18 tips på gaming julklappar 2021

 • Inlägget publicerat:2021-09-15
 • Inläggskategori:Tips
Massor av julklappstips till en gamer 2021. Hitta julklappar till någon som älskar gaming, till både henne, honom och barn. Oavsett om det är pojkvän, flickvän, man, fru, son eller dotter.

Letar du efter en bra julklapp till en gamer? Då är detta rätt artikel för dig! Här har vi samlat de bästa julklappstipsen till någon som tycker om gaming. Vi hjälper dig att ge bort en julklapp som imponerar och  visar att du har lagt ner tid sökandet.

Oavsett om du letar efter en gaming julklapp till en pojkvän, flickvän, sambo, son eller dotter så har vi julklappstipsen för dig. Det spelar inte heller någon roll om gamern spelar på dator, PlayStation, Xbox, Nintendo eller till och med mobil. Här hittar du tips för alla typer av enheter.

Låt oss ta och dyka ner bland våra 18 bästa tips julklappar till en gamer!

1. Funko POP! samlarfigurer

Funko POP! är välgjorda och snygga samlarfigurer som kan vara allt från verkliga personer till fiktiva figurer som seriefigurer, spelfigurer och filmfigurer, you name it! Om du har koll på vilka spel som gamern tycker om så kan du köpa en väldigt personlig och uppskattad julklapp med Funko POP!

Figurerna står snyggt i en hylla eller på datorbordet. Många av dessa har även ett ökande samlarvärde, speciellt de som säljs i limiterade upplagor.

Hitta Funko POP! samlarfigurer hos:

2. Ett datorspel / TV-spel

Ett kul spel som gamern kan spela på sin dator eller konsol är en uppskattad julklapp om du har ett litet hum om vad personen vanligtvis spelar för typ av spel.

Kom ihåg att hålla koll på vilken plattform mottagaren av julklappen spelar på, d.v.s. om det är dator, Xbox, PlayStation eller Switch. Ett PlayStation-spel funkar exempelvis inte till Xbox.

Hitta stora utbud av datorspel och TV-spel hos:

3. Gaminghörlurar

Ett par nya och bra hörlurar kommer att göra spelupplevelsen för gamern ännu bättre och roligare, vilket gör det till en strålande julklapp.

Logitech G733 Lightsync på bilderna ovan är ett par prisvärda och bekväma gaminghörlurar, som kommer med ett rikt och fylligt ljud tillsammans med en bra mikrofon. Dessa är kompatibla med PC, PS4 och PS5.

Hitta Logitech G733 Lightsync hos:

4. Tavla med 100 spel bucket list

En julklapp som är både rolig, engagerande och inredningsmässigt snygg är tavlan 100 games bucket list. På denna tavla så skrapar man rutorna för de spel som man har spelat. Mixen av spel på tavlan är stor och vi kan till 99,99% garantera att mottagaren av julklappen inte har spelat alla spel på tavlan.

Med andra ord så ger du bort både en kul utmaning samtidigt som den även är snygg som inredning i ett kontor eller gamingrum.

Hitta 100 spel bucket list tavlan hos:

5. Lampa som har gamingmotiv

En häftig lampa med ett gamingmotiv gör det betydligt mysigare och trevligare att sitta och spela och är en passande julklapp till alla typer av gamers. De ger ifrån sig diskreta ljus och passar även bra som nattlampor vid sängen. 

Två favoriter hos oss är ovan lampor med stjärnan från Super Mario och neonlampan föreställande en handkontroll.

Hitta Super Mario-stjärnlampan hos:

Hitta handkontrollslampan hos

6. Merch från spel

Merchandise från något man har intresse för är alltid kul. Inom gaming är det vanligt med actionfigurer och samlarfigur från spel som står på gamingbordet eller i hyllan. Det är med andra ord en toppen julklapp att ge bort!

Det finns även många snygga klädesplagg med gamingmotiv, som passar utmärkt som julklapp.

Hitta figurer och samlarprylar hos

Hitta T-shirts med gamingtryck hos

7. Nintendo Switch Lite

Den smidiga handhållna spelkonsolen Nintendo Switch Lite är en passande bra julklapp till gamern, som tack vare sin storlek och låga vikt är enkel att ha med sig på resande fot. Konsolen går att få i fem snygga färger.

Till Nintendo Switch Lite går det att köpa olika typer av spel som exempelvis Super Mario och The Legend of Zelda.

Hitta Nintendo Switch Lite hos:

8. Nanoleaf Smart Belysning

Nanoleaf’s smarta ljuspaneler är en favorit hos oss och ett starkt julklappstips till en gamer med ett eget litet tillhåll! Deras smarta och flexibla paneler kan matchas och sättas ihop exakt som man själv önskar. Förutom att ändra ljusstyrka och skifta mellan 16 miljoner färger så kan Nanoleaf även synkas ihop med musik och skärmaktivitet, otroligt häftigt!

Nanoleaf finns som fyrkanter, hexagons eller trianglar och formerna kan kombineras fritt. De styrs antingen via app, beröring eller via smarta assistenter som Apple HomeKit, Alexa och Google Assistant.

Hitta Nanoleaf Smart Belysning hos:

9. Handkontroll för konsol & PC

Handkontrollen är prylen som man använder för att spela på konsol och det går även att använda handkontroll till dator. En ny och fräsch handkontroll är en utmärkt julklapp att ge till en gamer, då kontroller slits med tiden.

