Bästa PS5 tillbehör 2024 – Bra prylar till PlayStation 5

Vi har utsett bästa PS5 tillbehör. Med dessa prylar kan du göra spelupplevelsen på ett PlayStation 5 både bättre och roligare.

Som ägare till ett PS5 har du säkert redan funderat över vilka tillbehör som är värda att investera i. Givetvis beror valet av PS5 tillbehör på vilka spel du spelar och om du använder din spelkonsol till andra saker än bara spel.

PS5 är en kraftfull konsol som kan göras ännu bättre med rätt tillbehör, för en så bra spelupplevelse som möjligt för dig som användare. Men hur vet du då vilka tillbehör som passar dig och vad du behöver för att optimera din spelupplevelse? 

Vi kommer i den här artikeln att guida dig till vilka produkter som är värda att köpa, som gör spelandet på ett PlayStation 5 roligare.

Innehåll i guiden

Topplista bästa tillbehör PS5 2024

Nedan kommer vi att ge dig vår topplista på Playstation 5 tillbehör. Vidare berättar vi mer om de olika tillbehören och vad som gör att de fått en plats på listan. 

Du hittar allt från headset till laddningstillbehör och extra handkontroller som verkligen är utmärkta att införskaffa sig till ditt PS5. Vi kommer längre ner i artikeln också tala om hur du väljer rätt tillbehör.

1. Sony INZONE H9 - Trådlöst gaming headset

Sony INZONE H9 PS5 headset är ett perfekt tillbehör till ett PlayStation 5.
Sony INZONE H9 är gaming headset som är specifikt framtaget för PS5. Ett utmärkt val av tillbehör för den som vill ha ett maxat ljud.

Headsetet Sony INZONE H9 är designat just för spel på PS5. Ljudet blir verkligen maxat med detta headset, tack vare brusreducering och rumsligt ljud. Du går inte miste om någonting i spelet och du kan höra dina motståndare tydligt även om de smyger sig på. Lurarna är surroundljudet 360 Spatial Sound och en beprövad maskinvara som ger dig detaljerade ljud utan fördröjning

Hörlurarna använder flerkanaliga ljudsignaler på det sätt spelutvecklare tänker sig att ljudet ska distribueras. Det uppslukande ljudet kommer ge dig en spelupplevelse utöver det vanliga. Dessutom är detta headset gjort för att vara bekvämt att bära även under spelsessioner på flera timmar. 

Mikrofonen är röstfokuserad och du hörs tydligt även i spelets intensivaste stunder. Dessutom är INZONE H9 helt trådlöst för smidigast upplevelse. Kontroller hittar du på öronkåporna och du kan även anpassa inställningarna för ditt headset i det tillhörande programmet.

Hitta bästa pris för Sony INZONE H9 headset hos:

2. PS5 DualSense Laddstation

PlayStation 5 DualSense laddstation är ett utmärkt tillbehör för PS5 och sparar dig både tid och pengar.
Med Sony DualSense laddstation för PS5 får du ett tillbehör som är smidigt, snyggt och miljövänligt.

Ett PS5 tillbehör som är riktigt användbart, speciellt om du spelar mycket, är en laddningsstation. Den här laddningsstationen kan ladda två stycken DualSense-kontroller samtidigt och drivs dessutom av en väggadapter. På så sätt kan du använda USB-porten i din PS5-konsol till någonting annat. 

Det är enkelt att klicka i kontrollerna i dockan och dessutom är den snygg så att den passar in i ditt vardagsrum eller spelrum. En annan fördel är att du till exempel kan ladda kontrollerna under natten utan att du behöver ha din spelkonsol igång. 

Sedan har du två fulladdade kontroller när det är dags att sätta igång och spela igen. 

Perfekt om ni brukar vara två eller fler som spelar tillsammans. Givetvis kan du även ladda en kontroll åt gången i laddningsstationen och använda den som redan har laddats under tiden.

