Bästa billiga gamingdator 2022 – Prisvärda speldatorer

Bästa billiga gamingdator, vi har utsett de mest prisvärda speldatorerna till bra priser.

Letar du efter en bra och billig stationär gamingdator? Då har du kommit rätt! Vi har tagit fram en topplista på de bästa billiga gamingdatorerna just nu enligt oss, modeller som är riktigt prisvärda och som passar både nya och erfarna gamers.

En stationär gamingdator måste inte kosta skjortan och många av dagens billiga gamingdatorer kan leverera en utmärkt bild i Full HD-upplösning (1080p) med höga FPS. Flera modeller i budgetsegmentet klarar även av att ge dig en bra spelupplevelse i QHD-upplösning (1440p).

Här nedan finner du en smidig översikt på vår topplista med de 10 bästa billiga gamingdatorerna just nu!

Översikt topplista

1. Acer Nitro N50-640

Acer Nitro N50-640 är en billig gamingdator med kaxig utseende. Vårt val av bästa gamingdator budget 2022. Bäst i test bland stationära speldatorer.
5/5

Hitta bäst pris hos:

2. HP Pavilion Gaming TG01-2023no

HP Pavilion Gaming TG01-2023no är en prisvärd gamingdator som under Black Week och Black Friday har fått ett riktigt billigt och bra pris. Denna budget modell passar perfekt för nybörjaren och barnet.
4.7/5

Hitta bäst pris hos:

3. MSI MAG Codex 5

MSI MAG Codex 5 är en billig speldator som passar både nybörjare, barn och erfarna gamers. En prisvärd modell med snygg RGB-belysning.
4.7/5

Hitta bäst pris hos:

4. Max Bite Madness

Max Bite Madness är en billig dator för gaming till ett bra pris. Läcker RGB-belysning som sätter den rätta känslan.
4.6/5

Hitta bäst pris hos:

5. Lenovo IdeaCentre Gaming 5

LENOVO IdeaCentre Gaming 5 (14IOB6) är en billig speldator för gamers som spelar i FHD och även QHD.
4.6/5

Hitta bäst pris hos:

6. Acer Predator Orion 3000

Acer Predator Orion 3000 är en prisvärd och billig gamingdator som klarar av många av dagens spel QHD. Snygg design och läcker RGB-belysningen.
4.6/5

Hitta bäst pris hos:

7. Webhallen Config Core - 3050

Webhallen Config Core 3050 är en budget gaming dator som är ihopbyggd av proffs hos Webhallen. Stilrent bygge med sidofönster och RGB.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

8. Acer Aspire TC-1760

Acer Aspire TC-1760 är en av de bästa billiga gamingdatorerna enligt oss. Stilren design, bra kraft och prisvärd.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

9. HP Victus 15L (TG02)

HP Victus 15L TG02 är en utmärkt instegsmodell bland budget speldatorer. Cool RGB-belysning framtill.
4.4/5

Hitta bäst pris hos:

10. Infinity CDON RT-1

Infinity CDON RT-1 är förmodligen billigaste gamingdatorn på marknaden just nu.
4.4/5

Hitta bäst pris hos:

Innehåll i guiden

Köpguide billiga gamingdator

En gamingdator, oavsett om den är billig eller påkostad, består av flera olika komponenter som på olika sätt bidrar till prestandan i datorn. När man kikar på att köpa en billig speldator så kan det vara svårt att veta hur bra komponenterna är i olika modeller och hur de påverkar en dator. För att komplicera det ytterligare så kan en och samma datormodell komma i flera olika utföranden, ungefär som bilar.

För att du lättare ska hitta rätt så vill vi med nedan köpguide ge dig lite mer kött på benen när du letar efter bra och billiga stationära gamingdatorer.

Processorn i billiga gamingdatorer

Processorn i en dator brukar kallas för motorn och skrivs oftast ut som CPU (Central Processing Unit). Vid gaming är det fördelaktigt om klockfrekvensen (som mäts i GHz) är hög, så att processorn kan arbeta effektivt och snabbt.

Vilka processorer är bra i en billig gamingdator?

När det kommer till processorerna i billiga gamingdatorer så brukar man som bäst hitta Intels i5-serie eller AMDs Ryzen 5-serie. Dessa är bra att sikta på, men även lillasyskonen Intel i3 och Ryzen 3-serien funkar fint till många av dagens spel.