Behöver du tips inför ett köp så har vi utsett bästa handkontroll 2021 för PlayStation, Xbox, Switch och dator. Läs mer:

Hitta stora utbud av handkontroller hos hos:

10. Gamingstol

När man sitter och spelar är det viktigt att sitta ergonomiskt och bekvämt. Därför är en välbyggd och robust gamingstol en perfekt julklapp till en gamer. Idag finns det dels gamingstolar som efterliknar kontorsstolar, som Secretlab TITAN Evo på första bilden ovan. Det finns även den mer klassiska gamingstolen med en design i olika färger, som Arozzi Verona V2 på bild nummer två.

Behöver du råd inför ett köp så har vi satt ihop en köpguide med information och där vi även utsett bästa gamingstolar 2021 i olika kategorier.

Hitta ett stort utbud av gamingstolar hos:

11. Smart LED-list som styrs via app

Olika typer av RGB-belysning är väldigt populärt att använda runtom sin gamingutrustning. Med denna smarta och häftiga RGB LED-list kan gamern sätta valfri färg vid sin setup. En klockren julklapp som erbjuder stor flexibilitet.

LED-listen styrs smidigt via en app, där kan man justera ljusstyrkan och ändra mellan 16 miljoner färger, dessutom är det möjligt att skapa scheman för hur LED-listen ska tändas. Monteringen sker enkelt via dubbelhäftande tejp.

Hitta Smart LED-list hos:

12. Laddningstation PlayStation och Xbox

Vill man göra en konsolspelare glad så är en laddningstation en optimal julklapp. En sådan gör laddningen av handkontroller otroligt smidig, bara att sätta ner kontrollen i stationen varje gång man spelat klart.

Ovan laddningstation för PlayStation passar både den nya PS5 och äldre PS4. Likadant med Xbox laddningstation, den passar kontrollerna hos nya Xbox Series X|S och äldre Xbox One.

PlayStation laddningsstation

Xbox laddningsstation

13. Världens minsta arkadspel

De riktigt stora arkadspelsmaskinerna är häftiga men väldigt dyra och tar upp mycket plats. Som tur är finns denna coola lilla pryl som är döpt till World’s Smallest Arcade Game, vilket är en rolig julklapp för någon som gillar gaming.

Genom sina 26 olika spel så erbjuder denna manick en kul paus från dator eller TV, samtidigt blir den en roligt samtalsämne för gäster och något som de flesta kommer vilja testa.

Världens minsta arkadspel hittar du hos:

14. Minikyl - Chillquiet

En julklapp som kommer göra livet betydligt mer bekvämt för gamern är ett minikylskåp. Kall dryck och mellanmål inom nära håll, vilket är viktigt för att fylla på med energi när man spelar.

Vi tycker om modellen Chillquiet på bilden ovan, mycket tack vare att den är tyst och mycket rymlig för sin lilla storlek. Dessutom finns ett lås på, så att man kan få ha godsakerna för sig själv.

Hitta Chillquiet minikyl hos:

15. Lampa med konsoltema

En rolig och trevlig julklapp till en konsolspelare är dessa lampor med PlayStation- och Xboxmotiv. De är perfekt som inredning i ett gamingrum eller som en cool nattlampa vid sängen.

Hitta de olika lamporna hos nedan återförsäljare:

PlayStation ikoner

PlayStation kontroll

Xbox logga

Xbox kontroll

16. Tangentbord och datormus för gaming

Ska du köpa en julklapp till någon som spelar på dator så skänker en ny gamingmus eller nytt gamingtangentbord mycket glädje för gamern. Detta är datormusar och tangentbord som är anpassade för gaming, med snabba responstider och hållbara konstruktioner.

Osäker på vilken modell man bör köpa? Kolla in nedan köpguider med tips och rekommendationer i flera olika kategorier.

Hitta gamingmöss & gamingtangentbord hos:

17. Universell hörlurshållare

Att ge bort en hörlurshållare eller hörlurstativ i julklapp innebär att gamern kan få möjlighet till mer utrymme på gamingbord, hörlurarna går att hitta lättare samt att det ser snyggt och prydligt ut.

Hitta hörlurshållare hos

18. Presentkort hos en butik med gamingprylar

För dig som fortfarande känner dig osäker på vad du ska köpa i julklapp till en gamer så finns det klassiska presentkortet att ge bort också. Ibland är det helt enkelt bättre att låta mottagaren själv välja julklapp.

Det är såklart fördelaktigt om presentkortet köps i en butik som har ett stort sortiment med många olika gamingprylar att välja på, vi tipsar om några nedan.

Butiker har stora utbud av gamingprylar:

Sammanfattning av julklappstips till gamers

Vi tar och summerar våra 18 bästa tips på julklappar till någon som älskar gaming. I vår topplista har vi valt att kombinera båda billiga och lite dyrare julklappar samt stort och smått i storlek.

Vi är övertygande om det finns något passande och roligt för alla typer av gamers i vår lista. Hoppas vi har kunnat ge dig inspiration i jakten på en bra julklapp!

Nedan är en smidig sammanställning över våra tips:

 1. Funko POP! Samlarfigurer
 2. Datorspel / TV-spel
 3. Gaminghörlurar
 4. Tavla med 100 spel bucket list
 5. Lampa med gamingmotiv
 6. Merch från spel
 7. Nintendo Switch Lite
 8. Nanoleaf Smart Belysning
 9. Handkontroll för konsol & PC
 10. Gamingstol
 11. Smart LED-list med appstyrning
 12. Laddningsstation PlayStation Xbox
 13. Världens minsta arkadspel
 14. Minikyl – Chillquiet
 15. Lampa med konsoltema
 16. Gamingtangentbord & gamingmus
 17. Universell hörlurshållare
 18. Presentkort hos en butik med gamingprylar