Bästa Nintendo Switch spel 2022

Nintendo Switch konsol som man kan spela Switchspel på. Roligt och härligt för barn, familj och vänner.

Ända sedan Nintendo Switch lanserades har flera miljoner enheter blivit sålda, vilket säger en hel del om konsolens popularitet. Mängden spel som finns att köpa till är oräkneliga och det kan vara svårt att veta vilket eller vilka du ska köpa. Vare sig du är en van spelare som vet vilka spel du föredrar eller om du är relativt ny så guidar vi dig igenom de bästa och mest populära spelen.

Nedan har vi utformat en topplista med de 10 bästa spel som finns just nu – allt från Super Mario spel, Pokémon spel, barnspel och bilspel för Nintendo Switch.

1. Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey är bästa Nintendo Switch Spel och är riktigt roligt och bra gjort. Kul för alla åldrar!

Det här är Marios första riktiga äventyr till Nintendo Switch. Odyssey är ett sandboxäventyr i 3D där du ska ta dig runt med Mario genom ett stort antal världar. Målet är givetvis att undkomma alla hinder på vägen och rädda prinsessan Peach från den åter igen ondsinte bossen Bowser. 

En trevlig, ny partner till Mario som dyker upp i det här spelet är Cappy. Denne fungerar som Marios hatt och agerar såväl vän som vapen till Mario. Därtill kan den användas för att besegra fiender på vägen, samt som ”hjälp” för att lösa pussel eller andra klurigheter som Super Mario kan behöva lösa.

Vi tycker att detta Super Mario Switch spel är väldigt roligt att ta sig igenom och det är svårt att sluta när man väl är igång. Mängden nivåer gör att det hela tiden finns mycket att göra, och även när storyn i spelet är slut så kommer det finnas saker att hitta på om du skulle vilja.

  Hitta bästa pris för Super Mario Odyssey hos:

  2. Pokémon Legends: Arceus

  Pokémon Legends Arceus är ett populärt Pokemonspel för Nintendo Switch och är en av toppsäljarna.

  Pokémon Legends är ett spel som många tycker är något av det bästa att spela på Nintendo Switch. Karaktärerna har varit omåttligt populära under väldigt lång tid, därför är det inte är någon överraskning att detta Switchspel verkligen går hem hos fansen.

  I detta Pokémon spel fungerar Arceus som en prequel till huvudserien. Spelarna hamnar i en äldre version av Sinnoh-regionen som är bekant från Pokémon Diamond och Pearl. Arceus fokus är att fånga Pokémon istället för att slåss med dem, vilket är en stor skillnad mot hur det brukar vara men också en aspekt som gör spelet ganska så mycket mer intressant. Om du har svårt att bestämma dig för vilket spel du ska köpa så har du en säker vinnare i Pokémon Legends: Arceus för Nintendo Switch.

  Hitta bästa pris för Pokémon Legends: Arceus hos:

  3. Kirby and the Forgotten Land

  Kirby and the Forgotten Land är ett gulligt barnspel för Nintendo Switch som även passar äldre åldrar. Ett av de bästa spelen för Nintendo Switch.

  Kirby and the Forgotten Land är ett utmärkt Nintendo Switch spel för barn och kan spelas i både single player samt ett roligt samarbetsläge för två personer, där ni tillsammans klarar av spelets klurigheter.

  Fokus går ut på att låta Kirby sluka fiender i syfte att absorbera deras förmågor, hoppa runt och glida igenom banorna för att slutligen ta sig an de stora bossarna. Detta är helt enkelt ett Switch-spel som garanterat kommer att göra succé hos den yngre spelaren.

  Hitta bästa pris för Kirby and the Forgotten Land hos:

  4. Mario Kart 8 Deluxe

  Mario Kart 8 Deluxe är en klassiker av Switchspel och är ett av många bilspel. Populärt val för att spela med vänner och online. Ett av våra val till bästa Nintendo Switch spel 2022.

  Det är än idag, trots att ett par år har gått sedan lanseringen, otroligt kul att spela det legendariska racingspel som Mario Kart nu erbjuder på Nintendo Switch. I Mario Kart 8 Deluxe tar du dig igenom fartfyllda banor med olika karaktärer, hinder, farter och finesser. När du tror att du har vunnit mot någon så kan denne helt plötsligt dyka upp och köra om dig mot mål, vilket gör det hela ännu roligare och mer tävlingsinriktat.

  Detta bilspel på Switch ser väldigt bra ut och är lika välgjort som alltid när Mario är inblandad. Mario Kart är helt klart bäst att spela på Nintendo Switch och de 39 miljoner köparna är nog beredda att hålla med.

