Bästa gamingbord 2023 – Skrivbord och datorbord för gaming

Hitta bästa gamingbord i vårt stora bäst i test. Vi utser toppmodellerna i olika kategorier, alltifrån billiga datorbord till påkostade gamingbord med RGB.

När man sitter och spelar är det lätt att timmarna susar förbi, då är det viktigt att ha en god komfort och ergonomi, för att inte trötta ut kroppen och sinnet. Då behöver du, förutom en bra gamingstol, även ett välbyggt och stabilt gamingbord.

På marknaden idag finns det ett stort utbud av datorbord som är helt framtagna för gaming och det finns alltifrån billiga gamingbord till mer påkostade modeller med medföljande musmatta, dryckeshållare och smart kabelhantering.

Då budget, behov och smak skiljer sig åt så har vi utsett de bästa gamingborden 2023 i flera olika kategorier. Här nedan följer en smidig översikt över dessa!

Översikt bästa gamingbord 2023

1. Arozzi Arena Gaming Desk

Arozzi Arena är ett häftigt datorbord och enligt oss bästa gamingbord. Robust, stabilt och snyggt för det till bäst i test.

Bästa gamingbord överlag 2023

5/5

Hitta bäst pris för Arozzi Arena Gaming Desk hos:

2. Svive Altair

Svive Altair är ett alternativ till bästa gamingbord 2022. Den har en medföljande musmatta och förborrade hål, den är även utsågad med en böjd form framtill för bästa komfort.

Bästa gamingbord alternativ 2023

5/5

Hitta bäst pris för Svive Altair hos:

3. Secretlab Magnus

Secretlab Magnus Metal Desk är ett gamingbord av högsta kvalité, med sin metallkonstruktion andas hela bordet premium och det är både snyggt och slitstarkt. Ett av de bästa datorborden för gaming 2022.

Bästa gamingbord i metall 2023

4.6/5

Hitta bäst pris för Secretlab Magnus hos:

5. Arozzi Arena Moto

Arozzi Arena Moto Höj och sänkbart gamingbord är ett påkostat skrivbord för gaming som är stort och robust. Få plats med tre skärmar!

Bästa gamingbord höj och sänkbart 2023

4.6/5

Hitta bäst pris för Arozzi Arena Moto hos:

4. Ergomaker SM205

Ergomaker SM205 är ett höj och sänkbart gamingbord som kommer med en stilren och diskret design. Dessutom finns hållare för headset.

Bästa gamingbord höj och sänkbart 2023 - Alternativ

4.7/5

Hitta bäst pris för Ergomaker SM205 Motordriven hos:

6. ‎HLONONE Gaming Desk RGB

HLONONE Gaming desk är det mesta prisvärda gamingbordet enligt oss. Denna bäst i test modell erbjuder en massa funktioner till ett riktigt bra pris. Det finns RGB-belysning, mugghållare, headsetthållare m.m.

Mest prisvärda gamingbord 2023

4.6/5

Hitta bäst pris för HLONONE Gaming Desk hos:

7. DlandHome Gaming Hörnbord

DlandHome Hörnskrivbord Gaming är ett hörnbord för den som vill ha ett datorbord i ett hörn. Gott om utrymme för gamingprylar. Ett av de bästa valen av gamingbord 2022.

Bästa hörnskrivbord för gaming 2023

4.7/5

Hitta bäst pris för DlandHome Gaming Hörnbord hos:

8. Genesis Holm 510 RGB

Genesis Holm 510 RGB är bästa gamingbord med LED. Det är ett riktigt snyggt bord för spel som har en kolfiberfinish. Dessutom finns hållare för headset och mugg, samt inbyggda USB-hubb och laddare för mobil. Massor av finesser helt enkelt!
4.6/5

Bästa gamingbord med LED 2023

Hitta bäst pris för Genesis Holm 510 RGB hos:

9. Arozzi Arena Fratello

Arozzi Arena Fratello är ett litet gaming bord som passar för det lilla utrymmet i en liten lägenhet eller rum. Bästa gamingbord i liten storlek enligt oss.

