Secretlab TITAN Evo 2022 – Test & Recension (Review)

Gamingstolen Secretlab TITAN Evo 2022, en ergonomisk och mycket bekväm gamingstol med många inställningar. Snygg och hög byggkvalité. I vårt test och recension ger vi den 5 av 5 i betyg.

Secretlab TITAN Evo 2022

5/5

Sammanfattning: En gamingstol av högsta klass, med en ergonomi och komfort som slår det mesta på marknaden. Stort plus för att man har möjlighet att välja storlek, material och design till sin stol. 

Secretlab är tillverkaren som har specialiserat sig på gamingstolar och som lägger mycket tid och resurser på utveckling och material till sina stolar. Märket blev snabbt en favorit hos gamers redan från sitt första släpp för att antal år sedan, mycket tack vare deras välgjorda stolar.

Vi har testat deras senaste modell, som fått namnet TITAN Evo 2022. Det är en vidareutveckling och sammanslagning av de två tidigare modellerna OMEGA och TITAN, där de enligt Secretlab har plockat de bästa egenskaperna hos båda modellerna samt arbetat fram lite nya finesser och fått till denna modellen.

Vi tar och dyker ner i recensionen!

Innehåll i recensionen

Enkel montering

Stolen och alla dess delar kommer i en välförpackad och skyddande förpackning. Något vi gillar är att alla mindre saker, så som stolshjul och skruvar, är packade i en egen liten låda med skydd runtomkring, i stället för att ligga i lösa små plastpåsar.

Monteringsbeskrivningen är upptryckt på en stor plansch och är både lättförstått och detaljerad med tydliga bilder på vad som ska göras. Det medföljer även en skruvmejsel och insexnyckel, så man slipper gå och leta fram dessa.

Hela monteringen var smidig och gick på ca. 15 min, har du någon gång byggt ihop en IKEA-möbel så är TITAN Evo inga som helst problem att sätta ihop.

Gedigen byggkvalité

Ett signum för Secretlab har länge varit deras materialval och höga byggkvalité på sina gamingstolar. TITAN Evo är inget undantag från detta, vi upplever en robust stol som känns rakt igenom gedigen och välbyggd. Den ger ett bra intryck och har inte det plastiga utseendet som billigare spelstolar kan ha.

Benen på stolen är av aluminium och det sitter dubbla hjul på varje ben som rullar tyst och ger en utmärkt stabilitet. Vi upplever inga tendenser till glapp eller ojämnheter när vi glider runt på stolen.

Magnetiska fästen

Till huvudkudden, armstöden och två sidoskydd så har Secretlab valt att använda magneter som fäste. En spännande lösning som både förenklar monteringen och gör stolen mer stilren, då man slipper ha ett band som fäster huvudkudden. Dessutom kan armstöden enkelt bytas ut, som är en av de första detaljerna som brukar nötas ut på en gamingstol.

Vi gillar konceptet med magneter och armstöden sitter stadigt. Dock har kudden en tendens att flytta lite på sig, vilket vi inte är så förtjusta i. Här hade vi önskat fler eller starkare magneter som gör kudden ännu stadigare.

Bild som visar de magnetiska fästena till armstöden på spelstolen Secretlab TITAN Evo 2022.

Stolens klädsel & design

Föredrar du en viss typ av material på din gamingstol? TITAN Evo 2022 går att få i tre olika typer av klädsel, dessa är:

 • Tyg – Kallas av Secretlab för SoftWeave Plus Fabric
 • PU-läder – Benämns som NEO Hybrid Leatherette
 • Äkta läder – Kallas för NAPA Leather. Det ska tilläggas att denna versionen den dubbla prislappen jämfört med tyg och PU-läder.

Vår testmodell är klädd med materialet NEO Hybrid Leatherette, som vi tycker är förvånansvärt luftig och sval för att vara en läderimitation, där har Secretlab verkligen lyckats. Själva materialet ger även stolen en påkostad premiumkänsla som både ser och känns bra att sitta i, även om rummet är varmt.

Enligt Secretlab ska deras NEO Hybrid Leatherette ha en 12 gånger högre hållbarhet än traditionellt PU-läder (konstläder). Den detaljen har vi dock svårt att testa nu, vi får kanske återkomma om några år.

