi gillar den läckra LED-belysningen på framsidan i Xbox-grönt, det hjälper till att ge en snygg touch på din gaming setup. Självklart går belysningen även att stänga av om man önskar.

Den här externa hårddisken finns förutom i 2 TB och 4 TB även som en stor 8 TB hub, vilket ger mycket minne för pengarna. Den går även att få med olika designer, så som Master Chef från Halo och en Star Wars Edition. På de specialdesignerna finns dock inte LED-belysningen ska sägas.

Hitta bäst pris för Seagate Game Drive Xbox hos:

4. WD_Black P50

Bästa externa SSD för Xbox 2024 - Premium

WD_BLACK P50 SSD är en häftig extern hårddisk som passar perfekt för PlayStation 5 och 4.
WD_Black P50 SSD är en extern lagring som passar för PS5 och PS4. Bäst i test enligt oss.

Western Digital, eller WD som de marknadsför sig själva, är en välkänd tillverkare av lagringsenheter som hårddiskar och SSD-minnen. Modellen P50 är en SSD som de specifikt tagit fram för just gaming och är ett utmärkt val till en Xbox Series X, Series S eller One. 

P50 är tillverkad i ett robust skal av svart metall och är stötsäker vid eventuella fall i marken. Vi tycker framförallt om de snabba läs- och skrivhastigheterna på upp till 2000 MB/s, vilket skapar mindre fördröjningar och snabba överföringar mellan det interna minnet och detta.

Då det är ett mycket påkostat SSD-minne så är prislappen något högre än andra modeller, men då får man också en riktigt snabb och välgjord extern lagring. 

Hitta bäst pris för WD_Black P50 hos:

5. WD My Passport HDD

Bästa billiga externa hårddisk Xbox 2024

WD My Passport HDD är en extern hårddisk och inte SSD. Den är prisvärd och billig som extern lagring för Xbox.
WD My Passport V3 i röd design. Denna snygga hårddisk passar utmärkt för Xbox konsoler som Xbox One, Xbox Series X och Series S.

WD My Passport är en väldigt prisvärd och billig extern hårddisk för Xbox One, Series X och Series S. Hårddisken är relativt liten och slimmad och kommer med ett stilrent utseende.

My Passport arbetar med läshastigheter upp till 120MB/s, vilket är bra för en HDD. Den lämpar sig främst för lagring av spel, men funkar även att spela på för framförallt Xbox One.

Du hittar den här hårddisken i flera färger och versioner, både 1TB, 2TB, 4TB och hela 5TB. I de sistnämnda får du plats med över 100 spel!

Hitta bäst pris för WD My Passport HDD hos:

Köpguide extern hårddisk Xbox

I vår köpguide över SSD och hårddisk för Xbox går vi igenom viktiga faktorer att känna till inför ett köp.

För att du ska kunna göra ett så välinformerat köp som möjligt så har vi satt ihop en köpguide med matnyttig information om externa minnen, så att du kan hitta bästa externa hårddisk och SSD för ditt Xbox.

Det är viktigt att känna till att vanliga externa minnen har en begränsning när det gäller Series X|S-spel, i skrivande stund går det inte att spela Series X|S-spel direkt från ett externt minne, utan endast lagra spelen. 

Däremot kan man spela Xbox One-spel. Den enda enheten som man kan spela Series X|S spel ifrån just nu är Seagate Storage Expansion Card.

Se nedan för en översiktlig förklaring:

Extern SSD & HDD USB 3.0 och uppåt

Seagate Storage Expansion Card

Vad är skillnaden mellan SSD och HDD?

Det finns i huvudsak två olika typer av extern lagring till Xbox Series X|S och Xbox One. Dels finns det äldre HDD-minnet (Hard Disk Drive), som egentligen är det som kallas hårddisk. Sedan har vi det nyare SSD-minnet (Solid State Drive). Deras uppgift är densamma, att lagra data, men vad skiljer dem åt?

Jo, en hårddisk använder sig av fysiska mekaniska delar, medan en SSD är uppbyggt av ett flashminne, utan någon mekanik. 

Vad innebär det i praktiken då? Det gör att SSD-minnet agerar både tystare och snabbare, samtidigt som det är mer energisnålt och tåligare. Dock är det än så länge betydligt dyrare att köpa SSD framför en hårddisk.

Vi rekommenderar att välja en SSD som extern lagring till ditt Xbox om du har budgeten till det, dock fungerar en HDD också bra och är som sagt betydligt mer prisvärd. 

Ett Xbox Series X som skulle behöva få sitt minne utökad med en extern lagring så som hårddisk eller SSD.

Vilka externa hårddiskar passar till Xbox Series X?

Alla typer av hårddiskar och SSD-minnen som använder sig av USB 3.0 och uppåt passar till Xbox Series X och Series S. I princip alla externa minnen som säljs till konsumenter idag använder detta.

Hur gör jag för att hårddisken ska funka på min Xbox Series X|S?