Hitta bästa pris för PS5 DualSense Laddstation hos:

3. PlayStation VR2

PlayStation VR2 - VR glasögon PS5. Detta är bästa VR-headset för dig som vill spela på en konsol och PlayStation 5. Med påkostade kontroller och fantastiska OLED-skärmar är detta en suverän modell och bäst i test.
Innehållet i lådan som PlayStation VR2 levereras i. Här syns förutom VR-headsetet och kontroller även USB-kabeln, säkerhetsstraps och hörlurar till VR-glasögonen.

PlayStation VR2 är ett välbyggt och riktigt kul VR-headset till PS5 som erbjuder en fantastisk spelupplevelse. Med en 4K-upplösning och OLED-skärmar så får man en suverän bildkvalité.

Om du inte är bekant med VR sedan tidigare, eller Virtual Reality som det står för, så innebär det att man nästan hamnar inne i spelen. Känslan är helt annorlunda mot att spela på en gamingskärm eller TV.

Det här VR-headsetet är från Sony själva och alltså den officiella modellen för PlayStation 5. Det kommer fullmatat med funktioner som beröringsavkänning, precisionsspråning och haptisk feedback.

Ett lite dyrare PS5-tillbehör, men som kommer ge en helt ny typ av spelupplevelse jämfört med en skärm för PS5.

Hitta bästa pris för PlayStation VR2 hos:

4. PlayStation 5 DualSense Controller

Kontrollen Sony DualSense Controller som vi har utsett till bästa handkontrollen för PS5 2022. Bekväm och med flera bra funktioner.
En sidobild på Sony DualSense Wireless Controller som är bäst i test av handkontroller för PS5 2021.

Ett av marknadens viktigaste PS5 tillbehör är förstås handkontrollen – DualSense. Det här är en fantastiskt välgjord kontroll som ligger bekvämt i handen och ger en felfri spelupplevelse. 

Till PS5-konsolen medföljer givetvis en handkontroll, men det är alltid användbart att ha minst en till hemma, så att vänner eller familj även kan vara med och spela.

DualSense-kontrollen finns i en mängd häftiga färger att välja på, så att man enkelt kan skilja kontrollerna åt. Du laddar kontrollen med USB-C istället för Micro-USB och med laddningsstationen vi nämnde ovan kan du ladda två kontroller på samma gång.

Hitta bästa pris för PlayStation 5 DualSense Controller hos:

5. PS5 fjärrkontroll (Media Remote)

PS5 Fjärrkontroll är ett tillbehör till PlayStation-konsolen som gör livet betydligt smidigare.
PlayStation 5 fjärrkontroll Media Remote erbjuder direktknappar till underhållning och en stilren design.

En PS5 Media Remote är ett utmärkt tillbehör för PlayStation 5 om du tittar mycket på film och Youtube via din konsol. Du slipper använda handkontrollen för navigering i underhållningsappar och allt blir mycket smidigare. 

På fjärrkontrollen finns bland annat direktknappar för Netflix, Disney+ och Spotify, men även knappar för play, paus och snabbspolning både framåt och bakåt. En del TV-apparater är också kompatibla med fjärrkontrollen så att du kan justera volymen och effekter. 

Dessutom kan du ladda dina handkontroller och ändå styra underhållningen med den här fjärrkontrollen, vilket är en klar fördel. Fjärrkontrollen matchar din spelkonsol samtidigt som den är liten och smidig. Du kan också använda den till att stänga av och sätta igång din PlayStation-konsolen.

Hitta bästa pris för PS5 fjärrkontroll hos:

6. Logitech G29 Racing Wheel

Logitech G29 är en gamingratt för PS5 och ett utmärkt tillbehör om man gillar bilspel och racingspel.
Logitech G29 Ratt är ett toppenval av PS5 tillbehör.

Till dig som tycker om att spela racingspel rekommenderar vi starkt att införskaffa en gamingratt, det gör spelupplevelsen betydligt roligare. Vi gillar Logitech G29, som är prisvärd och kompatibel med PS5.

