16 tips på presenter till en gamer – För alla åldrar

 • Inlägget publicerat:2021-09-02
 • Inläggskategori:Present / Tips
Bild på massor av tips på present till en gamer. Köp till någon som älskar gaming, oavsett om det är kille, pojkvän, tjej, flickvän eller någon annan.

På jakt efter en bra present till någon som älskar gaming? Perfekt, då har du kommit rätt! I den här guiden hjälper vi dig att hitta något som imponerar på gamern och visar att du har lagt ner tid i ditt presentletande.

Oavsett om du söker en gaming present till en pojkvän, flickvän, fru, man, tjej eller kille så har vi tipsen för dig. Det spelar heller ingen roll om gamern lirar på dator, PlayStation, Xbox, Nintendo eller mobil. Det finns något passande för alla typer.

Nu tar vi och dyker ner bland våra 16 bästa tips på presenter till en gamer!

1. Lampa med gamingmotiv

En cool lampa i form av en spelfigur höjer trivsamheten vid alla gamingsetups och är en passande present till alla typer av gamers. De ger ifrån sig ett diskret ljus och ser även schyssta ut när de inte är tända. Två av våra favoriter är lamporna ovan med Steve från Minecraft och Pac-Man.

Hitta Minecraft Steve-lampan hos:

Hitta Pac-Man lampan hos

2. Tavla med 100 spel bucket list

En rolig och engagerande present till gamern är tavlan 100 games bucket list. Med den ska man skrapa rutorna för de spel som man har spelat. Tavlan är en kul utmaning samtidigt som den även är snygg som inredning i gamingrummet.

Mixen av spel på tavlan är stor och vi är 99,99% säker på att mottagaren av presenten inte har spelat varenda en av spelen på tavlan.

Hitta 100 spel bucket list tavlan hos:

3. Funko POP! samlarfigurer

Funko POP! är snygga och välgjorda samlarfigurer med allt från verkliga personer till fiktiva figurer som seriefigurer, spelfigurer, filmfigurer, you name it! Om du vet vad gamern tycker om för spel, eller film och serier för den delen, så kan du köpa en väldigt personlig och uppskattad present.

Dessa står snyggt i en hylla, på datorbordet eller någon annanstans. Många av dessa har även ett samlarvärde, speciellt de som säljs i limiterade upplagor.

Hitta Funko POP! samlarfigurer hos:

4. Gamingtillbehör

Om du vet att gamern har haft något tillbehör länge så kan det vara ett utmärkt läge att köpa nytt i present. Ett par nya och sköna hörlurar eller en ny och fräsch handkontroll kommer att göra spelupplevelsen betydligt roligare.

Behöver du tips och råd inför ett köp så har vi tagit fram olika köpguider för de flesta gamingtillbehören:

Hitta stora utbud av gamingtillbehör hos:

5. Nanoleaf Smart Belysning

Nanoleaf är en favorit hos oss och ett utmärkt val av present till en gamer med eget litet tillhåll! Deras smarta och flexibla ljuspaneler kan matchas och sättas ihop exakt som man vill. Förutom att ändra ljusstyrka och skifta mellan 16 miljoner färger så kan dessa även synkas med musik eller skärmaktivitet, som du kan se på ovan bilder.

Nanoleaf finns som fyrkanter, hexagons eller trianglar och kan kombineras helt fritt mellan formerna. De styrs antingen via app, beröring eller smarta assistenter som Apple HomeKit, Alexa eller Google Assistant.

Hitta Nanoleaf Smart Belysning hos:

6. Ett datorspel / TV-spel

Ett roligt spel som gamern kan spela på dator eller konsol är en uppskattad present om du har ett liten hum om vad personen är intresserad av för spel.

Kom ihåg att hålla koll på vilken plattform presentmottagaren spelar på, så att det blir till rätt. Hos de flesta återförsäljare kan man sortera spelen för de olika konsolerna Playstation, Xbox, Switch samt för dator.

Hitta stora utbud av datorspel och TV-spel hos:

7. Merchandise från spel

Merchandise från någonting man tycker om är alltid trevligt. Inom gaming är det vanligt med actionfigurer och samlarfigur från spel som man har på gamingbordet eller i hyllan. Det är med andra ord en perfekt present att ge bort!

Det finns även häftiga klädesplagg med spelmotiv som är passande som present, vanligast är t-shirtar med snygga gaminginspirerade tryck.

Hitta figurer och samlarprylar hos

Hitta T-shirts med gamingtryck hos

8. Smart LED-list som styrs via app

RGB-belysning är otroligt populärt att använda runtom gamingutrustning. Med denna smarta RGB LED-list kan gamern sätta valfri färg på sin setup.

LED-listen styrs smidigt via en app där kan man justera ljusstyrkan och ändrar mellan 16 miljoner färger, dessutom går det att skapa olika tidsscheman! Monteringen sker enkelt via dubbelhäftande tejp.