  Hitta bästa pris för Mario Kart 8 Deluxe hos:

  5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  The Legend of Zelda - Breath of the Wild är ett Nintendo Switch spel i den ikoniska serien om Link.

  Zelda är ett välkänt och ikoniskt spel som på Nintendo Switch som verkligen livades upp efter att till viss del har fastnat lite i sin förutsägbara handling. Breath of the Wild behåller den klassiska känslan av Zelda samtidigt som spelet bryter mot de konventioner som serien har sedan tidigare. Du spelar i frihet i takt med att du utforskar det härliga landet Hyrule med en mängd olika möjligheter och äventyr.

  Hitta bästa pris för The Legend of Zelda hos:

  6. Mario Party Superstars

  Mario Party Superstars är det optimala spelet för förfesten och umgänget med vänner. Spela i över 100 minispel och utmana varandra i roliga klurigheter. Ett av de bästa Nintendo Switch spelen.

  Mario Party Superstars är det ultimata umgängesspelet och är perfekt att spela med vänner och familjen. I det här spelet tävlar man upp till fyra personer mot varandra i över 100 olika minispel, för att kunna ta sig vidare på olika spelbräden. Den stora variationen av minispel gör att en spelomgång sällan är lik en annan.

  Oavsett om du är ute efter ett partyspel till fredagskvällen eller ett roligt tidsfördriv en regnig söndagseftermiddag så är detta ett suveränt spel.

  Hitta bästa pris för Mario Party Superstars hos:

  7. Animal Crossing: New Horizons

  Animal Crossing New Horizons är ett lättsamt Nintendo Switich barnspel som är väldigt beroende framkallande. Passar förstår alla åldrar.

  Detta Nintendo Switch spel går ut på att skapa en trevlig tillvaro på en ö med ett gäng olika karaktärer. Spelet ses ibland som en mix av The Sims och Stardew Valley även om det skiljer sig åt mycket.

  Animal Crossing är ett Switch spel som lyckas skapa en rofylld stämning genom att man bygger upp diverse stadsfunktioner såsom hus, museum, trädgårdar och mycket mer – medan man umgås med de små grannarna. Ett väldigt trivsamt spel, långt ifrån skurkar och faror, perfekt att koppla av med helt enkelt.

  Hitta bästa pris för Animal Crossing: New Horizons hos:

  8. Splatoon 3

  Splatoon 3 är ett roligt Nintendo Switch spel som passar barn och vuxna. Sätt färg och tävla mot andra!

  De populära spelen Splatoon och Splatoon 2 har fått en uppföljare på Nintendo Switch och är ett perfekt barnspel. Du spelar som en ”inkling” i likhet med föregångarna och använder bläcket för att ta dig runt på banorna och vinna matcher.

  Spela både mot andra i multiplayer-läget eller ta dig an äventyret själv i singleplayer-äventyret. Spelet är välgjort och roligt med mycket att leta efter och ta sig igenom.

  Hitta bästa pris för Splatoon 3 hos:

  9. Super Smash Bros Ultimate

  Super Smash Bros Ultimate är ett spel med karaktärer från hela Nintendo-världen, som Mario, Link, Pokemon, Kirby med flera. Här slåss man mot varandra med olika attacker.

  Detta fightingspel har en spelserie på nästan 20 år och är därmed vår tids största cross-over. Spelet innefattar alla de spelbara karaktärer som tidigare varit med, så har du med andra ord lirat denna spelserie tidigare så kommer du att känna igen karaktärer som Pokémon Trainer och Ice Climbers. Dessutom träder en del nya träder fram såsom Inkling från Splatoon.

  Många banor kombineras med nya föremål i spelet och med ett gameplay som möjliggör för flera spelare att hoppa in i spelet. Det finns helt enkelt massor av karaktärer att utforska och en mängd olika spellägen, allt för att skapa riktigt roliga fighter!

  Hitta bästa pris för Super Smash Bros Ultimate hos:

  10. Xenoblade Chronicles 3

  Xenoblade Chronicles 3 är ett RPG Switch spel och uppföljare till den populära serien Xenoblade. Ett av de bästa Switch spelen och tillhör topplistan enligt oss.

  Älskar du RPG-spel så är Xenoblade Chronicles 3 definitivt ett Switch-spel för dig. Här tar du dig fram i världen Aionios genom huvudkaraktärerna Noah och Mio, som tillhör vardera sida i en bitter och fientlig strid mellan två de två nationerna Keves och Agnus.

