Bästa gamingheadset (gaminghörlurar) 2021

En gamer som är glad, kanske är det för att han har köpt nya snygga gaminghörlurar.

Idag spelar ljudet en stor roll när man spelar, oavsett om det är på PC, PlayStation, Xbox eller annan plattform. Ett bra gamingheadset är många gånger avgörande för att höra vart motståndarna är i ett multiplayerspel och för att få bästa upplevelse i ett singleplayerspel.

Vidare är en bra mikrofon viktig för att du ska höras ordentligt och headsetet bör även ha en hög komfort, så att det går att ha på sig länge utan att man behöver ta paus för att vila huvudet.

Nedan finns en summering av vårt bäst i test, för att du ska få en smidig översikt av vilka som är de bästa gaminghörlurarna 2021.

Översikt av de bästa hörlurarna för gaming 2021

Bästa gamingheadset med kabel 2021

JBL Quantum One är ett par förstklassiga gaming hörlurar med ett snyggt utseende, bra mikrofon och fantastiskt ljud. Vårt val av bästa gaming headset med kabel 2021.

JBL Quantum One

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa trådlösa gamingheadset 2021

De svarta gaminghörlurarna Razer BlackShark V2 Pro som är trådlösa, snygga och fantastiskt bra. Vårt val av bästa trådlösa gamingheadset 2021.

Razer BlackShark V2 Pro

5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingheadset mellanklass 2021

De häftiga och fina hörlurarna Logitech G733 Lightspeed. Prisvärda och ljudmässigt riktigt bra. Vårt val av bästa gamingheadset i mellanklass 2021.

Logitech G733 Lightspeed

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingheadset under 1000 kr 2021

JBL Quantum 200 Gaming Headset är ett otroligt prisvärt gamingheadset och bäst i test bland gaming headset under 1000 kr. Snygga, bekväma och bra ljudkvalité.

JBL Quantum 200

4.3/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingheadset för PS4 & PS5 2021

HyperX Cloud Stinger Core Wireless är ett par vita gaminghörlurar som är specifikt framtagen för PlayStation, framförallt PS5 och vita PS4. Trådlösa, stryktåliga och lätta. Vårt val av bästa gamingheadset till PS5 & PS4 2021.

HyperX Cloud Stinger Core Wireless

4.4/5

Hitta bäst pris hos:

Bästa gamingheadset för Xbox Series X/S & One 2021

Corsair HS75 XB Wireless

Corsair HS75 XB Wireless

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

Att tänka på inför köp av ett gamingheadset

Att välja rätt headset för gaming kan vara klurigt. Ska det vara trådlöst? Prisnivå? Märke? Ska hörlurarna passa för den som spelar lite då och då eller för den kräsne som vill njuta av det bästa?

Vårt tips är att försöka “matcha” gamingheadsetet med din setup. Om du har en high-end dator med en bra skärm, mus och tangentbord så kommer ett budgetheadset göra spelupplevelse ganska trist ändå.

Ljud ramar in och påverkar ens känsla och upplevelse mycket, så välj ett gamingheadset med omsorg. Det är också därför vi vill ge våra bästa tips så att du får något att gå på.

Till att börja med låt oss gå igenom några viktiga namn och komponenter som finns i hörlurarna.

Frekvensrespons - vad innebär det?

Frekvensrespons är en teknisk term för högtalare som indikerar inom vilka frekvenser en högtalare kan ge ett klart ljud. Som utgångspunkt uppfattar en ung människa mellan 20Hz – 20kHz (20 000).

Att ett par hörlurar har ett stort spann behöver nödvändigtvis inte betyda att de är bra, då det är mer än frekvensresponsen som spelar roll för ljudkvalitén. Men det är en bra fingervisning.

Gamingheadsetens mikrofon

I många av dagens spel är en bra mikrofon på headseten av stor betydelse. Dels för att du ska kunna höras bra in-game oavsett om du spelar med randoms eller vänner, men också för att kunna snacka och hänga i Discord eller andra ljudkanaler. En dålig mic kan skapa onödig irritation hos medspelare och resultera i att de tiltar eller inte svarar dig.

En bra mikrofon ska gärna använda någon form brusreducerande teknik och undvika att ta upp en massa bakgrundsljud i onödan. Vissa spelare föredrar även att micen är avtagbar, så att headsetet kan användas till annat än gaming.