Bästa gamingbord liten storlek 2023

4.5/5

Hitta bäst pris för Arozzi Arena Fratello hos:

10. Deltaco Gaming WT85

Deltaco WT85 är ett billigt gamingbord och vårt val av bästa budget gamingbord 2022. Vitt och stilrent som ger en snygg finish.

Bästa billiga gamingbord 2023

4.5/5

Hitta bäst pris för Deltaco Gaming WT85 hos:

Innehåll i guiden

Bästa gamingbord 2023

1. Arozzi Arena Gaming Desk

Bästa gamingbord överlag 2023

Arozzi Arena Gaming Desk är en högkvalitativt gamingbord för gamern som vill ha det bästa. Stort, stabilt och lång livslängd.
Arozzi Arena Gamingbord är bäst i test 2022 bland gamingbord hos oss. Ett suveränt och fantastiskt skrivbord för gaming på alla vis. Stabilt, snyggt och funktionellt.

Det svenska märket Arozzi är kända för deras bekväma gamingstolar och har även riktigt bra skrivbord för gaming, vilket deras modell Arena är ett utmärkt bevis på.

Detta är ett påkostat och gediget gamingbord med en bordsskiva av hög kvalité i kombination med stabila metallben. Dessa ben är även justerbara så att höjden på bordet kan vara mellan 71 och 81 cm. En detalj vi vill lyfta med utformningen på bordet är att det är något böjt framtill, för att man ska kunna sitta ännu bättre ergonomiskt.

Arozzi Arena är ett relativt stort gamingbord och det finns plats för både två och tre skärmar av standardstorlek. Vidare gillar vi att det finns tre stycken hål för att dölja sladdar och under bordet sitter ett mesh-tyg där kablarna får vila och gömma sig.

Ovanpå detta datorbordet finns en fem mm tjock musmatta av mikrofiber, som ger en härlig komfort under spelandet. Den är halkfri och även vattenavvisande, om olyckan skulle råka vara framme.

Arena finns i flera olika designer, förutom ovan färger finns det även blå, grön och vit färg på benen.

Hitta bäst pris för Arozzi Arena Gaming Desk hos:

2. Svive Altair

Bästa gamingbord 2023 - Alternativ

Svive Altair är ett alternativ till bästa gamingbord 2022. Den har en medföljande musmatta och förborrade hål, den är även utsågad med en böjd form framtill för bästa komfort.
Svive Altair är ett svart bord som tillhör bästa gamingbord 2022. I vårt bäst i test är det ett stabilt och välbyggt datorbord som passar utmärkt att spela på.

Svive Altair är ett välbyggt och stabilt gamingbord, som kommer i en stilren svart design. Bordet har en robust konstruktion, där metallbenen håller bordet mycket stabilt. Benen är även justerbara på höjden på tre nivåer, 71 cm, 75 cm och 79 cm.

Framtill är bordskivan utskuren, för att skapa en fin komfort och bra ergonomi. Bordet har även en stor storlek med sina 160 x 80 cm, vilket ger utrymme för upp till tre bra gamingskärmar utan problem.

Till detta datorbord följer det även med en mjuk och behaglig musmatta som täcker hela bordet och under bordet finns en kabelskena för kablar att vila i. Dessa dras smidigt ner via de tre förborrade hålen i bordet.

Hitta bäst pris för Svive Altair hos:

3. Secretlab Magnus

Bästa gamingbord i metall 2023

Secretlab Magnus Metal Desk är ett gamingbord av högsta kvalité, med sin metallkonstruktion andas hela bordet premium och det är både snyggt och slitstarkt. Ett av de bästa datorborden för gaming 2022.
Bild som visar Secret Magnus Gamingbord med två datorskärmar och en gamingdator ovanpå bordet, tillsammans med en gamingstol från Secretlab.

Secretlab Magnus är ett robust gamingbord byggt helt i metall och som verkligen andas premium rakt igenom. Den slitstarka konstruktionen gör att man får ett bord som tål mycket och kommer att hålla länge.

Med bordets storlek får man utan problem plats med två stora skärmar eller tre mindre. Vidare har bordet en smart lösning framtill där Secretlab har gjort en öppning för kablar och placerat en låda undertill, så att man enkelt kan dölja alla kablar. Här går det även att fästa skärmstativ om man önskar det.