Intel är ett företag som bland annat tillverkar processorer till gamingdatorer. Deras mest välkända modeller är i3, i5, i7 och i9. Populärt val i datorer.
AMD tillverkar bland annat processorer och grafikkort till gamingdatorer. Deras processorer är populära och oftast väldigt prisvärda.

Grafikkort i en billig speldator

I en dator för gaming så är grafikkortet den viktigaste komponenten, den kallas ibland även för GPU (Graphics Processing Unit) i olika produktbeskrivingar. Det är grafikkortet som framställer bilden som datorn sänder till gamingskärmen och ett bättre grafikkort kan producera en mer följsam och bättre bild.

För det mesta är grafikkorten i budget gamingdatorer gjorda för att klara av gaming i Full HD och några av de vanligaste modellerna man hittar i billiga speldatorer är NVIDIA’s instegsmodeller RTX 3060, RTX 3050 och GTX 1660 SUPER. Även AMD’s RX 6500 XT går att hitta i många modeller.

Vill man ha en prisvärd och billig gamingdator som klarar av att spela båda i hög FPS i Full HD (1080p) och runt 60 FPS i QHD (1440p) så rekommenderar vi att välja en dator som har RTX 3060-kortet.

Vilket grafikkort ska man ha i en billig speldator?

Det beror såklart lite på vad datorn ska användas till. Vill man spela enklare spel i FHD-upplösning så är grafikkorten i NVIDIA’s 16-serie ett bra val. Vill man ha en snabb bild med höga grafikinställningar i FHD och även ha möjlighet att spela i QHD så rekommenderar vi att leta efter datorer med GeForce RTX 3060.

NVIDIA är världens största tillverkare av grafikkort och hittas ofta i färdigbyggda gamingdatorer. Kraftfulla grafikkort med hög prestanda.
AMD tillverkar bland annat processorer och grafikkort till gamingdatorer. Deras processorer är populära och oftast väldigt prisvärda.

RAM-minne

Det är vanligt att RAM-minnet är 16 GB i billiga stationära gamingdator, vilket är bra och räcker långt. Det finns modeller i budgetsegmentet som har 8 GB, vilket funkar att spela med så länge man inte har en massa andra program igång samtidigt.

Hur stort RAM-minne bör en bra och billig speldator ha?

Vi rekommenderar i första hand att kolla efter 16 GB när man letar efter en bra och billig gamingdator. Men 8 GB funkar och det går även att utöka RAM-minnet i de flesta datorerna idag.

Lagringsminnet - SSD eller HDD

Det som kallas lagringsminnet är där datorn sparar långvarig information och det finns två typer av detta minne, det snabba SSD (Solid State Drive) och det långsammare HDD (Hard Disk Drive).

SSD är att föredra då det är betydligt snabbare, vilket kommer gör att datorn och spelen startar och arbetar ännu fortare. Idag har de flesta billiga gamingdatorer SSD som minne, HDD blir alltmer sällsynt.

Hur stort bör lagringsminnet vara i en billig men bra gamingdator?

Det beror lite på vilken typ av gamer du är. Vanligast är en minnesstorlek på 512 GB och det rymmer många spel och räcker långt. Är du någon som gillar att spela ett nytt spel varje vecka och varierar dig stort så bör man kolla på en dator med ett större minne. Det går även att utöka minnet till en billig peng i de allra flesta datorer.

Billig speldator till barn

Det är vanligt att köpa en billig speldator till barn som vill börja spela. Om barnet ska spela lite enklare spel som Fortnite, Minecraft, CS, Rocket League eller liknande så funkar alla datorer i vår topplista alldeles utmärkt. Vill barnet däremot spela mer avancerade spel med bra grafik bör man i stället kika på någon av de allra bästa gamingdatorerna.

Med det sagt tar vi och dyker ner bland toppmodellerna av billiga stationära gamingdatorer!