Till den här modellen medföljer även välgjorda pedaler som du kan gasa och bromsa med. Givetvis finns också en kopplingspedal om du spelar spel där du vill växla manuellt. På så sätt får du en autentisk upplevelse av att du verkligen kör bil även om det är i ett spel.

Vidare erbjuder den här modellen 900 graders vridning, vilket innebär att du kan snurra ratten 2,5 varv. Du kan också genomföra finjusteringar i realtid för en ännu bättre upplevelse. Ett riktigt roligt PS5 tillbehör enligt oss!

Hitta bästa pris för Logitech G29 Racing Wheel hos:

7. PlayStation 5 HD Kamera

PlayStation 5 HD Kamera är ett bra pryl till din PS5-konsol för inspelning till Twitch och Youtube.
Med PS5 HD Camera får du ett trevligt tillbehör till PlayStation 5 som levererar en grym bild.

Vill du kunna spela in videos på dig när du spelar för att lägga upp på Youtube eller streama live på Twitch? Då är PlayStation 5 HD kamera perfekt för dig. Den spelar in med full-HD och kameran har även dubbla vidvinkelobjektiv så att du kan föreviga dina bästa spelstunder.

Kameran är kompakt och kan därför enkelt placeras både ovanför och under din TV utan att den stör. Den har ett verktyg så att du kan plocka bort bakgrunden för att sätta dig själv i fokus i alla dina produktioner. Du kan sedan lägga till dig själv i dina spelvideor, alltså med så kallad bild i bild-funktion.

Hitta bästa pris för PlayStation 5 HD Kamera hos:

8. PlayStation 5 Pulse 3D Trådlöst headset

PlayStation 5 Pulse 3D Wireless Headset vit är hörlurar för PS5 och PS4 och är riktigt snygga och prisvärda. Ett av de bästa valen 2022.

Pulse 3D är ett officiellt PS5-headset från Sony vars ljud är finjusterat för just PlayStation 5. Du får helt enkelt en optimal ljudupplevelse när du väljer det här tillbehöret. 

Detta PS5 tillbehör har upp till 12 timmars batteritid på en laddning, vilket gör att du hinner med mycket spelnöje innan den behöver laddas. Passar speciellt bra för dig som spelar under långa sessioner. 

Vidare har headsetet brusreducerande mikrofoner som dessutom är dolda, vilket gör att de inte påverkar deras snygga design. Du hittar snabbt de lättillgängliga kontrollerna där du på ett smidigt sätt kan justera inställningarna. Givetvis är det också bekvämt att ha på sig även om du spelar under många timmar i sträck.

Hitta bästa pris för PlayStation 5 Pulse 3D Trådlöst headset hos:

9. Seagate FireCuda 530 Heatsink SSD

Seagate Firecuda 530 är en av de bästa SSD-modellerna 2022. Den snabb och har en lång livslängd. Med hjälp av en inbyggd kylfläns så håller den temperaturen låg.
Firecude 530 Internt SSD passar i PC och PS5, snabbt och pålitligt.

Om du gillar spel och har många spel, eller planerar att köpa ett stort antal, så behöver du garanterat extra minne till din PS5-konsol. 

Därför är ett ultimat PS5 tillbehör det här interna SSD-minnet, som är kompatibelt med Sonys senaste spelkonsol. Det får beröm för att det är så enkelt att installera, vilket givetvis är en stor fördel. 

Den stora fördelen med att installera en intern SSD kontra att ha ett externt minne är att du kan spela spel direkt från det interna SSD-minnet. Det blir helt enkelt en förlängning av originalminnet. På ett externt minne kan man endast lagra spel, men inte spela.

Hitta bästa pris för Seagate FireCuda 530 Heatsink SSD hos:

10. Samsung Portable SSD T9

Samsung T9 SSD är ett riktigt bra PS5 tillbehör, som utökar minnet och låter dig ha ett stort spelbibliotek.
Samsung T9 är en utmärkt SSD minne att ha till PS5. Detta tillbehör gör att man kan spara och lagra ännu fler spel.