Eftersom bordet är av metall är det även magnetiskt, vilket skapar möjligheter för fiffiga tillbehör. Det går t.ex. att köpa till en magnetisk hörlurshållare eller magnetiska kabelhållare för telefonladdare m.m.

Dessutom går det att välja till en magnetisk heltäckande musmatta i olika designer och RGB-belysning som placeras snyggt i rännan framtill.

Hitta bäst pris för Secretlab Magnus hos:

4. Arozzi Arena Moto

Bästa höj och sänkbara gamingbord 2023

Arozzi Arena Moto Höj och sänkbart gamingbord är ett påkostat skrivbord för gaming som är stort och robust. Få plats med tre skärmar!
Arozzi Arena Moto är ett höj och sänkbart skrivbord gaming, perfekt för dig som vill kunna stå upp ibland. Bäst i test tycker vi.

Arozzi Arena Moto är ett höj och sänkbart gamingskrivbord som är utrustat med dubbla motorer, ett vid varje ben. Detta göra bordet tystare, snabbare vid höjdjustering och mer stilrent då motorerna göms vid benen. För att du smidigare ska kunna byta mellan höjder kan du även spara upp till fyra olika förinställda lägen.

Bordet är uppbyggt av två rejäla och robusta ben av metall och bordsskivan är gjord av en stark MDF-platta. Till den här modellen medföljer även en heltäckande och snygg musmatta av mikrofiber, som är vattenresistent och halkfri.

Tack vare att bordet är 160 cm i bredden får man plats med upp till 3 st 27-28 tums skärmar eller två större modeller. För att göra bordet mer stabilt sitter även en tvärstång monterad undertill, det gör att detta gamingbordet klarar av en maximal lastvikt på hela 120 kg! Inga problem att ställa gamingdatorn på med andra ord.

Något vi gillar extra mycket med det här bordet är att det kommer med tre hål i skivan och musmattan, för att man smidigt ska kunna dra ner och gömma kablarna i ett nät undertill. En annan trevlig detalj är att det medföljer en hållare att hänga hörlurarna på.

Hitta bäst pris för Arozzi Arena Moto hos:

5. Ergomaker SM205 höj och sänkbart skrivbord

Bästa höj och sänkbara gamingbord 2023 - Alternativ

Ergomaker SM205 är ett höj och sänkbart gamingbord som kommer med en stilren och diskret design. Dessutom finns hållare för headset.
Ergomaker SM205 Digital display på gamingbordet. Det är ett bäst i test gamingbord som har en LED kontrollpanel.

Vill du kunna variera mellan att stå och sitta ner när du spelar? Då är Ergomaker SM205 perfekt för dig! Detta höj och sänkbara gamingbord drivs av en tyst och kraftfull elmotor, som har en integrerad strömsladd i bordet, vilket ger en mer diskret kabeldragning.

Framtill sitter en LED-kontrollpanel där man enkelt styr och justerar skrivbordet. Dessutom kan du spara upp till två olika höjder som du snabbt kan skifta till, supersmidigt! Höjden som borde kan justeras mellan är 73 – 122 cm och skulle golvet vara lite ojämnt kan även fötterna skruvas och justeras.

Vidare så är Ergomaker SM205 byggd av ett starkt och stabilt stålmaterial, som är mycket tåligt och resistent mot repor. En detalj vi gillar extra mycket är att skrivbordet är även försett med två hållare på varsin sida, perfekt för att låta headsetet hänga på.

Hitta bäst pris för Ergomaker SM205 hos:

6. HLONONE Gaming Desk RGB

Mest prisvärda gamingbord 2023

HLONONE Gaming desk är det mesta prisvärda gamingbordet enligt oss. Denna bäst i test modell erbjuder en massa funktioner till ett riktigt bra pris. Det finns RGB-belysning, mugghållare, headsetthållare m.m.
HLONONE Gaming Desk är ett prisvärt gamingbord som har en snygg yta av kolfiber och flera häftiga funktioner, som RGB, och hål för kabeldragning.

Detta häftiga gamingbord från HLONONE är uppbyggt av en solid ram i kombination med en robust bordskiva. Konstruktionen är mycket tålig och bordet har en maxvikt på 60 kg.

