Bästa TV-spelen för familjer 2024 – 10 roliga spel

Vi tipsar om bästa TV-spel för hela familjen. Roliga spel där man både samarbetar och möter varandra i rafflande dueller.

Det finns många roliga TV-spel idag som hela familjen kan njuta av tillsammans. Spelutbudet är bredare än någonsin och det finns massor om speltitlar som erbjuder underhållning för spelare i alla åldrar och med olika intressen. 

Oavsett om ni söker samarbetsspel eller spel där ni ska tävla mot varandra så hittar du det i den här listan.

Många av spelen kan spelas på Nintendo Switch, som är en familjevänlig och bra spelkonsol för barn. Men har ni PlayStation eller Xbox hemma så finns det även flera spel att välja på till familjer.

10 bästa TV-spel för familjen

1. Mario Party Superstars (Nintendo Switch)

Mario Party Superstars är det optimala spelet för förfesten och umgänget med vänner. Spela i över 100 minispel och utmana varandra i roliga klurigheter. Ett av de bästa Nintendo Switch spelen.

Mario Party Superstars är det optimala umgängesspelet och passar för alla åldrar. I det här spelet tävlar ni upp till fyra personer mot varandra i över 100 olika minispel och vid vinster får man röra sig framåt på ett stort spelbräde. 

Den stora variationen av minispel gör att en spelomgång sällan är lik en annan. Ett riktigt kul TV-spel för hela familjen!

Hitta bästa pris för Mario Party Superstars hos:

2. Overcooked! 2 (multiplattform)

Overcooked 2 är ett kul TV-spel för hela familjen. Här spelar man som kockar i ett kök och ska servera maträtter i en kaotisk miljö, kul för både vuxna och barn!

Overcooked! 2 är ett smått kaotiskt samarbetsspel där ni tillsammans ska förbereda och servera en mängd olika rätter under tidspress, samtidigt som ni rör er genom en rad allt mer galna och oförutsägbara köksmiljöer. 

I det här spelet gäller det att ha bra kommunikation och ni kommer garanterat bli bättre på teamwork efter att ha spelet det tillsammans. Upp till fyra personer kan spela samtidigt, skoj för både stora och små!

Hitta bästa pris för Overcooked! 2 hos:

3. Just Dance 2024 (multiplattform)

Just Dance 2024 är ett roligt dansspel till Nintendo Switch som passar utmärkt till både vuxna och barn. Samtidigt som man har kul rör man även på sig, ett självklart val på vår Switch spel topplista.

I det här roliga dansspelet kan hela familjen släppa loss ordentligt. Dansa till massor av härliga låtar, som kommer tilltala både stora och små. Samtidigt som ni har kul får ni även bra med motion.

Spelet går ut på att följa de rörelser och danssteg som visas på skärmen och man får poäng när man matchar rörelserna. Ni använder en smartphone som kamera och spelet finns till alla spelkonsoler.

Hitta bästa pris för Just Dance 2024 hos:

4. Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo Switch)

Mario Kart 8 Deluxe är en klassiker av Switchspel och är ett av många bilspel. Populärt val för att spela med vänner och online. Ett av våra val till bästa Nintendo Switch spel 2022.

Det ikoniska racingspelet Mario Kart’s åttonde utgåva är fylld av roliga banor med olika karaktärer, hinder, farter och finesser. Tävla mot varandra i familjen och kom först i mål. Under loppen så kan man plocka upp olika föremål som kan användas för att få fördelar. Ett av de mest populära spelen hos Nintendo någonsin!

Hitta bästa pris för Mario Kart 8 Deluxe hos:

5. Moving Out 2 (multiplattform)

Moving Out 2 är ett passande Tv-spel för hela familjen. Det är lättsamt, enkelt att komma in i och roligt att samarbete.

I detta knasiga flyttspel ska ni i familjen samarbeta för att flytta möbler och andra prylar från en plats till en annan. Spelet har många roliga inslag med utmanande hinder och spännande fysik. 

Hitta bästa pris för Moving Out 2 hos:

6. Animal Crossing: New Horizons (Nintendo Switch)

Animal Crossing New Horizons är ett lättsamt Nintendo Switich barnspel som är väldigt beroende framkallande. Passar förstår alla åldrar.

Detta roliga Nintendo Switch spel går ut på att skapa en mysig tillvaro på en ö med ett gäng olika karaktärer. Tillsammans ska ni hjälpas åt att bygga upp små städer med hus, trädgårdar, museum m.m. Ett lättsamt och fridfullt spel som passar även de minsta.