Du som hellre vill ha ett externt minne till ditt PS5 kan välja den här modellen från Samsung. Den är givetvis kompatibel med PS5 och har en snabb skrivhastighet för att undvika fördröjningar. 

Eftersom den är kompakt tar den inte upp onödigt med utrymme vid din TV och den är också lätt att gömma undan. 

Värt att notera är att med detta minnet och övriga externa minnen så kan man endast lagra PS5-spel och snabbt föra över till konsolen när man vill spela dem (i stället för att behöva ladda ner igen). Man kan dock inte spela spel direkt från ett externt minne.

Hitta bästa pris för Samsung Portable SSD T9 hos:

Välja rätt PS5 tillbehör

Välj alltid dina PS5 tillbehör utifrån dina behov. Föredrar du ypperligt ljud? Investera då i ett par bra hörlurar som ger dig exakt den upplevelse du är ute efter och förtjänar. 

Vill du hellre ha plats åt många spel? Ja då satsar du på att utöka minnet. 

En del tillbehör är vanligare än andra. En extra PlayStation handkontroll är ett av de vanligaste tillbehören och fördelen med att köpa ny kontroll är att du kan välja andra färger än den traditionella vita. 

Du som sysslar med videoinspelning och streaming bör välja att köpa en kamera till ditt PS5. Den vi har med här i topplistan är ett riktigt bra val.

Köpa tillbehör till PlayStation 5 online

Du kan hitta Playstation 5 tillbehör hos butiker som KomplettAmazonKjell & Company och många fler. Det finns möjlighet för dig att handla både på nätet och i fysiska butiker, det är du som avgör vilket som passar dig. 

Både pris och utbud varierar beroende på var du handlar, men de butiker vi nämnt har alla bra priser på tillbehör till Playstation 5. 

Att handla online innebär alltid ett större utbud och även lägre priser och därför rekommenderar vi att du köper dina tillbehör där. Dessutom behöver du inte gå ut bland folk utan kan i lugn och ro beställa hemifrån och sedan hämta paketet hos närmsta ombud.

Sammanfattning av bästa PS5 tillbehör 2024

Då har vi gett er en inblick i marknadens bästa PS5 tillbehör enligt oss. Oavsett om du är ute efter ett extra minne, en kamera, en laddningsstation eller ett headset kan du ta hjälp av vår lista. Med rätt tillbehör blir den bästa spelkonsolen ännu roligare.

Det spelar ingen roll om du gillar first person shooter-spel, racing-spel, sportspel eller äventyrsspel. Du kan hitta bra tillbehör som förbättrar spelkänslan. 

Ett PS5 är en modern spelkonsol som erbjuder riktigt bra gaming, som du sedan kan ta ett steg längre med hjälp av rätt tillbehör. Alla tillbehör i vår lista är av hög kvalitet och givetvis kompatibla med Playstation 5.

  1. Sony INZONE H9 – Trådlöst gaming headset
  2. PS5 DualSense Laddstation
  3. PlayStation VR2
  4. PlayStation 5 DualSense Controller
  5. PS5 fjärrkontroll (Media Remote)
  6. Logitech G29 Racing Wheel
  7. PlayStation 5 HD Kamera
  8. PlayStation 5 Pulse 3D Trådlöst Headset
  9. Seagate FireCuda 530 SSD
  10. Samsung Portable SSD T9

Vanliga frågor om PS5 tillbehör

Ja med hjälp av ett internt eller externt minne för PS5 kan det utökas. Installerar man en intern SSD kan spelas dessutom spelas från det minnet. Medan man på ett externt minne endast kan lagra spelen.

Förutom att spela roliga spel kan man även använda PS5-konsolen som en mediaenhet och lyssna på musik, kolla film eller serier. Man kan även chatta och hänga med vänner digitalt.

Passa på under stora reor och kampanjer som Black Friday gaming eller Mellandagsrea gaming. Under andra perioder har butiker som Kjell & CompanyKomplett och Amazon oftast bra tillfälliga kampanjer.