Topplista bästa billiga gamingdator 2022

1. Acer Nitro N50-640

Acer Nitro N50-640 är en billig gamingdator med kaxig utseende. Vårt val av bästa gamingdator budget 2022. Bäst i test bland stationära speldatorer.
Acer Nitro N50-640 är en riktigt vass speldator som passar nybörjare och barn. Vårt val av bästa billiga gamingdator 2022.
 • Processor: Intel Core i5-12400 (2.5 – 4.4 GHz)
 • Grafik: NVIDIA GeForce GTX 3060 (12 GB)
 • RAM-minne: 16 GB
 • Hårddisk: 512 GB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Ja, Wi-Fi 6
 • Extra: LED, Bluetooth

Vi håller Acer Nitro N50-640 som en av de bästa billiga gamingdatorerna just nu. Denna stationära maskin är byggd med vassa komponenter, en kaxig design och en bra prislapp. En utmärkt modell för både erfarna gamers som söker något prisvärt och nyare spelare som vill ha en grym första speldator.

Acer Nitro kommer med ett påkostat chassi som har mesh-nät för extra bra luftflöde. Vidare hittar vi en snygg LED-belysning på framsidan som ger en läcker effekt.

Tittar vi innanför skalet återfinns Intels snabba i5-12400F som arbetar tillsammans med grafikkortet GTX 3060 från NVIDIA. Denna kombinationen ger dig möjlighet att spela majoriteten av dagens spel i 1080p med Ultra-inställningar och höga FPS. Dessutom klarar datorn även av QHD-gaming med bra grafik och en följsam bild i de flesta spelen.

Hitta bäst pris för Acer Nitro N50-640 hos:

2. HP Pavilion Gaming TG01-2023no

HP Pavilion Gaming TG01-2023no är en prisvärd gamingdator som under Black Week och Black Friday har fått ett riktigt billigt och bra pris. Denna budget modell passar perfekt för nybörjaren och barnet.
HP Pavilion Gaming TG01-2023no är en otroligt bra och billig gamindator som är optimal för nybörjare och barn. Ett bra första steg in i gamingvärlden. Riktigt prisvärd och ligger en bit under 10000 kr. Bäst i test i kategorin budget av datorer för gaming 2022.
 • Processor: AMD Ryzen 5 5600G (3.9 – 4.4GHz)
 • Grafik: NVIDIA GeForce GTX 1660 Super (6 GB)
 • RAM-minne: 16 GB
 • Hårddisk: 512 GB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Ja
 • Extra: Bluetooth, LED-belysning

Välkända HP har tagit fram denna häftiga och prisvärda gamingdator, som är en av de bättre datorerna runt 10 000 kr. Motorn i detta bygge är AMD’s kvicka processor 5 5600G, som har en turbohastighet på 4.4 GHz.

Grafikkortet i datorn heter GTX 1660 Super och har ett eget dedikerat minne på 6 GB, detta är ett riktigt vasst grafikkort i budgetsegmentet. Det är främst framtaget för att spela med höga bildinställningar i FHD-upplösning.

Den kompakta designen gör att denna billiga speldator inte tar upp mycket plats, samtidigt har det en effektiv och tyst kylning med flertalet fläktar.

Hitta bäst pris för HP Pavilion Gaming TG01-2023no hos:

3. MSI MAG Codex 5

MSI MAG Codex 5 är en billig speldator som passar både nybörjare, barn och erfarna gamers. En prisvärd modell med snygg RGB-belysning.
MSI MAG Codex 5 prisvärd stationär gamingdator med häftig design som andas gaming. En av de bästa billiga gamingdatorerna enligt oss.
 • Processor: Intel Core i5-12400F (2.5 – 4.4 GHz )
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 3060 (12 GB)
 • RAM-minne: 16 GB
 • Lagring: 512 GB SSD, 1 TB HDD
 • Trådlöst Wi-Fi: Ja, Wi-Fi 6
 • Extra: RGB, sidofönster

MSI MAG Codex 5 kommer med en häftig och snygg design som verkligen andas gaming. På sidan sitter ett fönster av härdat glad och framtill finns LED-slingor med RGB-belysning som går att styra.

Denna billiga stationära speldator är utrustad med NVIDIA’s prisvärda grafikkort GeForce RTX 3060 och Intels snabba processor i5-12400F. Tack vare dessa kan du spela över 100 FPS i krävande spel med Ultra-inställningar på grafiken. Dessutom klarar datorn av QHD-gaming med höga grafikinställningar i många spel och FPS över 60.

