Bästa gamingbord 2021 – Skrivbord och datorbord för gaming

Bild på ett gamingrum där alla gamingprylar vilar på ett snyggt och bra gamingbord. Illustrerar vår artikel med bästa gamingbord 2021.

När man sitter och spelar är det lätt att timmarna susar förbi, då är det viktigt att ha en bra komfort och ergonomi för att inte trötta ut kroppen och sinnet. Då behöver du, förutom en vettig gamingstol, ett bra och stabilt gamingbord. För att hjälpa dig att hitta rätt bord så har vi i denna artikel utsett de bästa gamingborden 2021 i olika kategorier, så att du kan hitta ett som passar just dig.

På marknaden idag finns det ett stort utbud av datorbord som är helt framtagna för gaming, men hur ska ett bra gamingbord vara då? Jo, först och främst ska det såklart vara robust och välbyggt så att det står emot snabba rörelser. Vidare ska det vara slitstarkt för att hålla länge och vara bekvämt att använda. Givetvis är det även positivt om det är snyggt och passar in i hemmet.

Många av dagens gamingbord har även många trevliga finesser som exempelvis dryckeshållare, hängare för hörlurar, smart kabelhantering och heltäckande musmattor.

Då budget, behov och smak skiljer sig åt så har vi utsett de bästa gamingborden 2021 i fem olika kategorier, dessa är premium, mellanklass, billig, hörnskrivbord och med LED. Här nedan följer en smidig översikt över dessa.

Översikt

Bästa gamingbord 2021

Arozzi Arena Gaming Desk är en högkvalitativt gamingbord för gamern som vill ha det bästa. Stort, stabilt och lång livslängd.

Arozzi Arena Gaming Desk

5/5

Hitta bäst pris för Arozzi Arena Gaming Desk hos:

Bästa gamingbord 2021 - Alternativ

Svive Altair är ett alternativ till bästa gamingbord 2021. Den har en medföljande musmatta och förborrade hål, den är även utsågad med en böjd form framtill för bästa komfort.

Svive Altair

4.7/5

Hitta bäst pris för Svive Altair hos:

Bästa billiga gamingbord 2021

Deltaco WT85 är ett billigt gamingbord och vårt val av bästa budget gamingbord 2021. Vitt och stilrent som ger en snygg finish.

Deltaco Gamingbord WT85

4.4/5

Hitta bäst pris för Deltaco Gamingbord WT85 hos:

Bästa hörnskrivbord för gaming 2021

LIVHOOU Gaming Hörnskrivbord är ett hörnbord som perfekt för gaming. Prisvärt, snyggt och tåligt.

LIVHOOU Gaming Hörnbord

4.7/5

Hitta bäst pris för LIVHOOU Gaming Hörnbord hos:

Bästa gamingbord med LED 2021

Genesis Holm 510 RGB är ett häftigt datorbord för gaming som har inbyggd LED-belysning. Förutom det är täckt med kolfiber som ger en elegant look som tål repor utmärkt. Bäst i test bland LED-gamingbord 2021.

Genesis Holm 510 RGB

4.6/5

Hitta bäst pris för Genesis Holm 510 RGB hos:

Välja rätt gamingbord

Det finns inte ett gamingbord som passar för alla gamers, vi har alla olika förutsättningar, setups och krav på bordet, så det gäller att hitta rätt för just dig.

När det gäller prisnivåer så ligger skillnaderna mellan ett dyrt och billigt gamingbord främst i storleken på bordet, materialvalen i konstruktionen och olika extrafinesser.

För att du ska få grepp om vad som skiljer mellan olika datorbord för gaming och deras priser så ska vi gå igenom de viktigaste faktorerna här nedan i vår köpguide.

Bordets konstruktion

Ett bra skrivbord för gaming ska vara stabilt och välbyggt för att dels klara av tyngden från dina gamingprylar och även vara stilla när du spelar. Man vill inte att bordet flyttar på sig eller vickar till vid snabba rörelser, som det lätt kan bli under intensiva dueller. Generellt innebär en högre prislapp en bättre kvalité på ett gamingbord.