  Tillsammans med fyra andra karaktärer ska de gå samman för att ta reda på sanningen bakom konflikten. Unyttja de olika karaktärerna styrkor och bygg upp starka strategier för att besegra motståndare som kommer i din väg.

  Hitta bästa pris för Xenoblade Chronicles 3 hos:

  11. Hades

  Hades Switchspel är ett läckert spel för Switch.

  I detta fängslande rougelike-action dungeon crawler spel, signerat Supergiant Games, och med ett grymt soundtrack, genereras nivåerna slumpmässigt och utan att ett område påminner särskilt mycket om ett annat. Detta gör att kartan hela tiden känns spännande och att man vill upptäcka nya grejer.

  I Hades Nintendo Switch Spel erhåller du belöningar när alla fiender har besegrats, vilket görs med spelets hack n’ slash-stridssystem. Spelkaraktären är underjordens prins Zagreus, som försöker fly sin far Hades med målet att nå Olympos. Som namnen avslöjar är spelet särskilt passande för dig som är intresserad av grekisk mytologi – om inte annat kommer du garanterat ändå uppskatta det och lära dig ett och annat.

  Hitta bästa pris för Hades hos:

  12. Nintendo Switch Sports

  Nintendo Switch Sports är bästa Nintendo Switch spel i sportkategorin. Roligt och utmanande för vänner och familj.

  Det här spelet som vill kombinera motion och rörelse med nöje. Nintendo Switch Sports är ett sport- och träningsspel där du kan utmana familj och vänner eller spela online mot andra gamers. Spelet bygger på det omtyckta och omåttligt populära Wii Sports-spelet.

  I skrivande stund hittar du sex roliga sporter i spelet, dessa är fotboll, volleyboll, bowling, tennis,badminton och chambara (svärdkamp). Lite senare kommer du även kunna svinga klubborna när den sjunde sporten golf släpps i en gratisuppdatering. 

  Hitta bästa pris för Nintendo Switch Sports hos:

  Sammanfattning av bästa Nintendo Switch spel

  Nintendo Switch är en av de mest sålda konsolerna genom tiderna och dess popularitet har mycket att göra med de fantastiskt roliga spelen som erbjuds till konsolen. Utöver exklusiva titlar som Super Mario, Pokémon och The Legend of Zelda går det även att spela många vanliga spel som släpps till alla konsoler.

  För att du ska hitta nya roliga spel att spela så har vi sammanställt en lista med bästa Nintendo Switch spel just nu, bland våra tips hittar du populära spel för både barn, familj och seriösa gamers.

  1. Super Mario Odyssey
  2. Pokémon Legends: Arceus
  3. Kirby and the Forgotten Land
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  6. Mario Party Superstars
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. Splatoon 3
  9. Super Smash Bros Ultimate
  10. Xenoblade Chronicles 3
  11. Hades
  12. Nintendo Switch Sports
  Hoppas du hittat något passande spel till dig i vår lista, se även bästa handkontroll för Switch & bästa minneskort till Nintendo Switch.

  Vanliga frågor om Nintendo Switch spel

  Vår topplista innehåller några av de mest populära Nintendo Switch spelen och får anses vara några av de bästa tack vare det. Givetvis är det även en fråga om vad man tycker om att spela för typer av spel.

  Det finns många butiker som erbjuder rea på Nintendo Switch spel då och då. Några av dessa är SpelbutikenKomplett och Webhallen.

  Ja, det finns färdiga startpaket som bland annat kan innehålla konsol, ett spel, väska och skärmskydd. Du hittar ett exempel på ett sådant här.

  Det finns många roliga Mario-spel till Nintendo Switch tycker vi. Ett av de roligare spelen är Super Mario Odyssey.

  Ja, förutom det mest kända bilspelet Mario Kart så finns det flera andra bilspel till Nintendo Switch. Du hittar flera Nintendo Switch bilspel här.

  Vill man kunna köpa Nintendo Switch spel billigt så är butiker som WebhallenKomplett och Spelbutiken bra ställen att kika på.

  Vi tycker Nintendo Switch är en riktigt bra spelkonsol för barn och det finns många roliga barnspel till konsolen. Några av dessa är Kirby and The Forgotten LandAnimal Crossing och Super Mario Odyssey.

  Just Dance 2022 är ett populärt dansspel till Switch, roligt för alla åldrar!

  Ja, det finns spel som Ring Fit Adventure och Nintendo Switch Sports som är spel där man behöver röra på sig och får bra med motion.