Surroundljud

För bästa upplevelse är ett gamingheadset med någon form av surroundljud att föredra. Det förhöjer spelupplevelse avsevärt och hjälper dig att bättre identifiera varifrån ljud kommer. Vilket ger en klar fördel i olika onlinespel.

Tillverkarna har de senaste åren utvecklat och förbättrat teknikerna för att få surroundljuden att låta så naturliga som möjligt. Teknikerna benämns lite olika av tillverkarna, men håll utkik efter surround i beskrivningarna när du letar.

Med det sagt, låt oss dyka ner bland de bästa gamingheadseten 2021!

Bästa gamingheadset med kabel 2021

JBL Quantum One

Gaminglurarna JBL Quantum One utan att RGB-belysningen är tänd. Ett gamingheadset av högsta klass.
JBL Quantum One är ett gamingheadset för den kräsne gamern. Bäst i test bland headset med kabel 2021.
 • Plattform: PC, Mac, Playstation, Xbox, Nintendo
 • Frekvensomfång: 20Hz – 40kHz
 • Elementstorlek: 50mm
 • Extra: RGB-belysning, kalibreringsmikrofon
 • Hörlurstyp: Sluten over-ear
 • Ansluts via: USB, 3,5mm kabel
 • Hörlursmaterial: Minnesskum
 • Vikt: 369 gram

JBL Quantum One är ett par förstklassiga gaminghörlurar med ett häftigt utseende, grym mikrofon och ett fantastiskt ljud. Dessutom har det försetts med en rad spännande funktioner och teknologier.

Dessa hörlurar använder sig av ANC, vilket står för Active Noise Cancelling eller aktiv brusreducering på svenska. Det hjälper till bort oönskade ljud som t.ex. om fläkten i datorn eller konsolen låter högt.

Hörlurarnas 50mm-element är speciellt framtagna för just spel och erbjuder ett ljud av toppklass, oavsett om spelet är Fifa, CS eller Dead by Daylight. Det finns ett härligt djup i ljudbilden med framförallt en riktigt bra bas.

Tack vare tekniken JBL QuantumSPHERE 360 så skapas dessutom ett väldigt trevligt surroundljud. JBL har även integrerat en avancerad headtracking-sensor som känner av hur du är positionerad och skapar ljudbilden därefter (just denna tekniken går bara att få i PC via USB-kabeln).

I övrigt funkar Quantum Ones ljud och mikrofon utmärkt till andra enheter som Mac, PS4/PS5, Xbox och Nintendo via 3,5 mm-ljudkontakten.

Mikrofonen är löstagbar och använder sig av en eko-reduceringsteknik så att du hörs ännu bättre och tydligare. På ena kåpan sitter även en smidig mute-knapp när du inte vill höras och på kabeln finns ett ljudreglage för att ändra ljudet mellan spel och chatt.

Bekvämlighetsmässigt då? Jo hörlurarna sitter utmärkt runt huvudet och öronkuddarna andas för att ge en behaglig känsla. Man kan helt enkelt sitta länge med dessa gaminglurar utan att känna att huvudet tar stryk.

Hitta bäst pris för JBL Quantum One hos:

Bästa trådlösa gaming headset 2021

Razer BlackShark V2 Pro​

Razer BlackShark V2 Pro är bäst i test av trådlösa gamingheadset 2021.
Bild som visar vad som medföljer till Razer BlackShark V2 Pro, det bästa trådlösa gamingheadsetet 2021.
 • Plattform: Trådlöst på PC, Playstation och Nintendo. Via kabel på Xbox och Mac.
 • Frekvensomfång: 12Hz – 28kHz
 • Elementstorlek: 50mm
 • Hörlurstyp: Sluten over-ear
 • Ansluts via: Trådlös USB-mottagare eller 3,5mm
 • Hörlursmaterial: Minnesskum
 • Vikt: 320 gram

Razer BlackShark V2 Pro kombinerar ett snyggt utseende med hög komfort, utmärkt ljud och en riktigt bra mikrofon. Det är ett stilrent gaming headset som är relativt diskret i sin framtoning utan några flashiga färger eller led-belysning.

