Bästa gamingpaket 2023 – Tips på kompletta paket för spel

Bästa gamingpaketen, hitta helt färdiga paket som har plockats ihop för passa tillsammans och där det bara är att koppla ihop och köra igång.

I den här artikeln har vi utsett våra favoriter av färdiga gamingpaket. Det innefattar alltifrån helt kompletta paket med dator, skärm och tillbehör, till mindre paket där ett tangentbord och mus ingår.

Det finns många fördelar med att köpa ett färdigt gamingpaket, dels så är det smidigt och man slipper leta runt och läsa på en massa för att hitta de rätta produkterna. Vidare så matchar i regel prylarna i gamingpaketen varandra, vilket gör att din setup ser enhetligt och snygg ut.

En annan aspekt är att ett gamingpaket oftast erbjuder ett betydligt bättre pris jämfört med om du hade köpt likvärdiga produkter separat.

Nu tar vi och kollar in vår topplista av gamingpaket!

Topplista gamingpaket 2023

1. Infinity CDON RT-4

Infinity CDON RT-4 är ett prisvärt och bra gaming paket för gamers som söker ett vettigt PC paket.

Färdigt gamingpaket

4.7/5

Hitta bäst pris hos:

2. Infinity CDON RT-3 + Gear

Infinity CDON RT-3 + Gear är ett prisvärt och bra gamingpaket att börja sin gamingkarriär med. Här ingår både dator, skärm, tangentbord, mus och musmatta.

Färdigt gamingpaket

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Infinity CDON RT-1 + Gear

Infinity CDON RT-1 + Gear är ett billigt gamingpaket som framförallt passar för barn. Man får med både en dator, gamingskärm, tangnentbord, mus och musmatta. Riktigt prisvärt paket!

Färdigt gamingpaket

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

4. Arrogant Sphere Gamingpaket

Arrogant Sphere 4-i-1 RGB är ett prisvärt och billigt gamingpaket som passar både nybörjare och casual gamers..

4-i-1 RGB tillbehörspaket

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

5. Asus TUF Gaming Combo K1

Asus TUF Gaming Combo K1 är ett 2-i-1 gamingpaket med tangentbordbord och mus. Prisvärt och snyggt!

Tangentbord och mus

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

6. The G-LAB Combo Argon

THe G-Lab Combo Argon är ett häftigt gamingpaket med RGB och matchande produkter.

4-i-1 gamingpaket

4.4/5

Hitta bäst pris hos:

Innehåll i guiden

Att välja rätt gamingpaket

Oavsett om du har spelat datorspel ett tag eller har planer på att börja så är ett gamingpaket ett smidigt alternativ och prisvärt sätt att komma igång. Det finns ett par olika faktorer som kan vara värt att tänka på och dessa ska vi gå igenom här nedan.

Olika typer av gamingpaket

Det finns olika typer av gamingpaket när det kommer till hur många produkter som ingår i paketet, de vanligaste formerna är:

  • Ett helt komplett gamingpaket – Här ingår både gamingdator, gamingskärm, tangentbord för gaming, gamingmus, gaminghörlurar och gamingmusmatta. Med andra ord allt för att du smidigt och enkelt ska kunna komma igång. Produkterna i dessa paket är framtagna för att matcha varandra och oftast anges för vilken typ av nivå som paketet passar.
  • 4-i-1 gamingpaket – Även kallat gaming kit eller tillbehörspaket. Detta är ett gamingpaket med mus, tangentbord, headset och musmatta. Då matchar alla tillbehören med varandra och du kan välja dator och bildskärm själv.
  • 2-i-1, tangentbord och mus kombo – Ett bra gamingpaket för dig som kanske redan har en gaming setup och vill uppgradera en del av den.
Asus TUF Gaming Combo K1 är ett 2-i-1 gamingpaket med tangentbordbord och mus. Prisvärt och snyggt!
Exempel 2-i-1 paket
Arrogant Sphere 4-i-1 RGB är ett prisvärt och billigt gamingpaket som passar både nybörjare och casual gamers..
Exempel 4-i-1 paket
Komplett i125 Epic Gaming Pack är ett riktigt bra datorpaket där allt ingår för att komma igång. Förutom gaming får den att använda till fotoredigering, videoredigering och bildredigering.
Exempel komplett gamingpaket

Budget för gamingpaket

När du vet vilken typ av gamingpaket du vill ha så behöver du bestämma en budget, vad du kan tänkas vilja betala för produkterna.

Beroende på vilket paket du vill ha så är priserna lite olika, ett 2-i-1 paket med tangentbord och mus kan kosta mellan 500-1000 kronor, medan 4-i-1 gamingpaket kan hamna mellan 1000-2000 kronor.

Är du ute efter en helt komplett uppsättning av gamingprylar så kan dessa kosta både 15 000 kr och 50 000 kr, beroende på vad man vill att datorn och skärmen ska klara av.

Med ett gamingpaket slipper man leta efter olika gamingprylar och kan köpa ett färdigt paket som har plockats ihop för att passa tillsammans.

Dina preferenser

Har du nyligen börjat med gaming eller planerar du att spela mer casual? Då kan ett enklare och lite billigare gaming pack vara en bra start, med möjlighet att uppgradera i framtiden.

Spelar du däremot en del så kan det vara värt att gå upp lite i prisklasserna, så att du får gamingprylar som du kan använda länge utan att behöva känna att du vill uppgradera. Vassa gamingprylar gör även spelupplevelsen roligare, framförallt vid tävlingsinriktade spel.

Köpguider för gamingutrustning

Vill du hellre plocka ihop dina gamingprylar själv men vill ha lite guidning på vägen kan du kolla in våra köpguider och bäst i test, som exempelvis:

Sammanfattning av bästa gamingpaket 2023

Att köpa ett gamingpaket är ett smidigt och enkelt sätt för att komma igång med sin gaming eller uppgradera sina gamla gamingprylar.

Ett gamingpaket är oftast mycket prisvärt och ett billigt alternativ jämfört med att köpa likvärdiga produkter separata. Dessutom vet du att prylarna matchar varandra och lirar bra ihop.

I den här artikeln har vi tagit fram de sju bästa gamingpaketen 2023 enligt oss, både helt kompletta gaming PC paket och mindre kombinationer. Dessa är:

  1. Infinity CDON RT-4 Gamingpaket
  2. Infinity CDON RT-3 Gamingpaket
  3. Infinity CDON RT-1 Gamingpaket
  4. Arrogant Sphere Gamingpaket
  5. ASUS TUF Gaming Combo K1
  6. The G-LAB Combo Argon

Vanliga frågor och svar om gamingpaket

Det hittar du exempelvis hos återförsäljare som Komplett & Webhallen.

Billiga gamingpaket kan kosta så lite som 400-500 kronor, men då ska man även räkna med att kvalitén inte riktigt är den bästa och det är möjligt att prylarna inte håller så länge. Då tycker vi det är bättre att kosta på sig lite mer för en längre hållbarhet.

Det finns helt kompletta gamingpaket där både dator, skärm, tangentbord, mus, headset och musmatta ingår. Sedan finns det 4-i-1-lösningar som är gamingpaket med mus, tangentbord, headset och musmatta. En annan vanlig lösning är en kombo med tangentbord och mus.