Tittar vi på minneskapaciteten i datorn så är den riktigt bra. Till att börja med finns ett tilltaget RAM-minne på 16 GB samtidigt som grafikkortet har ett eget dedikerat minne på 12 GB. Dessutom kommer MAG Codex 5 med dubbla lagringsminnen, vilket är ovanligt i billigare gamingdatorer. Här får du både 512 GB SSD och 1 TB HDD, så slipper du vara orolig för att snabbt fylla upp minnet.

Hitta bäst pris för MSI MAG Codex 5 hos:

4. Max Bite Madness

Max Bite Madness är en billig dator för gaming till ett bra pris. Läcker RGB-belysning som sätter den rätta känslan.
Max Bite Madness är en prisvärd speldator med ett billigt pris. Snabb och bra för Full HD gaming.
 • Processor: AMD Ryzen 5 4500 (3.6 – 4.1 GHz )
 • Grafikkort: ASUS DUAL RX 6500XT (4 GB)
 • RAM-minne: 16 GB
 • Lagring: 1 TB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Nej, kan köpas till
 • Extra: RGB, sidofönster

Max Bite Madness är en tyst och prisvärd speldator med ett billigt pris. Den är framtagen och ihopbyggd av gamingexperterna på Shark Gaming med noga utvalda komponenter.

Datorn kommer med ett snyggt chassi och har ett härdat glas på sidan kombinerat med en LED-slinga som skär genom fronten på ett häftigt sätt. RGB-belysningen kan styras och sättas upp som man själv önskar.

Prestandamässigt så klarar Max Bite Madness över i 200 FPS med högsta grafikinställningarna i mindre krävande spel som CS:GO och Rainbow Six Siege, medan man i tyngre spel som Far Cry, Battlefield eller GTA hamnar runt 60 FPS i Full-HD och maxinställningarna på grafiken.

Värt att notera också är storleken på både RAM och minneslagringen är riktigt bra för en billig gamingdator och kommer räcka långt.

Hitta bäst pris för Max Bite Madness hos:

5. Lenovo IdeaCentre Gaming 5

LENOVO IdeaCentre Gaming 5 (14IOB6) är en billig speldator för gamers som spelar i FHD och även QHD.
Lenovo IdeaCentre Gaming 5 från framsidan. Här syns den blåa LED-belysningen.
 • Processor: Intel Core i5-10400F (2.9 – 4.3GHz)
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3060 (12 GB)
 • RAM-minne: 8 GB
 • Hårddisk: 512 GB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Nej
 • Extra: Bluetooth, LED

Tittar man efter en prisvärd och billig stationär gamingdator med bra kraft är denna populära modell från Lenovo ett bra val. Datorn kommer med NVIDIA’s suveräna grafikkort RTX 3060 med hela 12 GB i dedikerat minne, som tillsammans med i5-processorn levererar riktigt bra prestanda i Full HD med FPS över 100 med Ultra-inställningarna i många spel.

Vidare kommer datorn med ett stilrent chassi som även är utrustat med en snygg blå LED-belysning. Fläktsystemet är tyst och tilltaget, för en bra kylning även vid krävande gaming. En bra och prisvärd gamingdator tycker vi!

Hitta bäst pris för Lenovo IdeaCentre Gaming 5 hos:

6. Acer Predator Orion 3000

Acer Predator Orion 3000 är en prisvärd och billig gamingdator som klarar av många av dagens spel QHD. Snygg design och läcker RGB-belysningen.
Acer Predator Orion 3000 är en billig dator för gaming. En av de bästa budgetmodellerna enligt oss.
 • Processor: Intel Core i5-12400F (2.5 – 4.4GHz)
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti (8 GB)
 • RAM-minne: 16 GB
 • Hårddisk: 512 GB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Ja, Wi-Fi 6
 • Extra: RGB, Bluetooth, glasfönsterchassi

Acer Predator Orion 3000 är en riktigt trevlig stationär gamingdator och en av bästa billiga modellerna på marknaden. En suverän första dator som kommer kunna användas länge.

Tack vare i5-12400F och RTX 3060 Ti så klarar Predator Orion 3000 av att leverera över 100 FPS i QHD-upplösning med hög grafikinställning.