Eftersom bordet är stort och mäter 160 cm på bredden får man utan problem plats med tre 28 tums skärmar, två 32 tums eller en stor ultrawide modell. Vidare är skivan utsågad i mitten för att ge en bättre ergonomisk position.

HLONONE Gaming Desk har många smarta och påkostade lösningar. Det är bland annat utrustat med hörlurshållare, mugghållare samt förborrade kabelhål för att kunna dölja kablar smidigt. Dessutom finns inbyggda RGB-lampor som kan styras med den medföljande fjärrkontrollen, för maximal gamingkänsla!

Hitta bäst pris för HLONONE Gaming Desk hos:

7. DlandHome Hörnskrivbord

Bästa hörnskrivbord för gaming 2023

DlandHome Hörnskrivbord Gaming är ett hörnbord för den som vill ha ett datorbord i ett hörn. Gott om utrymme för gamingprylar. Ett av de bästa valen av gamingbord 2022.
DlandHome Hörnbord Gaming är bäst i test hos oss 2022 bland hörnskrivbord.

Från DlandHome kommer detta snygga hörnskrivbord för gaming och hemmakontor. Konstruktionen består av en robust och stabil metallram, som dessutom är extra förstärkt vid känsliga områden.

Bordsskivan är gjord av ett pressat trämaterial som tål repor och tuff användning på ett mycket bra sätt. Dessutom ser skivan ut som riktig ek, men till ett betydligt rimligare pris.

Tack vare att denna modellen är ett hörnbord så erbjuder det mycket yta för dina gamingprylar. Under bordet finns dessutom en extra hylla att placera speldatorn på, denna kan även flyttas till önskad sida, så att det passar dig bäst.

Hitta bäst pris för DlandHome Hörnskrivbord hos:

8. Genesis Holm 510 RGB

Bästa gamingbord med LED 2023

Genesis Holm 510 RGB är bästa gamingbord med LED. Det är ett riktigt snyggt bord för spel som har en kolfiberfinish. Dessutom finns hållare för headset och mugg, samt inbyggda USB-hubb och laddare för mobil. Massor av finesser helt enkelt!
Genesis Holm 510 RGB är ett bäst i test gamingbord med inbyggd LED som styrs via en fjärrkontroll. Ger en riktigt snyggt utseende i gamingrummet.

Genesis Holm 510 RGB är ett riktigt vasst gamingbord som är utrustat med LED- och RGB-belysning. En fjärrkontroll följer med och med den kan man enkelt byta färger till precis vad man vill.

Vad gäller själva konstruktionen så består den av ett par robusta metallben och en bordsskiva som är täckt av ett påkostat kolfiber. Detta gör bordet mycket tåligt ger en snygg finish. Det finns även en inbyggd USB-hubb samt en trådlös mobilladdare på bordet.

Vidare är bordskivan utskuren framtill för bättre komfort och ergonomi. Dessutom är det även ett liten inbuktning baktill där kablar smidigt kan dras ner och gömmas i kabelnätet under bordet. De två högtalarpelarna baktill kan man enkelt skruva bort för hand om man inte önskar ha dem monterade.

På varsin sida av bordet finns även en mugghållare och en headsethållare. Perfekt om du gillar att ha med dig dryck till skrivbordet men inte vill riskera att spilla.

Hitta bäst pris för Genesis Holm 510 RGB hos:

9. Arozzi Arena Fratello

Bästa lilla gamingbord 2023

Arozzi Arena Fratello är ett litet gaming bord som passar för det lilla utrymmet i en liten lägenhet eller rum. Bästa gamingbord i liten storlek enligt oss.
Arozzi Arena Fratello är ett litet gamingbord för dig med mindre plats. Heltäckande musmatta medföljer som ger ett snyggt intryck.

Bor du i en liten lägenhet eller har bara tillgång till ett litet gamingrum? Då är Arozzi Arena Fratello optimalt för dig. Detta är ett litet gamingbord på 114 cm i bredden och 72 cm på djupet. Trots sin ringa storlek så får man ändå plats få plats med två gamingskärmar, om de är mellan 24-27 tum eller en stor ensam skärm.