Det märks att Razer har lagt stort fokus på ljudet. Högtalarelementen är separerade tre delar för att ge en kraftigare bas, ett klarare mellanregister och en krispig diskant. Det resulterar i att hörlurarna kan skapa häftiga ljudbilder när det är fullskaligt krig, samtidigt som det fångar upp detaljer i mer tysta spel.

Headsetet använder sig av THX Spatial surroundljud, som fungerar imponerande bra och bland annat hjälper dig att höra fotsteg bättre i onlinespel. För att inte störas av andra saker runtomkring finns även en avancerad passiv brusreducering i lurarna.

Mikrofonen är löstagbar och levererar ett strålande klart ljud för att vara ett gaming headset. Dessutom så kan mikrofonen kalibreras och finjusteras separat i Razers programvara Synapse 3. Så att du kan hitta inställningarna som passar just din röst.

Komforten hos BlackShark V2 Pro är suverän och det är inga bekymmer att sitta långa sessioner med dessa hörlurar. Kuddarna är gjorda av material som andas och som avleder värme och fukt effektivt. Inuti kuddarna finns även ett bekvämt minneskum.

Om man ska hitta något negativt så är räckvidden inte den bästa från USB-mottagaren till hörlurarna. Men så länge du inte går till andra sidan av huset/lägenheten så märks inte det av.

Batteritiden ligger på 24 timmar och på vänsterkåpan har hörlurarna en mute-knapp, strömknapp samt volymreglage.

Tack vare att headsetet också har en 3,5 mm anslutning så går det att använda till konsoler som exempelvis PS4, PS5, Xbox Series X|S och Xbox One. Ska tilläggas att surroundljudet endast stöds på PC.

Hitta bäst pris för Razer BlackShark V2 Pro hos:

Bästa gamingheadset mellanklass 2021

Logitech G733 Lightspeed

Svarta versionen av det trådlösa gamingheadsetet Logitech G733. Vårt val av bästa gaminghörlurar mellanklass 2021. Det är även ett utmärkt val av present till en gamer.
Den lila versionen av det trådlösa gamingheadsetet Logitech G733. Vårt val av bästa gaminghörlurar mellanklass 2021.
Vita färgen på Logitech G733 Lightspeed. Lätta gaminghörlurar som är prisvärda och håller hög klass.
Blåa färgen på Logitech G733 som är bäst i test av gamingheadset mellanklass 2021.
 • Plattform: PC, Mac, PlayStation
 • Frekvensomfång: 20Hz – 20kHz
 • Elementstorlek: 40 mm
 • Extra: RGB-belysning
 • Hörlurstyp: Sluten over-ear
 • Ansluts via: Trådlös USB-mottagare
 • Hörlursmaterial: Minnesskum
 • Vikt: 278 gram

G733 Lightspeed från Logitech är ett avslappnat och häftigt gamingheadset med RGB-belysning och som finns att köpa i fyra snygga färger.

Dessa gaminglurar sticker framförallt ut för sin låga vikt, som tillsammans med det följsamma huvudbandet gör dessa hörlurar superbekväma och en fröjd att spela med. Öronkuddarna är dessutom fyllda med ett skönt minnesskum.

G733 erbjuder inget värstingljud på något sätt, men för sin prislapp så är det en utmärkt ljudbild som har en jämn och fin nivå oavsett vad som spelas upp. Det går även att anpassa ljudinställningarna efter olika spel i Logitechs programvara.

För att skapa den bästa känslan i spelen så har Logitech försett headsetet med teknologin DTS Headphone:X 2.0 som ger ett 3D-surroundljud. Perfekt för stora filmliknande scener eller när man behöver höra motståndare i ett FPS-spel.

G377 kommer med en avtagbar mikrofon och för att ge micen ett bra och klart ljud så har Logitech implementerat Blue VO!CE, vilket är en röstförbättringsteknik från företaget Blue Microphones.

Headsetet erbjuder en lång batteritid med sina 29 timmar, som är beräknad på 50% volym och avstängd belysning. Vidare så vill vi även lyfta fram räckvidden som är utmärkt och det är inga bekymmer att gå omkring hemma (om du nu inte bor i ett slott såklart).