Bild som visar PU-läder versionen av gamingstolen Secretlab TITAN Evo 2022. Även kallat Stealth. En av de bästa gamingstolarna på marknaden just nu och i vår recension och test ger vi den högsta betyg.
NEO Hybrid Leatherette
Tygversionen av Secretlab TITAN EVO 2022 i grå färg.
SoftWeave Plus Fabric

Design

Utseendemässigt går TITAN Evo 2022 att få i flera olika designer. Du kan välja på att få en stilren och enfärgad look eller något snyggt och flashigt mönster. Det finns även versioner med mönster från E-sportlag samt från olika spel och TV-serier, som exempelvis Dota 2, Superman eller Cyberpunk 2077.

Flera inställningsmöjligheter

Secretlab TITAN Evo 2022 kommer med en rad olika möjligheter till inställningar, så att du kan anpassa stolen för just dig och hur du vill sitta. Inställningarna är:

 • Höj och sänkbar
 • Fällbar rygg – Kan fällas i 165 grader, så att man nästan kommer till liggande position
 • Tilt – Vicka på stolen bak och fram och lås i önskad position
 • Ländryggsjustering – Justera höjd och utbuktning
 • 4D-armstöd – Det går att justera armstöden upp, ner, fram, bak, sida till sida och i rotation
 • Huvudkudden – Kan flyttas runt tack vare magneter
Bild som visar hur långt spelstolen Tygversionen av Secretlab TITAN EVO 2022 kan fällas.

Ergonomi & bekvämlighet

Secretlabs ambition med denna gamingstolen är att skapa något som både ger komfort samtidigt som man ska få ett bra stöd för kroppen, det tycker vi de har lyckats perfekt med. Stolens medelhårda stoppning ger bra med support, utan att kännas för hård. Vidar så gör den något skålade sittdelen (som kallas Pebble seat) att kroppen guidas mot mitten av sitsen, så att man får den optimala sittpositionen.

Vi tycker att TITAN Evo 2022 erbjuder en fantastisk skön sits, samtidigt som ryggen får en riktigt bra avlastning. Det ska tilläggas att har du suttit på en väldigt mjuk stol tidigare kan det ta någon dag eller två att vänja in sig ordentligt.

Tre storlekar i en

En enskild gamingstol är inte gjord för att passa alla människors vikt och längd. Det har Secretlab också tänkt på och därför tagit fram denna modellen i tre olika storlekar. Det ger en bättre ergonomi för fler gamers och gör att du kan sitta bekvämare vid gamingskärmen. Storlekarna som finns är:

 • Small – Rekommenderas för 150 – 169 cm, upp till 90 kg
 • Regular – Rekommenderas för 170 – 189 cm, upp till 100 kg
 • XL – Rekommenderas för 181 – 205 cm och 80 – 180 kg

Huvudkudde med minnesskum

Den medföljande huvudkuddens mjuka plyshtyg i kombination med ett minnesskum gör den riktigt behaglig att vila huvudet mot, samtidigt som den avlastar nacke och axlar på ett bra sätt. Vi gillar kudden starkt, men hade gärna sett att magneterna som kudden fästs med hade varit lite starkare.

Inbyggt ländryggsstöd

Något vi verkligen tycker om med Secretlab TITAN Evo 2022 är det inbyggda stödet för ländryggen och möjligheten att smidigt justera stödets höjd och utbuktning via två reglage på sidorna. Förutom att du får en bättre ergonomi så ser stolen även mer stilren ut, eftersom det inte finns någon ländryggskudde framme. Dessutom flyttar inte det inbyggda stödet på sig så som en lös kudde kan göra.

Med hjälp av två reglage kan man justera ländryggsinställningar på denna Secretlab gamingstol.

Summering - Vad tycker vi?

Nå, är gamingstolen Secretlab TITAN Evo 2022 värd pengarna? Ja, det tycker vi! Den relativt höga prislappen vägs upp av en otroligt välbyggd och snygg gamingstol, som är ergonomisk och snäll mot kroppen, samtidigt som den är oerhört bekväm att sitta i framför gamingdatorn.

Med TITAN Evo kan du verkligen göra till just din stol, då tänker vi på att både storlek, material och design är valbart vid ett köp. Samtidigt som du erbjuds många olika inställningsmöjligheterna på stolen för att anpassa den för dig och din sittposition.

Enligt oss är TITAN Evo en av de bästa gamingstolarna på marknaden just nu och den har vår starka köprekommendation.

5/5

5/5