Vad innebär att ett gaming headset är Discord-certifierat?

Discords logga, de certifierar hörlurar för att de ska vara optimerade till deras program.

Att ett par gaminghörlurar är Discord-certifierade betyder att de har genomgått en process där Discord har testat och godkänt dem för att vara anpassade till användas på deras plattform. Det innebär att hörlurarna har god ljudkvalitet och en tillräckligt bra mikrofon som uppfyller Discords krav, vilket gör dem lämpliga för chatt och röstmeddelanden på plattformen.

Vad är Discord?

Om du bara har sett att ett par gaminghörlurar är Discord-certifierade men inte har en aning om vad Discord är så ska vi förklara. Det är ett ljudchattsprogram och den plattformen man primärt använder idag vid gaming och allmänt snack med kompisar online.

Det går även skapa olika typer av samlade gemenskaper inne i Discords program, t.ex. kan en populär streamer eller Youtuber ha en egen “avdelning” inne i Discord med olika kanaler inuti avdelningen.

Hur går det till när Discord certifierar gaminghörlurar?

Tillverkare kan ta kontakt med Discord för att få hörlurar certifierade och de kan även göra det på eget bevåg. Discord utför sedan olika tester för att säkerställa att hörlurarna fungerar bra med programmet, så att de kan stå bakom dem.

Första gången med Discord-certifierade hörlurar

När man går in en chattkanal för första gången med ett gaming headset som är certifierat så kommer man få upp en fråga från programmet om man vill uppdatera till rekommenderade inställningar som Discord har tagit fram för headsetet.

Meddelandet som dyker upp när man ansluter ett par Discord-certifierade hörlurar för första gången.

Väljer man den blå knappen och byter så kommer både mikrofonen och ljudet blir optimerat i Discord för just det specifika headsetet. Detta är framförallt smidigt om man köpt ett par bra gaminghörlurar för barn, då kan barnet köra igång direkt och slipper hålla på att pilla med en massa inställningar.