På vänster kåpa hittar du smidigt en strömknapp, volymreglage och mute-knapp. Med USB-mottagaren så är dessa hörlurar kompatibla med PC, Mac, samt PS4 och PS5.

Hitta bäst pris för Logitech G733 Lightspeed hos:

Bästa gamingheadset under 1000 kr 2021

JBL Quantum 200

JBL Quantum 200 är vårt val av bästa gaming headset under 1000 kr. Ett prisvärt och stilrent headset som har allt man behöver för en bra spelupplevelse.
TillbehTillbehör som medföljer till gaming headsetet JBL Quantum 200. Bäst i test av budget gamingheadset 2021.ör som medföljer till gaming headsetet JBL Quantum 200.
 • Plattform: PC, Mac, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch
 • Frekvensomfång: 20Hz – 20kHz
 • Elementstorlek: 50mm
 • Hörlurstyp: Sluten over-ear
 • Ansluts via: 3,5mm AUX-kabel
 • Hörlursmaterial: Minnesskum
 • Vikt: 245 gram

JBL Quantum 200 är ett par billiga och mycket prisvärda gaminghörlurar och har egentligen allt som behövs för en bra gamingupplevelse. Om du är någon som kanske inte spelar så ofta och inte är sugen på att köpa en värstingmodell så är detta headsetet ett perfekt val.

Ljudtekniken som JBL använder till hörlurarna kallar de för QuantumSOUND Signature och den levererar ett riktigt bra ljud rakt igenom med tanke på prisklassen.

Detta gamingheadset är dessutom kompatibelt med Windows Sonic Spatial Sound, vilket är ett inbyggt surroundsystem i Windows 10 och Xbox konsoler och som skapar en ytterligare dimension i ljudet. Systemet går att aktivera i ljudinställningen i datorn eller konsolen om man har ett par hörlurar som stödjer tekniken.

Mikrofonen besitter en ekodämpande teknik som gör att den låter bra och tydligt. Dessutom så kan den smidigt tystas genom att fälla den uppåt.

Komfortmässigt så är lurarna med sin låga vikt och minnesskum både sköna och lätta att bära och att sitta länge med dessa på är inga problem.

Tack vare att headsetet ansluts med en 3,5 mm kabel så kan dessa användas till i princip alla typer av spelplattformer.

Hitta bäst pris för JBL Quantum 200 hos:

Bästa gamingheadset för PS4 & PS5 2021

HyperX Cloud Stinger Core Wireless

HyperX Cloud Stinger Core Wireless PS4 & PS5 är ett par riktigt bra gaminghörlurar för Playstations konsoler PS4 och PS5. Snygga, lätta och bekväma med bra ljud.
HyperX Cloud Stinger Core Wireless PS4 & PS5 underifrån som visar volymkontrollen. Bästa gamingheadset för PS5 och PS4 2021.
 • Plattform: PlayStation, PC
 • Frekvensomfång: 20Hz – 20kHz
 • Elementstorlek: 40mm
 • Extra: Matchad design med PS-konsoler
 • Hörlurstyp: Sluten over-ear
 • Ansluts via: Trådlös USB-mottagare
 • Hörlursmaterial: Tyg
 • Vikt: 263 gram

Bland headseten som är specifikt framtagna för PlayStation tycker vi att detta kombinerar prisvärdhet, design och prestanda allra bäst.

Det är ett par snygga gaminghörlurar som är designade för att framförallt matcha PS5 samt det vita PS4. Headsetet är välbyggt och stryktåligt, vilket gör att det tåls att användas även av någon som kanske inte är försiktig med hanteringen alla gånger.

Cloud Stinger Core har en låg vikt och öronkuddarna är gjorda av material som andas. En kombination som ger en riktigt fin komfort och som gör att man kan spela länge om så önskas.

Ljudmässigt får man en härlig upplevelse oavsett spel med bra kvalité på både bas, diskant och mellanregistret. På vänster kåpa sitter även ett smidigt ljudreglage samt en strömknapp.

Mikrofonen har en brusreduceringsteknik som ger ett tydligt och klart ljud utan att låta burkigt. Om du snabbt behöver tysta micen görs det smidigt genom att dra den uppåt.

Batteritiden ligger på ungefär 17 timmar och hade kunnat vara lite bättre tycker vi. Men överlag ett riktigt bra gamingheadset för PlayStation till ett vettigt pris!