Vidare är det även fördelaktigt om bordskivan är något utskuret och böjt där man ska sitta, men rundade kanter. Det gör att man omfamnas lite av bordet och det ger en bättre position.

Storleken på datorbordet

Storleken på bordet styr även priset och här får man tänka till på hur mycket plats man har hemma och vad som ska stå på datorbordet. Om tanken är att bara ha en skärm, tangentbord och mus så kan ett litet gamingbord vara lagom, standardstorlek för ett mindre bord för gaming är ca 120 cm.

Vill man få plats med två eller fler skärmar och ha gott om utrymme så är ett stort gamingbord att föredra och standardstorleken för ett större bord är 160 cm. Det finns även hörnbord för gaming som har varierande storlekar. Prismässigt så kostar ett större datorbord mer, allt annat lika.

Bild som visar olika mått och storlek på ett gamingbord.

Höjdjustering

Att kunna justera höjden på datorbordet är ett stort plus för ergonomin, så att du får möjlighet att sitta med bordet på rätt höjd för just dig. Det ger en mindre trött kropp och ett bra fokus vid gaming. Givetvis bör man även varva med ett sträcka på sig och gå runt lite och då också.

Kabelhantering

Ett gamingbord med få synliga kablar ger ett snyggt och prydligt intryck och även om man har många trådlösa gamingtillbehör så kommer det alltid finnas strömkablar från dator och skärmar åtminstone. Därför har många skrivbord för gaming olika kabelhanteringslösningar med förborrade hål i bordet och något typ av förvaring under bordet för kablarna.

Extra finesser

Till en del mer påkostade datorbord medföljer en heltäckande musmatta ovanpå bordet som är skuren precis efter bordets yta och matchar dess design. Dessa går givetvis att ta bort, men brukar vara omtyckta och väldigt bekväma att använda.

Vidare så kan borden även ha monterade hållare för hörlurar och drycker. Det kan även finnas inbyggda USB-portar eller andra tekniska funktioner som gör bordet dyrare.

Bild som visar borrhål på Svive Altair Gamingbord - Där man kan dra igenom sladdar snyggt för att dölja dessa.

Designen

På marknaden idag finns det alltifrån stilrena gamingbord helt i svart eller vitt till bord med häftiga designer i olika färger. Det går även att hitta datorbord med inbyggd LED och RGB-belysning, för den som vill skapa en härlig inramning i sitt gamingrum.

Nu tar vi och dyker ner i vårt bäst i test av gamingbord!

Bästa gamingbord 2021

Arozzi Arena Gaming Desk

Arozzi Arena Gaming Desk är en högkvalitativt gamingbord för gamern som vill ha det bästa. Stort, stabilt och lång livslängd.
Arozzi Arena Gamingbord är bäst i test 2021 bland gamingbord hos oss. Ett suveränt och fantastiskt skrivbord för gaming på alla vis. Stabilt, snyggt och funktionellt.
 • Mått: 160 x 82 cm
 • Heltäckande musmatta: Ja
 • Justerbar höjd: Ja, mellan 71-81 cm
 • Hål för kabeldragning: Ja, tre stycken

Det svenska märket Arozzi är kända för deras bekväma gamingstolar och har även riktigt bra skrivbord för gaming, vilket deras modell Arena är ett utmärkt bevis på.

Detta är ett påkostat och gediget gamingbord med en bordskiva av hög kvalité i kombination med stabila metallben. Dessa ben är även justerbara så att höjden på bordet kan vara mellan 71 och 81 cm. En detalj vi vill lyfta med utformningen på bordet är att det är något böjt framtill, för att man ska kunna sitta ännu bättre ergonomiskt.

Arozzi Arena är ett relativt stort gamingbord och det finns plats för både två och tre skärmar av standardstorlek. Vidare finns det hela tre stycken hål för att dölja sladdar och under bordet sitter ett mesh-tyg där kablarna får vila och gömma sig.