När den externa hårddisken eller SSD-minnet ansluts första gången behöver den formateras för att fungera ihop med din Xbox-konsol. Du kommer att få upp en ruta automatiskt när minnet kopplas in, skulle rutan inte dyka upp eller om du avbryter av annan anledning kan du även göra formateringen såhär: 

Tryck på Xbox-knappen på din Xbox handkontroll för att öppna menyn och välj sedan Profil och system > Inställningar > System > Lagring.

Välj din enhet och sedan Formatera. Klart!

Vilka externa minnen passar till Xbox One?

Även till Xbox One så fungerar alla SSD-minnen och externa hårddiskar som använder sig av USB 3.0 och uppåt. Det betyder att de allra flesta externa minnen som finns att köpa idag fungerar till Xbox One.

Hur gör jag för att hårddisken ska funka på mitt Xbox One?

Det är samma tillvägagångssätt som till Xbox Series X|S, en ruta kommer automatiskt att dyka upp när du ansluter hårddisken för första gången. Vill du formatera manuellt kan du följa samma guide ovan som till Series X|S.

En Xbox handkontroll, som kan användas till en Xbox konsol. För att få ett större minne på ett sådant kan man köpa till en extern lagringsenhet.

Hur mycket extra minne behövs på en Xbox-konsol?

Det kan vara klurigt att välja hur stort extra minne man ska ha. Om ni är flera i familjen som spelar eller om du är själv men tycker om att variera mellan många olika spel så är en större hårddisk på 2-5 TB att föredra.

För många gamers så räcker det gott och väl med 1 TB extra, vilket till Xbox Series X ger ungefär 1,7 TB användbart utrymme för spel, om man räknar in det interna minnet också. 

Minnesstorlek

Externa hårddiskar och SSD-minnen finns i olika storlekar på minnet. De vanligaste storlekarna är 500 GB – 4 TB. Men det finns även så stora som 8 TB, för den som vill lagra riktigt många spel. Ett större minne betyder ett högre pris, allt annat lika det vill säga.

Köpa SSD & hårddisk till Xbox

Det finns många återförsäljare idag där man kan köpa en SSD eller hårddisk till Xbox, både i butik och online. Störst utbud och bäst priser hittar man i regel på nätet, där konkurrensen är störst. Då kan man även beställa i lugn och ro och få paketet leverert till närmaste ombud eller hem.

Ett par av de butiker som tycker har bäst utbud just nu på externa hårddiskar och SSD för Xbox är:

Sammanfattning bästa SSD & hårddisk till Xbox 2024

Dagens konsolspel blir allt större i storleken och det interna minnet i en Xbox-konsol är begränsat, vilket innebär att det snabbt kan bli fullt om man gillar att variera mellan lite olika spel. Även om Series X har 1TB internt minne och Series S har 512 GB så är det tillgängliga utrymmet för lagring av spel och speldata bara 802 GB för Series X respektive 364 GB för Series S, resten av utrymmet tar systemfiler upp.

Med hjälp av en extern SSD eller hårddisk kan man smidigt utöka minnet på sin Xbox-konsol, till en rimlig peng. På så vis slipper du hålla på att radera spel för att få plats med nya och du kan njuta av ett stort spelbibliotek och spela vidare på din skärm för Xbox.

Vad gäller typ av lagring går det antingen att välja på flashminne (SSD) och hårddisk (HDD). Den sistnämnda är en äldre variant av lagring som är mycket billigare men arbetar betydligt långsammare. Om budgeten finns så rekommenderar vi alltid att välja en SSD.

Vår topplista med externa hårddiskar och SSD för Xbox 2024 ser ut enligt nedan:

  1. Seagate Storage Expansion Card for Xbox
  2. Samsung T9 SSD
  3. Seagate Game Drive Xbox HDD
  4. WD_Black P50 SSD
  5. WD My Passport HDD
Hoppas du hittat inspiration i den här guiden! För fler intressanta köpguider, se t.ex. bästa TV för gamingbästa hörlurar för gaming och bästa högtalare för gaming.

Vanliga frågor om externa hårddiskar för Xbox

Alla SSD-minnen och hårddiskar som använder sig av USB 3.0 och uppåt fungerar till Xbox konsoler.

Samsung T9 är enligt oss det bästa SSD-minnet till Xbox One just nu. För Xbox Series X|S är Seagate Storage Expansion Card det bästa valet.

En snygg och prisvärd hårddisk till Xbox One är Seagate Game Drive, som har en häftig LED-belysning framtill.

Vi tycker framförallt att man borde satsa på Seagate Storage Expansion Card om budgeten finns. Då går det att spela spel direkt från minnet. Vill man kunna lagra spel och snabbt flytta till det interna minnet så är Samsung T9 är utmärkt alternativ.

Xbox Series X är utannonserad med 1TB internt minne, men det är bara 802GB som är tillgängligt att lagra spel och data på, resten av utrymmet är reserverat för systemfiler.

Xbox Series S har 512GB i internt minne, utav detta så är endast 364GB tillgängligt för att spara spel och spelminne på. Resterande del används av systemet till filer och operativssystem.