Hitta Smart LED-list hos:

9. Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite är en smidig och handhållen spelkonsol med låg vikt som är en passande och bra present till gamern att använda t.ex. på resande fot eller utomhus. Till konsolen kan man t.ex. köpa olika Mario-spel och Zelda-spel.

Hitta Nintendo Switch Lite hos:

10. Gamingstol

Som gamer sitter man oftast länge i sträck, det gör att en bekväm och robust gamingstol blir en uppskattad present. Idag finns det dels gamingstolar som liknar kontorsstolar, som Secretlab TITAN Evo ovan på den första bilden. Det finns även den mer klassiska gamingstolen med färgglad utstyrsel, som Arozzi Mezzo på bild nummer två.

I vår köpguide med bästa gamingstolar 2021 hittar du mer information samt rekommendationer på stolar.

Hitta ett stort utbud av gamingstolar hos:

11. Lampa med tema konsol

För gamern som spelar spel på PlayStation eller Xbox så är dessa lampor en rolig och trevlig present. Perfekt som inredning i ett gamingrum eller som en snygg nattlampa vid sängen.

Hitta de olika lamporna hos nedan återförsäljare:

PlayStation ikoner

PlayStation kontroll

Xbox logga

Xbox kontroll

12. Världens minsta arkadspel

En arkadspelsmaskin är både kul och ser cool ut, dessvärre är de stora klassiska maskinerna otroligt dyra och tar upp mycket plats. Som tur är finns denna häftiga lilla pryl som är döpt till World’s Smallest Arcade Game. Med 26 olika spel erbjuder denna en rolig paus från datorn eller TVn, samtidigt gör den sig till ett roligt samtalsämne för gäster och något som de flesta kommer vilja testa.

Världens minsta arkadspel hittar du hos:

13. Minikyl - Chillquiet

Med ett minikylskåp så kan gamern ha kall dryck och mellanmål inom nära räckhåll för att fylla på med energi när man spelar.

Vi gillar modellen Chillquiet tack vare att den är tyst och mycket rymlig för sin storlek. Dessutom finns ett lås på, så att man kan låsa in godsakerna för sig själv!

Hitta Chillquiet minikyl hos:

14. Laddningstation PlayStation och Xbox

En laddningstation gör laddningen av handkontroller supersmidig och är en riktigt bra present till konsolspelaren. Ovan laddningstation för PlayStation passar både den nya PS5 och äldre PS4. Samma sak med Xbox laddningstation, den passar både kontroller för nya Xbox Series X|S och äldre Xbox One.

PlayStation laddningsstation

Xbox laddningsstation

15. Universell hörlurshållare

Med en smidig hörlurshållare kan gamern få mer utrymme på bordet, hitta hörlurarna lättare och skydda från onödiga stötar och repor. Denna stilrena modell i vitt är robust och står stadigt på datorbordet.

Universell hörlurshållare hittar du hos:

16. Presentkort hos en butik med gamingprylar

Givetvis finns det klassiska presentkortet att ge bort också, ibland är det helt enkelt bättre att låta presentmottagare välja present själv. Det är såklart bra om presentkortet köps i en butik som har många olika gamingprylar att välja på, vi tipsar om några nedan.

Butiker har stora utbud av gamingprylar:

Sammanfattning av presenter till gamers

Här tar vi och summerar alla våra 16 bästa tips på present till en gamer. Vi har valt att mixa både billiga och lite dyrare presenter och både stort och smått. Vi är övertygande om att det finns något kul och passande för alla typer av gamers i vår lista. Hoppas vi har hjälpt dig att hitta inspiration till din present!

Nedan följer sammanställningar över våra tips:

 1. Lampa med gamingmotiv
 2. Tavla med 100 spel bucket list
 3. Funko POP! samlarfigurer
 4. Gamingtillbehör
 5. Nanoleaf Smart Belysning
 6. Datorspel / TV-spel
 7. Merchandise från spel
 8. Smart LED-list
 9. Nintendo Switch Lite
 10. Gamingstol
 11. Lampa med tema konsol – PlayStation Xbox 
 12. Världens minsta arkadspel
 13. Minikyl – Chillquiet
 14. Laddningstation – PlayStation Xbox
 15. Universiell hörlurshållare
 16. Presentkort hos en butik med gamingprylar

Vanliga frågor om presenter och julklappar till gamer

Det finns många olika typer av presenter för någon som gillar gaming. Det måste såklart inte vara något superdyrt, det finns prisvärda och roliga presenter som kan uppskattas lika mycket. I den här guiden har vi valt ut olika typer av presenter och julklappar som passar att ge bort till gamern, vi har även försökt att hålla de flesta tipsen inom rimliga prisnivåer.

Det är bra att ta reda på vad gamern spelar på för plattform, då kan man köpa anpassande presenter för just den plattformen. De vanligaste är dator, PlayStation, Xbox, Nintendo. Självklart finns det även många generella gaming presenter som passar oavsett plattform.

Den här guiden är full med presenttips som passar utmärkt för julklappar också, oavsett om det är till en pojkvän/kille, flickvän/tjej eller man/fru så finns det något för alla helt enkelt!