Ovanpå detta datorbordet finns en fem mm tjock musmatta av mikrofiber, som ger en härlig komfort under spelandet. Den är halkfri och även vattenavvisande, om olyckan skulle råka vara framme.

Arena finns i flera olika designer, förutom ovan färger finns det även blå, grön och vit färg på benen.

Hitta bäst pris för Arozzi Arena Gaming Desk hos:

Bästa gamingbord 2021 - Alternativ

Svive Altair

Svive Altair är ett alternativ till bästa gamingbord 2021. Den har en medföljande musmatta och förborrade hål, den är även utsågad med en böjd form framtill för bästa komfort.
Svive Altair är ett svart bord som tillhör bästa gamingbord 2021. I vårt bäst i test är det ett stabilt och välbyggt datorbord som passar utmärkt att spela på.
 • Mått: 160 x 80 cm
 • Heltäckande musmatta: Ja
 • Justerbar höjd: Ja, 71, 75 och 79 cm
 • Hål för kabeldragning: Ja, tre stycken

Svive Altair är ett välbyggt och stabilt gamingbord som finns i flera färger, bland annat denna stilrena svarta design. Bordet har en robust konstruktion, där metallbenen håller bordet mycket stabilt. Benen är även justerbara på höjden på tre nivåer, 71 cm, 75 cm och 79 cm.

Framtill är bordskivan utskuren, för att skapa en fin komfort och bra ergonomi. Bordet har även stor storlek med sina 160 x 80 cm, vilket ger utrymme för upp till tre gamingskärmar utan problem.

Till detta datorbord följer det även med en mjuk och behaglig musmatta som täcker hela bordet och under bordet finns en kabelskena för kablar att vila i. Dessa dras ner via de tre förborrade hålen i bordet.

Hitta bäst pris för Svive Altair hos:

Bästa billiga gamingbord 2021

Deltaco Gamingbord WT85

Deltaco WT85 är ett billigt gamingbord och vårt val av bästa budget gamingbord 2021. Vitt och stilrent som ger en snygg finish.
Deltaco Gamingbord WT85 är ett vitt skrivbord för gaming och bäst i test bland billiga datorbord 2021.
 • Mått: 116 x 75 cm
 • Heltäckande musmatta: Nej
 • Justerbar höjd: Nej, fast höjd på 75 cm
 • Hål för kabeldragning: Ja

WT85 är ett lite enklare gamingbord med en billig prislapp, som kommer med en stilren design i vitt. Det är perfekt för dig som har en liten mindre gamingsetup med upp till två skärmar eller som spelar på en gaminglaptop.

Trots sitt billigare pris så är det ändå ett stabilt datorbord med ytbehandlad MDF-skiva som vilar på en stålram. Bordsskivan är även utskuren och rundad framtill, vilket gör att man sitter bättre och bekvämare mot skrivbordet.

Uppe i högre hörnet av WT85 så finns ett hål för en smidig kabeldragning och på vänster sidan finns en mugghållare. Dessutom har vi en hängare för hörlurar på framsidan, vilket är kanon för ett budget gamingbord.

Hitta bäst pris för Deltaco Gamingbord WT85 hos:

Bästa hörnskrivbord för gaming 2021

LIVHOOU Gaming Hörnbord

LIVHOOU Gaming Hörnskrivbord är ett hörnbord som perfekt för gaming. Prisvärt, snyggt och tåligt.
LIVHOOU Gaming Hörnbord erbjuder ett snyggt alternativ om man vill ha ett skrivbord som är L-format att använda till gaming. Bäst i test hos oss 2021.
 • Mått: 130x130x76 cm
 • Heltäckande musmatta: Nej
 • Justerbar höjd: Nej
 • Hål för kabeldragning: Nej

Från LIVHOOU kommer detta häftiga och snygga hörnskrivbord för gaming, som är gjort av påkostade material.

Bordskivan är täckt av ett tåligt kolfiber, som står emot repor och smuts samt ser exklusivt ut. Vidare är benen är av metall och erbjuder en bra stabilitet och robust känsla.