Förutom en vass prestanda tycker vi Acer har lyckats få fram en tilltalande speldator med snygg design. Datorn har en RGB-belysning framtill och inuti som syns genom glasfönstret, denna belysningen kan styras och det går att välja valfria färger.

Hitta bäst pris för Acer Predator Orion 3000 hos:

7. Webhallen Config Core 3050

Webhallen Config Core 3050 är en budget gaming dator som är ihopbyggd av proffs hos Webhallen. Stilrent bygge med sidofönster och RGB.
Sidan på Webhallen Config Core - 3050. En billig och bra gaming dator.
 • Processor: Intel Core i5-12400F (2.5-4.4 GHz)
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3050
 • RAM-minne: 16 GB
 • Hårddisk: 1 TB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Ja, Wi-Fi 6
 • Extra: RGB, Sidofönster & Bluetooth

Config Core 3050 är en vass och prisvärd gamingdator i budgetklassen som är framtagen och ihopsatt av professionella datorbyggare hos Webhallen.

Denna speldator är utrustat med Intels i5-12400F och grafikkortet RTX 3050 från NVIDIA, med denna kombinationen spelar man i Full-HD med höga grafikinställningar och FPS. Samtidigt arbetar den väldigt tyst och stör inte omgivningen alls även vid tufft arbete.

Både RAM-minnet och lagringsminnet är väl tilltaget och gör att du slipper att tänka på att kanske uppgradera i framtiden. Vidare gillar vi den helöppna sidan med glas, där syns snygga RGB-detaljer på de olika komponenterna.

Hitta bäst pris för Webhallen Config Core 3050 hos:

8. Acer Aspire TC-1760

Acer Aspire TC-1760 är en av de bästa billiga gamingdatorerna enligt oss. Stilren design, bra kraft och prisvärd.
Acer Aspire TC-1760 är bäst i test bland billiga gamingdatorerna enligt oss.
 • Processor: Intel Core i5-12400 (2.5 – 4.4GHz )
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER
 • RAM-minne: 16 GB
 • Lagring: 512 GB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Ja
 • Extra: Bluetooth

Från Acer kommer denna stilrena och billiga gamingdator. Här har man valt att fokusera på en bra prestanda till ett bra pris, utan massa extra fluff som kan göra det dyrare.

Aspire TC-1760 är utrustad med Intels populära i5-processor och får bildkraften från NVIDIAs GeForce GTX 1660 Super. Den kombinationen klarar över 60 FPS på maxinställningar i krävande spel och långt över 100 FPS i lite enklare spel med högsta grafikinställningar. Ett mycket prisvärt grafikkort.

Med 16 GB i RAM-minnet har datorn gott om utrymme att arbeta, även med flera program igång och den snabba SSD-lagringen säkerställer att spel och program kan arbeta fort.

Hitta bäst pris för Acer Aspire TC-1760 hos:

9. HP Victus 15L (TG02)

HP Victus 15L TG02 är en utmärkt instegsmodell bland budget speldatorer. Cool RGB-belysning framtill.
Bild på HP Victus 15L. En billig stationär gamingdator för gamern med lite mindre budget.
 • Processor: AMD Ryzen 5 5600G (3.9 – 4.4GHz )
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1650 (4 GB)
 • RAM-minne: 8 GB
 • Lagring: 512 GB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Ja, Wi-Fi 6
 • Extra: RGB

HP Victus 15L är en prisvärd och billig gamingdator, till ett bra pris under 10 000 kr. Det här är enligt oss en optimal första speldator till ett barn.. Designen är stilren och kompakt, samtidigt finns en snygg RGB-belysning i loggan framtill, för att ge den där härliga gamingkänslan. En snygg dator att ha stående på gamingbordet helt enkelt!

Med den pigga processorn AMD Ryzen 5 5600G och grafikkortet GTX 1650 från NVIDIA så kan man spela i Full-HD med 100 FPS och medium inställningarna på grafiken i lite tyngre spel och ännu bättre i enklare spel.

RAM-minnet på 8 GB och och lagringsminnet på 512 GB kunde ha varit större, men det räcker gott som första dator, framförallt när grafikkortet även har 4 GB eget extra minne.

