Bästa gaming högtalare 2023 – För dator & konsol

Vi har utsett bästa gaming högtalare i flera olika kategorier. Oavsett om du är ute efter ett litet 2.0 högtalarsystem eller ett större 7.1 så hittar du det hos i vårt test.

Ljud har alltid varit en viktig del av gaming och med alla dagens nya och avancerade spel är det kanske viktigare än någonsin. Oavsett om du spelar på PC eller konsol så gör en bra högtalare en stor skillnad när du njuter av dina favoritspel.

Högtalare för gaming är tillverkade med en sak i åtanke: att skapa en förstklassig ljudbild som låter dig uppslukas av spelen. Det finns både små modeller, soundbars och golvstående bjässar – oavsett vad du söker så finns det något för både en stor och liten budget.

Här nedan hittar du en summering av vårt bäst i test, där får du en smidig översikt över vilka modeller vi har utsett till bästa gaming högtalare 2023.

Översikt bästa gaming högtalare 2023

1. Logitech Z623

Logitech Z623 är vårt val av bästa gaminghögtalare. Ett utmärkt val av datorhögtalare för dig som gillar gaming.

Bästa gaming högtalare överlag 2023

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. Creative Sound Blaster Katana V2X

Sound Blaster Katana V2X är bästa gaming soundbar enligt oss. Den kommer med flera bra spelfunktioner, snygg RGB-belysning och riktigt vassa högtalare.

Bästa gaming soundbar 2023

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Logitech Z-906

Logitech Z-906 är ett av de bästa högtalarsystemen för spel 2022, ett 7.1 system med ett uppslukande surroundljud. Bäst i test hos oss!

Bästa surround gaming högtalare 2023

5/5

Hitta bäst pris hos:

4. Logitech Z-407

Logitech Z407 är ett prisvärt och billigt system med högtalare som passar utmärkt för gaming. Trådlöst volymreglage gör det smidigt.

Bästa budget gaming högtalare 2023

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

5. Trust Arys Compact RGB

TRUST Arys Compact RGB 2.0 högtalare är ett par häftiga gaminghögtalare med RGB-belysning. Bäst i test enligt oss bland mindre datorhögtalare.

Bästa små gaming högtalare 2023

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Innehåll i guiden

Bästa gaming högtalare 2023

Bästa gaming högtalare överlag 2023

Logitech Z623

Logitech Z623 är vårt val av bästa gaminghögtalare. Ett utmärkt val av datorhögtalare för dig som gillar gaming.
Logitech Z623 är ett par datorhögtalare som ger mycket ljud för pengarna. Vårt val av bäst i test.

Z623 från Logitech levererar ett fantastiskt ljud med en kraftfull bas och två påkostade satellithögtalare. Detta kombineras med en snygg design och ett ljud som förhöjer spelupplevelsen.

Tack vare en THX-certifiering är ljudet kvalitetssäkrat och högtalaren passar oavsett om du ska spela, kolla film eller höja volymen på musiken.

Högtalarna ansluts antingen via 3.5 mm kabel eller RCA och systemet styrs direkt via den ena satellithögtalaren.

Hitta bäst pris för Logitech Z623 hos:

Bästa gaming soundbar 2023

Creative Sound Blaster Katana V2X

Sound Blaster Katana V2X är bästa gaming soundbar enligt oss. Den kommer med flera bra spelfunktioner, snygg RGB-belysning och riktigt vassa högtalare.
Creative Sound Blaster Katana V2X Gaming Soundbar passar perfekt för spelkonsoler och gaming på TV. Designen är kompakt och smidig och får plats på de flesta ställen.

Creative Sound Blaster Katana V2X är en soundbar som verkligen förhöjer känslan när man spelar och skapar en härlig upplevelse framför TVn.

Förutom en strömkabel så går denna modellen att få helt kabelfri tack vare en trådlös subwoofer och Bluetooth-anslutning till spel-TVn. Självklart går det även att koppla med HDMI eller optisk ljudkabel.

Inuti själva soundbaren så sitter två kraftfulla högtalare som ackompanjeras av en fyllig bas, vilket gör den här modellen perfekt oavsett om man ska kolla film eller spela.