Tack vare att denna modellen är ett L-format hörnbord så erbjuder det mycket yta för dina gamingprylar. Den extra hyllan kan flyttas eller tas bort helt om så önskas. 

LIVHOOU har utrusta hörnskrivbordet med en hängare för hörlurar och en mugghållare, båda dessa är även avtagbara om du önskar ta bort dem.

Hitta bäst pris för LIVHOOU Gaming Hörnbord hos:

Bästa gamingbord med LED 2021

Genesis Holm 510 RGB

Genesis Holm 510 RGB är ett häftigt datorbord för gaming som har inbyggd LED-belysning. Förutom det är täckt med kolfiber som ger en elegant look som tål repor utmärkt. Bäst i test bland LED-gamingbord 2021.
Det snygga datorbordet Genesis Holm 510 RGB har vi utsett till bästa gamingbord med led 2021. Fylld med spännande funktioner som USB-portar och inbyggd trådlös laddare för mobil.
 • Mått: 160 x 75 cm
 • Heltäckande musmatta: Nej
 • Justerbar höjd: Nej, 75 cm fast höjd
 • Hål för kabeldragning: Ja

Genesis Holm 510 är ett riktigt vasst gamingbord som är utrustat med LED-lampor och RGB-belysning. En fjärrkontroll följer med och med den kan man enkelt byta färger till precis vad man vill.

Vad gäller själva konstruktionen så består den av ett par robusta metallben och en bordskivan som är täckt med kolfiber. Det gör att den är reptålig och har en otroligt snygg finish. Skivan är även skuren framtill för bättre komfort och ergonomi.

Som ovan bilder visar finns två högtalarställ i hörnen på datorbordet, dessa går enkelt att skruva bort för hand om man inte vill ha dessa monterade.

Holm 510 kommer med ett par häftiga finesser, det finns dels en inbyggd USB-hub med tre USB-portar och det är även utrustat med en inbyggd trådlös laddare för mobiler.

På sidorna finns även ett hörlurställ samt en mugghållare och baktill är bordskivan utskuren för att man ska kunna dra ner kablar till kabelhållaren under bordet.

Hitta bäst pris för Genesis Holm 510 RGB hos:

Sammanfattning av bästa gamingbord 2021

Ett bra gamingbord är viktigt för att man ska kunna spela bekvämt och med rätt ergonomi. Det låter dig ha ditt fokus på spelet och hållen sinnet skärpt längre.

Ett skrivbord som ska användas till gaming bör vara stabilt och robust i konstruktionen, så att det håller sig stilla under intensiva matcher. Vidare är det fördelaktigt om det finns funktioner som hål för kabeldragning och hållare för headset och dryck.

Designmässigt finns det alltifrån stilrena gamingbord i svart och vitt till mer flashiga färgkombinationer, för den som vill sätta färg i gamingrummet. Likt andra gamingprylar så finns det även gamingbord som utrustats med LED och RGB-belysning.

I vårt bäst i test har vi utsett bästa gamingbordet 2021 i fem kategorier, dessa bord är:

Hoppas att du har hittat inspiration i denna guiden!

Vanliga frågor och svar om gamingbord

Det kan benämnas som gamingbord, datorbord eller skrivbord för gaming.

Det finns bord för gaming från ca. 1000 kr och upp till flera tusen. I regel ligger de flesta gamingbord någonstans mellan 2000-4000 kr.

Ja, det finns LED-lister med RGB-belysning att köpa lite varstans. Exempelvis här.

På bredden är de två vanligaste storlekarna på ett gamingbord 120 cm eller 160 cm. Givetvis finns det undantag med storlekar på t.ex. 110 cm och 140 cm. Djupet brukar variera mellan 60-80 cm och höjden mellan 70-80 cm.

Det varierar såklart och det kan vara bra att kolla upp det ifall man planerar att ställa dator, flera skärmar och annat på bordet. Men generellt så klarar majoriteten av borden mellan 70-100 kg.