Hitta bäst pris för HyperX Cloud Stinger Core Wireless hos:

Bästa gamingheadset för Xbox Series & One 2021

Corsair HS75 XB Wireless

Gaminghörlurarna Corsair HS75 XB Wireless är speciellt framtagna för Xbox, med matchande design och smidig anlutning direkt till konsolen. Välbyggda med strålande ljud och bra mikrofon. Vårt val av bästa gamingheadset för Xbox 2021.
Bild som visar de många smidiga knapparna på Corsair HS75 XB Wireless. Dessa gaminghörlurar är bäst i test 2021 av gamingheadset för Xbox.
 • Plattform: Xbox Series X|S, Xbox One (även PC med en adapter som säljs separat)
 • Frekvensomfång: 20Hz – 20kHz
 • Elementstorlek: 50mm
 • Hörlurstyp: Sluten over-ear
 • Ansluts via: Trådlöst direkt till konsolen
 • Hörlursmaterial: Minnesskum
 • Vikt: 330 gram

Corsair HS75 XB är speciellt framtagna gaminghörlurar för Xbox Series X, Series S & One-modellerna. De är påkostade och gedigna i konstruktionen, med en bygel i aluminium som andas premiumkvalité.

De kraftfulla högtalarelementen på 50mm ger ifrån sig ett fylligt och djupt ljud med en härligt mullrande bas och krispig diskant.

Corsair har försett detta gamingheadset med Dolby Atmos, vilket är en välkänd teknologi för skapa surroundljud. Det ger headsetet ett uppslukande och förstklassigt ljud som gör att man nästan känner sig inuti spelet. För att aktivera Dolby Atmos behöver man bara ladda hem och installera deras mjukvara från Xbox Store, sedan funkar det direkt.

En annan toppenfunktion som dessa gaminglurar besitter är möjligheten att justera ljudet mellan spel och chatt via ett reglage på den högra kåpan. Perfekt om du behöver höja spelljudet under någon viktig sekvens eller vill kunna höra dina lagkamrater bättre.

På den högra kåpan sitter även en strömknapp medan volymreglage och en mute-knapp finns på den vänstra kåpan.

Vidare så är den brusreducerande mikrofonen tydlig och återger rösten på ett utmärkt sätt utan att få med några onödiga bakgrundsljud. Micen är även avtagbar om man hellre spelar utan eller vill använda headsetet till annat.

Bekvämlighetsmässigt så sitter HS75 bra runt huvudet utan några konstigheter och minnesskummet i kuddarna ger en skön känsla.

Batteritiden på ca. 20 timmar är klart godkänt och gör det möjligt att spela många timmar innan laddning.

Hitta bäst pris för Corsair HS75 XB Wireless hos:

Sammanfattning av bästa gamingheadset 2021

Ett bra gamingheadset ska ha en kombination av ett rikt och fylligt ljud, en tydlig och bra mikrofon och en hög komfort. Dessutom är ju ett stort plus om headsetet erbjuder en snygg design.

I vårt bäst i test har vi tagit fram de bästa gaminghörlurarna i sex kategorier och det blir följande modeller:

Vi hoppas att vi har hjälpt dig med inspiration till ditt nästa gamingheadset!

Vanliga frågor och svar om gamingheadset

Riktigt billiga gamingheadset kan man hitta runt 200 kronor, men då håller de låg kvalité och kommer inte vara speciellt roliga att spela med. Från 600-700 kr börjar de bra budget hörlurarna, sedan kan priserna gå hela vägen upp till 5000 kr för de mest exklusiva gaminghörlurarna.

Om du vill köpa ett billigt gamingheadset så ska de gärna ha ett frekvensomfång på 20Hz – 20kHz. Sedan är det bra om de har stöd för någon form av surroundljud. Vidare ska gärna mikrofonen ha en form av brusreducerande teknik för att höras klart. Öronkuddarna bör även ha minnesskum för hög komfort.

Det beror på vilket typ av headset man är ute efter, därför har vi tagit fram de bästa gaminghörlurarna i flera kategorier.

Då ska du kolla efter ett headset som har RGB-belysning. Man brukar även kunna styra med vilka färger den lyser.