Vidare finns det tre förborrade hål i musmattan och bordsskivan, i dessa kan man dra kablar ner under bordet och gömma i kabelnätet. Det går även att använda hålen till att fästa skärmstativ för datorskärmarna.

Något vi gillar extra mycket är att det medföljer en heltäckande musmatta, som tål vatten och är av hög kvalité, samtidigt som den är enkel att rengöra. En annan trevlig detalj är att bordet är rundat framtill för att ge bättre komfort.

Arozzi Arena Fratello går att köpa i flera olika färger och designer, där det finns något som passar de flesta smakerna.

Hitta bäst pris för Arozzi Arena Fratello hos:

10. Deltaco Gaming WT85

Bästa billiga gamingbord 2023

Deltaco WT85 är ett billigt gamingbord och vårt val av bästa budget gamingbord 2022. Vitt och stilrent som ger en snygg finish.
Deltaco Gamingbord WT85 är ett vitt skrivbord för gaming och bäst i test bland billiga datorbord 2022.

Söker du ett lite enklare gamingbord till en billig prislapp så är Deltaco Gaming WT85 ett utmärkt val. Det passar perfekt för dig som har en lite mindre gaming setup med upp till två skärmar eller som spelar på en bra gaming laptop.

Trots sitt billigare pris så är det ändå ett välbyggt datorbord, med en MDF-skiva som vilar på en stålram. Bordsskivan är även utskuren och rundad framtill, vilket gör att man sitter bättre och bekvämare mot skrivbordet. Vidare finns även ett hål i bordet för smart kabeldragning.

Två detaljer vi gillar extra mycket är att det finns varsin hållare till mugg och headset, vilket sparar plats på bordet och ger ett snyggare intryck.

Förutom den helvita designen så går även det här bordet att köpa i svart eller rosa. Det sistnämnda är en ovanlig färg på ett gamingbord och därför tycker vi det är kul att Deltaco har satsat på det.

Hitta bäst pris för Deltaco Gaming WT85 hos:

Välja rätt gamingbord

Vi gåt igenom vad man bör tänka på inför ett köp av ett gamingbord. Vilka är faktorerna att kolla efter och vad skiljer mellan dyra och billiga gamingbord? Läs om det i vår guide.

Det finns inte ett gamingbord som passar för alla gamers, vi har alla olika förutsättningar, setups och krav på bordet, så det gäller att hitta rätt för just dig.

När det gäller prisnivåer så ligger skillnaderna mellan ett dyrt och billigt gamingbord främst i storleken på bordet, materialvalen i konstruktionen och olika extrafinesser.

För att du ska få grepp om vad som skiljer mellan olika datorbord för gaming och deras priser så ska vi gå igenom de viktigaste faktorerna här nedan i vår köpguide.

Konstruktionen på ett bra gamingbord

Ett bra skrivbord för gaming ska vara stabilt och välbyggt för att dels klara av tyngden från dina gamingprylar och även vara stilla när du spelar.

Man vill inte att bordet flyttar på sig eller vickar till vid snabba rörelser, som det lätt kan bli under intensiva dueller. Generellt innebär en högre prislapp en bättre kvalité på ett gamingbord.

Vidare är det även fördelaktigt om bordsskivan är något utskuret och böjt där man ska sitta, med rundade kanter. Det gör att man omfamnas lite av bordet och det ger en bättre position.

Storleken på datorbordet

Storleken på bordet styr även priset och här får man tänka till på hur mycket plats man har hemma och vad som ska stå på datorbordet.

Om tanken är att bara ha en skärmtangentbord och datormus så kan ett litet gamingbord vara lagom, standardstorlek för ett mindre bord för gaming är ca 120 cm.

Vill man få plats med två eller fler skärmar och ha gott om utrymme så är ett stort gamingbord att föredra och standardstorleken för ett större bord är 160 cm.

Det finns även hörnbord för gaming som har varierande storlekar. Prismässigt så kostar ett större datorbord mer, allt annat lika.

Bild som visar olika mått och storlek på ett gamingbord.

Höjdjustering på bordet

Att kunna justera höjden på datorbordet är ett stort plus för ergonomin vid gaming, så att du får möjlighet att sitta med bordet på rätt höjd för just dig. Det ger en mindre trött kropp och ett bra fokus vid gaming.