Hitta bästa pris för Animal Crossing: New Horizons hos:

7. Kirby’s Return to Dream Land Deluxe (Nintendo Switch)

Kirbys Return to Dream Land Deluxe är ett av de bästa spelen till Nintendo Switch och mycket roligt för både barn och vuxna. Tar självklart en plats på vår topplista Nintendo Switch spel.

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe är ett kul TV-spel för både barn och vuxna, där man kan vara upp till fyra personer samtidigt.

Här ska ni hjälpa Kirby och hans vänner att reparera ett kraschat rymdskepp, genom att resa i Dream Land. Förutom själva äventyret i huvudstoryn så kan man även spela flera olika minispel med varandra.

Hitta bästa pris för Kirby’s Return to Dream Land Deluxe hos:

8. Rayman Legends (multiplattform)

Rayman Legends tycker vi är ett roligt videospel för hela familjen.

I det här spelet ska ni leda hjälten Rayman och hans vänner genom en rad olika fantasifylla världar. Spelet är ett plattformsspel och passar både stora och små. Genom det roliga samarbetsläget så ska ni tillsammans lösa olika pussel och moment i spelet och ta er framåt.

Hitta bästa pris för Rayman Legends hos:

9. Super Smash Bros Ultimate

Super Smash Bros Ultimate är ett spel med karaktärer från hela Nintendo-världen, som Mario, Link, Pokemon, Kirby med flera. Här slåss man mot varandra med olika attacker.

Vill ni se vem som är bäst i ett fightingspel? Då är Super Smash Bros Ultimate det optimala spelet. Här kan ni välja och vraka bland massor av Nintendo-karaktärer och möta varandra i dueller. Det finns en mängd olika spellägen som göra fighterna ännu mer spännande och roligare!

Hitta bästa pris för Super Smash Bros Ultimate hos:

10. Nintendo Switch Sports

Nintendo Switch Sports är bästa Nintendo Switch spel i sportkategorin. Roligt och utmanande för vänner och familj.

Med Nintendo Switch Sports kombinerar ni rörelse och motion med nöje. Tävla inom familjen i olika sportspel och se vem som är bäst. Ni hittar bland annat tennis, volleyboll, bowling och fotboll i detta populära TV-spel.

Hitta bästa pris för Nintendo Switch Sports hos:

Köpa TV-spel för familjen

Att köpa roliga TV-spel för hela familjen går att göra hos en rad olika återförsäljare idag. Priserna varierar, men vanligtvis hittar man spelen mellan 300 och 600 kronor.

Några av de butiker som vi tycker har bra utbud av TV-spel just nu är SpelbutikenKomplett Amazon.

Sammanfattning av bästa TV-spel för familjer

Att spela TV-spel tillsammans som en familj är inte bara underhållning, utan också en chans att knyta närmare band med varandra genom samarbete, tävling och delade upplevelser.

Oavsett om ni föredrar snabba actionspel, strategiska utmaningar eller kreativa byggprojekt, finns det spel på den här listan som alla i familjen kommer tycka om. Så samla ihop truppen, välj ett spel och gör er redo för timmar av skoj och gemenskap framför TV:n.

Vår topplista av roliga TV-spel för hela familjen ser ut som följer:

  1. Mario Party Superstars
  2. Overcooked! 2
  3. Just Dance 2024
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Moving Out 2
  6. Animal Crossing: New Horizons
  7. Kirby’s Return To The Dreamland Deluxe
  8. Rayman Legends
  9. Super Smash Bros Ultimate
  10. Nintendo Switch Sports

Vanliga frågor om TV-spel för familjer

Spel som är utformade med samarbetsläge eller lättillgängliga tävlingslägen tycker vi är de bästa för familjer. Det är plattformsspel, partyspel, och enklare sport- eller racingspel som ofta erbjuder den rätta blandningen av enkelhet och underhållning för spelare i alla åldrar. 

Det finns ett åldersbetyg som sätts av organisationen PEGI (Pan European Game Information), detta ger en stark vägledning. Det kan t.ex. stå PEGI13, vilket betyder att spelet är rekommenderat från 13 år. 

Ja, barn kan bland annat lära sig att vara kreativa och att samarbeta. Dessutom förbättras koordinationen i händerna. Du kan läsa mer om fördelar med gaming här.

Det är inget måste att ha en bra gaming-TV för att spela tillsammans som en familj. Men det kan bli ännu roligare då man får en mer följsam och klar bild.