Hitta bäst pris för HP Victus 15L (TG02) hos:

10. Infinity CDON RT-1

Infinity CDON RT-1 är förmodligen billigaste gamingdatorn på marknaden just nu.
Infinity CDON RT-1 är en billig dator för gaming som tillhör de med bäst pris just nu.
 • Processor: AMD Ryzen 3 4100 (3.8 – 4.0GHz )
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1650 (4 GB)
 • RAM-minne: 8 GB
 • Lagring: 500 GB SSD
 • Trådlöst Wi-Fi: Nej
 • Extra: Bluetooth

Infinity CDON RT-1 är förmodligen den billigaste gamingdatorn i skrivande stund. En otroligt prisvärd och bra instegsmodell till ett barn eller någon som aldrig har spelat förut.

Datorn kommer med ett snyggt och häftigt gamingchassi som är försett med RGB-belysning som man själv styr över. På sidan sitter av konstruktionen sitter även en fönster av härdat glas som hjälper till att skapa den rätta spelkänslan.

Prestandamässigt så är det här inte den mest kraftfulla speldatorn och det ska det inte heller vara till det låga priset. Med processorn Ryzen 3 4100 och grafikkortet GeForce GTX 1650 klarar Infinity CDON RT-1 av att leverera en följsam bild på över 60 FPS i många tyngre spel med högsta grafikinställningar. Skruvar man ner bildkvalitén lite så kommer den kunna leverera en ännu följsammare bild.

Hitta bäst pris för Infinity CDON RT-1 hos:

Köpa billiga gamingdatorer

När man ska köpa en billig gamingdator är det bra att kolla runt lite först och sondera marknaden. Det går att hitta ett stort utbud online av billiga speldatorer, där man kan beställa och snabbt få hemlevererat eller till närmaste postombud. Du kan hitta billiga stationära gamingdatorer hos t.ex. WebhallenKomplettMedia MarktCDON och Shark Gaming.

Sammanfattning bästa billiga gamingdatorer 2022

En bra gamingdator måste inte vara dyr och många gånger köper gamers alldeles för påkostade datorer gentemot vad de faktiskt behöver. En billig speldator fixar mer än vad man tror och klarar ofta av många gamers kravbild.

I den här artikeln har vi tagit fram en topplista med våra favoriter av prisvärda och billiga stationära gamingdatorer, där alla modeller i vår lista minst klarar av att leverera en grym bild i FHD med höga FPS, oftast ännu mer än så.

Här nedan hittar du en sammanställning över vår topplista:

 1. Acer Nitro N50-640
 2. HP Pavilion Gaming TG01-2023no
 3. MSI MAG Codex 5
 4. Max Bite Madness
 5. Lenovo IdeaCentre Gaming 5
 6. Acer Predator Orion 3000
 7. Webhallen Config Core 3050
 8. Acer Aspire TC-1760
 9. HP Victus 15L (TG02)
 10. Infinity CDON RT-1
Vi hoppas du fått inspiration i den här artikeln och vill du läsa fler intressanta guider av oss rekommenderar vi exempelvis att kolla in: bästa gaming laptopbästa gamingdatorbästa gamingskärm & tips på hur du rengör en dator.

Vanliga frågor om billiga gamingdatorer

Titeln för billigaste gamingdatorn i skrivande stund är Infinity CDON RT-1.

Det beror lite på ens preferenser, men vi tycker att en bra och billig gamingdator åtminstone ska klara av att leverera över 100 FPS med högsta grafikinställningar i Full HD-upplösning (1080p).

I vår topplista över bästa billiga gamingdator kan man hitta passande gamingdatorerna för barn.

Man hittar vanligtvis billiga speldatorer på mellan 8000-12000 kronor. 

Gaming data är ett talspråk och ordet data har länge använts lite slarvigt för dator. Så gamingdator är den rätta stavningen, även om de flesta förstår vad man menar med gaming data.

Ja, det finns flera återförsäljare som erbjuder prisvärda gamingpaket med billiga datorer. Vi har sammanställt de mest prisvärda gamingpaketen här.

Ja, speldatorer kan absolut finnas på rea till bra priser. Framförallt under kampanjer som Black FridayCyber Monday och mellandagsrean kan det gå att göra riktigt fina kap.