Givetvis bör man även varva med ett sträcka på sig och gå runt lite och då också.

Kabelhantering hos gamingbordet

Ett gamingbord med få synliga kablar ger ett snyggt och prydligt intryck och även om man har många trådlösa gamingtillbehör så kommer det alltid finnas strömkablar från dator och skärmar åtminstone.

Därför har många skrivbord för gaming olika kabelhanteringslösningar med förborrade hål i bordet och någon typ av förvaring under bordet för kablarna.

Extra finesser

Till en del mer påkostade datorbord medföljer en heltäckande gaming musmatta ovanpå bordet, som är skuren precis efter bordets yta och matchar dess design.

Dessa går givetvis att ta bort, men brukar vara omtyckta och väldigt bekväma att använda.

Vidare så kan borden även ha monterade hållare för gaminghörlurar och drycker. Det kan även finnas inbyggda USB-portar eller andra tekniska funktioner som gör bordet dyrare.

Bild som visar borrhål på Svive Altair Gamingbord - Där man kan dra igenom sladdar snyggt för att dölja dessa.

Designen på gamingbordet

På marknaden idag finns det alltifrån stilrena gamingbord helt i svart eller vitt till bord med häftiga designer i olika färger

Det går även att hitta datorbord med inbyggd LED och RGB-belysning, för den som vill skapa en härlig inramning i sitt gamingrum.

Köpa gamingbord

Det går att köpa gamingbord hos många återförsäljare idag och framförallt online går det att hitta ett brett utbud av olika modeller. Dessutom går det att få gamingborden hemlevererade till dörren, vilket är smidigt.

Bland butiker som säljer datorbord för gaming så tycker vi KomplettAmazon och CDON har bäst utbud just nu.

Sammanfattning av bästa gamingbord 2023

Ett bra gamingbord är viktigt för att man ska kunna spela bekvämt och med rätt ergonomi. Det låter dig ha ditt fokus på spelet och hållen sinnet skärpt längre.

Ett skrivbord som ska användas till gaming bör vara stabilt och robust i konstruktionen, så att det håller sig stilla under intensiva matcher. Vidare är det fördelaktigt om det finns funktioner som hål för kabeldragning och hållare för headset och dryck. Det finns idag även gamingbord som är höj och sänkbara, som kostar lite mer men ger möjlighet till bättre ergonomi.

Designmässigt finns det alltifrån stilrena gamingbord i svart och vitt till mer flashiga färgkombinationer, för den som vill sätta färg i gamingrummet. Likt andra gamingprylar så finns det även gamingbord som utrustats med LED och RGB-belysning.

I vårt bäst i test har vi utsett bästa gamingbordet 2023 i olika kategorier, dessa bord är:

Hoppas att du har hittat inspiration i denna guiden!

Vanliga frågor och svar om gamingbord

Det benämns oftast som gamingbord, datorbord, gaming desk, gameing bord eller skrivbord för gaming.

Först och främst ska det vara robust och välbyggt så att det står emot snabba rörelser. Vidare ska det vara slitstarkt för att hålla länge och vara bekvämt att använda. Givetvis är det även positivt om det är snyggt och passar in i hemmet.

Det finns bord för gaming från ca. 1000 kr och upp till flera tusen. I regel ligger de flesta gamingbord någonstans mellan 2000-4000 kr.

Ja, det finns LED-lister med RGB-belysning att köpa lite varstans. Exempelvis här.

På bredden är de två vanligaste storlekarna på ett gamingbord 120 cm eller 160 cm. Givetvis finns det undantag med storlekar på t.ex. 110 cm och 140 cm. Djupet brukar variera mellan 60-80 cm och höjden mellan 70-80 cm.

Det varierar såklart och det kan vara bra att kolla upp det ifall man planerar att ställa dator, flera skärmar och annat på bordet. Men generellt så klarar majoriteten av borden mellan 70-150kg.

Ja, det finns ett par höj och sänkbara gamingbord på marknaden. Ett exempel är Arozzi Arena Moto.

Vi tycker framförallt om Deltaco Gaming WT85, som är ett gediget, snyggt och billigt gamingbord.