Sound Blaster Katana V2X kommer även med två specifika spellägen, de kallas SXFI BATTLE Mode och Scout Mode. Dessa är framförallt framtagna för att optimera ljudet vid gaming, så att man känner att man är så nära spelet som möjligt. Detaljer så som varifrån skotten kommer och hur fienden rör sig i närheten förhöjs ordentligt.

Vidare finns stöd för virtuellt 5.1 surroundljud, vilket innebär att soundbaren riktar ljudet åt olika håll för att skapa en häftig ljudkuliss.

Hitta bäst pris för Creative Sound Blaster Katana V2X hos:

Bästa surround gaming högtalare 2023

Logitech Z-906

Logitech Z-906 är ett av de bästa högtalarsystemen för spel 2022, ett 7.1 system med ett uppslukande surroundljud. Bäst i test hos oss!
Logitech Z-906 levererar ett äkta surroundljud och passar perfekt för gaming. Bäst i test 2022 enligt oss.

Med högtalarpaketet Logitech Z-906 så får du ett äkta surroundljud som uppslukar dig helt när du spelar dina favoritspel på dator eller TV.

I paketet så hittar vi en centerhögtalare, en subwoofer och fyra stycken satellithögtalare. För att styra detta finns en kontrollkonsol och en medföljande trådlös fjärrkontroll.

Du får en stor flexibilitet med Z-906 då varje enskild högtalares ljudvolym kan styras. Dessutom går det att ansluta flera enheter samtidigt, så att du enkelt kan byta mellan exempelvis datorn och mobilen.

När du inte spelar fungerar så ger högtalare en utmärkt upplevelse för både film och musik också. Helt klart ett par av de bästa datorhögtalarna.

Hitta bäst pris för Logitech Z-906 hos:

Bästa budget gaming högtalare 2023

Logitech Z-407

Logitech Z407 är ett prisvärt och billigt system med högtalare som passar utmärkt för gaming. Trådlöst volymreglage gör det smidigt.
Logitech Z407 är ett par riktiga trevliga budget högtalare som passar för spel på dator och tv.

Logitech Z-407 är bra datorhögtalare för dig som vill ha ett vettigt ljud till ett rimligt pris. Dessa stilrena och snygga högtalare kommer med ett kraftfullt ljud och fyllig bas för sin prislapp.

Vi gillar det medföljande trådlösa volymreglaget där du kan justera volymen, pausa ljudet, ändra basen m.m. Reglaget fungerar upp till ca. 20-30 meter från högtalarna.

Anslutningsmässigt så fungerar både Bluetooth, micro-USB och 3.5 mm-kabel till detta prisvärda högtalarpaket.

Hitta bäst pris för Logitech Z-407 hos:

Bästa små gaming högtalare 2023

Trust Arys Compact 2.0 RGB

TRUST Arys Compact RGB 2.0 högtalare är ett par häftiga gaminghögtalare med RGB-belysning. Bäst i test enligt oss bland mindre datorhögtalare.
TRUST Arys Compact RGB 2.0 är ett par små gaminghögtalare med rikt och fylligt ljud.

Med detta kompakta högtalarpaket från TRUST får du två häftiga och bra datorhögtalare, som levererar ett suveränt ljud för sin prislapp. Tack vare att högtalare drivs via USB i dator är de smidiga att placera och du slipper en extra elkabel.

RGB-belysningen går igång automatiskt och följer en förinställd ljuscykel. Ljudet styr du med volymreglaget på ena högtalaren.

Hitta bäst pris för Trust Arys Compact 2.0 RGB hos:

Guide vid köp av gaming högtalare

Vi går igenom vad man ska tänka på inför ett köp av gaming högtalare.

När du köper högtalare för spel så är det viktigt att tänka på följande: ljudets kvalité och kraft, funktioner samt pris. Det finns olika typer av högtalare som passar alla budgetar och behov.

Funktioner som trådlöshet ger en smidig användarupplevelse, medan en funktion som surroundljud ger dig en ännu rikare spelupplevelse och gör den mer uppslukande. Priserna på högtalare varierar och det finns billiga små modeller för gamingbordet till påkostade soundbars och golvstående bjässar.

Låt oss ta och gå igenom några viktiga saker att tänka på vid köp av högtalare för gaming.

