Bästa gamingpaket 2022 – Tips på kompletta paket för spel

Här syns flera färdiga gamingpaket, perfekt för gamern som enkelt vill komma igång.

I den här artikeln har vi utsett våra favoriter av färdiga gamingpaket. Det innefattar alltifrån helt kompletta paket med dator, skärm och tillbehör, till mindre paket där ett tangentbord och mus ingår.

Det finns många fördelar med att köpa ett färdigt gamingpaket, dels så är det smidigt och man slipper leta runt och läsa på en massa för att hitta de rätta produkterna. Vidare så matchar i regel prylarna i gamingpaketen varandra, vilket gör att din setup ser enhetligt och snygg ut.

En annan aspekt är att ett gamingpaket oftast erbjuder ett betydligt bättre pris jämfört med om du hade köpt likvärdiga produkter separat.

Nu tar vi och kollar in vår topplista av gamingpaket!

Topplista gamingpaket 2022

1. Shark Gaming - Serious Gamer Pack

Shark Gaming - Gamingpaket

Färdigt gamingpaket

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. Komplett Entry Gaming Pack

Komplett Entry Gaming Pack är ett färdigt gamingpaket som passar yngre barn och nybörjare. Som blivit gamla nog att spela.

Färdigt gamingpaket

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Shark Gaming - No Compromise Gamingpaket

Shark Gaming No Compromise är ett påkostat gamingpaket som klarar av de flesta av dagens spel med höga grafikinställningar. Bästa gamingpaket premium 2022.

Färdigt gamingpaket

5/5

Hitta bäst pris hos:

4. Arrogant Sphere Gamingpaket

Arrogant Sphere 4-i-1 RGB är ett prisvärt och billigt gamingpaket som passar både nybörjare och casual gamers..

4-i-1 RGB tillbehörspaket

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

5. Komplett a175 Epic Gaming Pack

Komplett a175 Epic Gaming Pack Gamingpaket är ett gamingpaket i mellanklassen som passar erfarna gamers som söker ett prisvärt paket. Bästa gamingpaket enligt oss!

Färdigt gamingpaket

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

6. Asus TUF Gaming Combo K1

Asus TUF Gaming Combo K1 är ett 2-i-1 gamingpaket med tangentbordbord och mus. Prisvärt och snyggt!

Tangentbord och mus

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

7. Shark Gaming - Casual Gamer Pack

Shark Gaming Casual är ett gamingpaket som passar barn och de som spelar lite casual då och då. Bästa billiga valet enligt oss.

Färdigt gamingpaket

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

8. The G-LAB Combo Argon

THe G-Lab Combo Argon är ett häftigt gamingpaket med RGB och matchande produkter.

4-i-1 gamingpaket

4.4/5

Hitta bäst pris hos:

Innehåll i guiden

Att välja rätt gamingpaket

Oavsett om du har spelat datorspel ett tag eller har planer på att börja så är ett gamingpaket ett smidigt alternativ och prisvärt sätt att komma igång. Det finns ett par olika faktorer som kan vara värt att tänka på och dessa ska vi gå igenom här nedan.

Olika typer av gamingpaket

Det finns olika typer av gamingpaket när det kommer till hur många produkter som ingår i paketet, de vanligaste formerna är:

 • Ett helt komplett gamingpaket – Här ingår både gamingdatorgamingskärmtangentbord för gaminggamingmusgaminghörlurar och gamingmusmatta. Med andra ord allt för att du smidigt och enkelt ska kunna komma igång. Produkterna i dessa paket är framtagna för att matcha varandra och oftast anges för vilken typ av nivå som paketet passar.
 • 4-i-1 gamingpaket – Även kallat gaming kit eller tillbehörspaket. Detta är ett gamingpaket med mus, tangentbord, headset och musmatta. Då matchar alla tillbehören med varandra och du kan välja dator och bildskärm själv.
 • 2-i-1, tangentbord och mus kombo – Ett bra gamingpaket för dig som kanske redan har en gaming setup och vill uppgradera en del av den.

Budget

När du vet vilken typ av gamingpaket du vill ha så behöver du bestämma en budget, vad du kan tänkas vilja betala för produkterna. Beroende på vilket paket du vill ha så är priserna lite olika, ett 2-i-1 paket med tangentbord och mus kan kosta mellan 500-1000 kronor, medan 4-i-1 gamingpaket kan hamna mellan 1000-2000 kronor.

Är du ute efter en helt komplett uppsättning av gamingprylar så kan dessa kosta både 15 000 kr och 50 000 kr, beroende på vad man vill att datorn och skärmen ska klara av.

Bild som visar ett häftigt gamingpaket.

Dina preferenser

Har du nyligen börjat med gaming eller planerar du att spela mer casual? Då kan ett enklare och lite billigare gamingpaket vara en bra start, med möjlighet att uppgradera i framtiden.

Spelar du däremot en del så kan det vara värt att gå upp lite i prisklasserna, så att du får gamingprylar som du kan använda länge utan att behöva känna att du vill uppgradera. Vassa gamingprylar gör även spelupplevelsen roligare, framförallt vid tävlingsinriktade spel.

Köpguider för gamingutrustning

Vill du hellre plocka ihop dina gamingprylar själv men vill ha lite guidning på vägen kan du kolla in våra köpguider och bäst i test, som exempelvis:

Sammanfattning av bästa gamingpaket 2022

Att köpa ett gamingpaket är ett smidigt och enkelt sätt för att komma igång med sin gaming eller uppgradera sina gamla gamingprylar.

Ett gamingpaket är oftast mycket prisvärt och ett billigt alternativ jämfört med att köpa likvärdiga produkter separata. Dessutom vet du att prylarna matchar varandra och lirar bra ihop.

I den här artikeln har vi tagit fram de åtta bästa gamingpaketen 2022 enligt oss, både helt kompletta paket och mindre kombinationer. Dessa är:

 1. Shark Gaming – Serious Gamer Pack
 2. Komplett Entry Gaming Pack
 3. Shark Gaming – No Compromise Gamingpaket
 4. Arrogant Sphere Gamingpaket
 5. Komplett a175 Epic Gaming Pack
 6. Asus TUF Gaming Combo K1
 7. Shark Gaming – Casual Gamer Pack
 8. The G-LAB Combo Argon

Vanliga frågor och svar om gamingpaket

Det hittar du exempelvis hos återförsäljare som KomplettWebhallen & Media Markt.

Billiga gamingpaket kan kosta så lite som 400-500 kronor, men då ska man även räkna med att kvalitén inte riktigt är den bästa och det är möjligt att prylarna inte håller så länge. Då tycker vi det är bättre att kosta på sig lite mer för en längre hållbarhet.

Det finns helt kompletta gamingpaket där både dator, skärm, tangentbord, mus, headset och musmatta ingår. Sedan finns det 4-i-1-lösningar som är gamingpaket med mus, tangentbord, headset och musmatta. En annan vanlig lösning är en kombo med tangentbord och mus.