Storleken på rummet

Storleken på det rum du vill ha högtalarna i är en viktig faktor när du bestämmer vilken typ av högtalare du ska köpa. För större rum som t.ex. ett stort vardagsrum så behövs kraftfullare högtalare jämfört med vad som behövs i ett litet gamingrum.

Hur kraftfull och ljudmässigt stark en högtalare är avgörs av flera faktorer, bland annat storleken och effekten i högtalare. Dyrare högtalare har generellt ett kraftfullare och bättre ljud, vilket lämpar sig för större rum. Om du ska ha ett par högtalare till ett litet rum räcker det oftast gott och väl med mindre modeller.

Typ av system

Det finns olika typer av högtalarsystem, en klassisk uppsättning för PC-gaming är 2.0 som innebär att man har två högtalare vid sidorna av skärmen och ingen bas.

2.1 är ett populärt val för gaming idag, det är en uppställning som består av två högtalare och en bas (subwoofer), vilket ger ett ytterligare djup i ljudbilden. Många soundbar-paket är även 2.1, då det är två högtalare i soundbaren och en tillhörande bas.

Vill man ha ett häftigt surroundljud när man spelar finns det exempelvis 5.1 högtalarsystem, med fem högtalare och en bas. Vilket ger en fantastiskt uppslukande känsla.

Bild på en snygg gaminghögtalare med bra ljud.

Trådlösa högtalare och bas

Trådlösa anslutningar gör det smidigt och flexibelt vid placeringen av högtalarna, samtidigt som det ser snyggt och städat ut. Vill du ha helt eller delvis trådlösa högtalare är prislappen något högre på dessa.

Prisintervall för gaming högtalare

Vad kostar ett par bra högtalare för gaming? Det finns vettiga 2.0 system för ett par hundralappar, medan de lite större och kraftigare systemen kostar ett par tusenlappar. 

Köpa gaming högtalare

Idag finns det ett brett utbud av återförsäljare att välja mellan när man ska köpa gaming högtalare.

Onlinebutiker är ett populärt alternativ då de vanligtvis erbjuder ett stort sortiment av olika märken och modeller, vilket gör att det är lätt att hitta gaming högtalare som uppfyller ens behov och preferenser. Dessutom är det smidigt att beställa högtalare online, eftersom de oftast kan levereras direkt till dörren.

Bland butikerna som har ett stort utbud av gaming högtalare finns bland annat Kjell & CompanyWebhallen & Komplett.

Sammanfattning av bästa gaming högtalare 2023

Med högtalare som är anpassade för gaming får du en bättre ljudkuliss när du spelar och spelupplevelsen blir betydligt roligare. Idag finns det många olika typer av högtalare som passar för spel, alltifrån de klassiska 2.0 PC-högtalare till större 7.1 system.

Datorhögtalare som är bäst i test ska ha ett rikt och realistiskt ljud, som förhöjer känslan när du spelar och ger den där extra touchen. Ljud har alltid varit viktigt i olika typer av multiplayer-spel, men betydelsen av bra ljud har även ökat för singleplayer-spel i takt med att många spel blir alltmer filmlika.

När du väljer högtalare för gaming är det viktigt att köpa rätt system för storleken på rummet. Om högtalarna ska kopplas till en TV för gaming som står i ett stort vardagsrum så behövs det en lite kraftfullare modell jämfört med om högtalarna ska vara till en speldator som står i ett mindre gamingrum.

Vi har utsett de bästa gaming högtalare 2023 enligt oss i fem kategorier, dessa är:

Vanliga frågor och svar om gaming högtalare

Vill man ha vettiga högtalare för gaming ska man undvika de allra billigaste högtalarna. Bra modeller för gaming börjar någonstans runt 700-800 kr, därefter kan man hitta priser upp på flera tusenalappar.

Billiga högtalare har sällan samma effekt som mer påkostade modeller. Därför bör man inte satsa på billiga gaminghögtalare om rummet som de ska placeras i är stort. Då kommer ljudet inte bli bra.

Det finns olika typer av högtalare, därför har vi tagit fram de bästa modellerna ur olika kategorier. Så att du kan hitta en som passar just dig.

Då ska du kolla efter gaming högtalare med RGB-belysning. Med dessa kan du skifta färgerna på högtalarna och i vissa fall även synka belysningen med dina spel.