CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless – Test & Recension

CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless är en prisvärd gamingmus som passar personen med händer i storlekarna medium och stor. Det är en lätt och ergonomisk gamingmus som flyter fram över musmattan.

CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless Gamingmus

4.5/5

Sammanfattning: Högpresterande och välbyggd trådlös gamingmus till ett bra pris. Utrustad med en påkostad sensor och erbjuder en låg latens. Tysta och snabba musklick som passar utmärkt för FPS och MOBA-spel.

Hitta bästa pris för CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless hos

CORSAIR är ett omtyckt märke som tillverkar olika typer av datorkomponenter samt alla möjliga sorters tillbehör för konsoler och datorer, som framförallt riktar sig till gaming.

De gör alltifrån tangentbord och gamingstolar till bildskärmar och gamingmöss. Ett av de senaste tillskotten av gamingmöss är den här modellen, Sabre Pro. Det är en datormus som är specifikt framtagen för gaming och då i synnerhet FPS och MOBA-spel. Enligt CORSAIR är den här gamingmusen även testad av flera esportproffs i samband med utvecklingen.

Vi har testat på CORSAIR Sabre Pro och i den här recensionen delar vi med oss av våra erfarenheter, häng på!

Innehåll i recensionen

Första intryck

Vid först anblick så ger Sabre RGB Pro Wireless ett stilrent intryck och den känns välbyggd och ser designmässigt bra ut. På ovansidan finns en CORSAIR-logga med RGB-belysning, som kan skifta i valfria färger eller stängas av helt om man önskar det.

Sabre RGB Pro har ett utseende som är ganska standard och sticker inte ut på något extremt sätt, vilket gör att den passar i de allra flesta gaming setups, med en diskret och stilren framtoning.

Design och utformning

Sabre RGB Pro kommer med en högerhänt design och är av en något större storlek, utan att vara klumpig på något vis. Den lätta vikten på 79 gram gör att datormusen är lättmanövrerad och vi tycker den flyter fram fint över bordet.

Ytan är matt med lite glansiga detaljer runtom. Det finns inget extra fäste för greppet så som detaljer av gummi, vilket vi kan sakna lite.

För vem och vilket grepp?

Den här modellen passar framförallt för personer med medium eller stora händer och alla de vanliga greppen handflatsgrepp (palm grip), fingertoppsgrepp (fingertip grip) och klogrepp (claw grip) går fint. Har du små händer och använder fingertoppsgreppet eller klogreppet så kan det vara svårt att nå alla knappar på ett bekvämt sätt, men med handflatsgreppet är det inga problem.

CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless recension, test och review. Denna gamingmus är trådlös och har en snygg RGB-belysning. Det är ett utmärkt val för FPS och MOBA-spel.

Anslutning och knappar

När det gäller anslutningsmöjligheter så kan Sabre Pro kopplas trådlöst till PC och Mac antingen via Bluetooth eller med hjälp av den medföljande USB-dongeln som använder sig av Slipstream Wireless. Det är en teknologi som CORSAIR har tagit fram och som ska ge en låg latens utan störningar. Vi upplevde inga som helst problem vid vårt testande.

En intressant detalj med Slipstream-teknologin är att det går att ansluta upp till tre enheter på samma USB-dongel. De trådlösa hörlurarna CORSAIR HS80, som vi testade samtidigt som denna gamingmusen, gick utmärkt att ha ansluten mot samma USB-dongel.

Det går även bra att använda Sabre Pro samtidigt som den är ansluten och laddas med den medföljande USB-kabeln.

Knappar

Enligt CORSAIR så ska den här modellen ha sju programmerbara knappar, men vi kan bara hitta sex stycken och det är även det antalet som visas inne i programvaran iCUE. Dessa knappar är vänster fram, höger fram, klick på scrollen, DPI-knappen samt två stycken sidoknappar på vänster sida.

Alla dessa knappar kan anpassas och ändras till valfria knapptryck och det går även att skapa makron. Med hjälp av den lilla DPI-knappen i mitten går det snabbt att ändra DPI när man spelar, samtidigt sitter den på ett sätt som gör att man inte kommer komma åt den av misstag.

På undersidan av datormusen finns en knapp där man kan stänga av den eller skifta mellan Bluetooth och Slipstream Wireless.

Programvara

Som vi har varit inne på så heter CORSAIR’s programvara iCUE och med hjälp av den kan man enkelt anpassa både Sabre RGB Pro och andra CORSAIR-produkter till sina egna preferenser. Dessutom visas även temperaturen på GPUn och CPUn i datorn samt fläkthastigheter.

Vi tycker iCUE nu för tiden är en bra och enkel programvara och har blivit betydligt bättre mot hur den var tidigare.

Vad kan man göra med Sabre Pro i programmet då? Jo, genom att trycka på en bild av musen kan du välja vilken del du vill anpassa och därefter välja att binda nytt knapptryck eller makro, ändra belysning, hantera och byta mellan profiler, ändra DPI, kalibrera sensorn till ytor samt allmänna inställningar.

CORSAIR Sabre Pro iCUE - Bild från programvaran där man kan styra och anpassa CORSAIRS Sabre RGB Pro Trådlös.

Vid gaming

Sabre Pro är en riktigt bra gamingmus enligt oss som levererar tysta och precisa klick med en utmärkt känsla. Inuti Sabre Pro finns CORSAIR’s påkostade optiska sensor Marksman 26K DPI, som är specifikt framtagen för just gaming och olika typer av skjutspel.

Vidare är den här modellen även utrustad med CORSAIR QUICKSTRIKE, som innebär att det är minsta möjliga avstånd mellan datormusens knapp och brytaren inne i musen som registrerar klicket. Vi upplever en snabb respons när vi framförallt är inne och testar FPS-spel som CS, Valorant och Halo.

En annan anledning till att den svarar rappt är de snabba 2 000Hz i polling rate, som är tillgängligt via Slipstream-teknologin. Många andra gamingmöss brukar ha 1000Hz. Polling rate mäter hur snabbt musen delar med sig av sin position till datorn, ju högre polling rate desto snabbare. 2000Hz innebär att det tar Sabre RGB Pro 0,5 ms sekunder att berätta sin position, vilket är ruskigt snabbt.

I övrigt så flyter musen problemfritt över musmattan och den ergonomiska designen tillsammans med den lätta vikten gör den behaglig att hantera. Som vi tidigare varit inne på kan vi dock sakna lite fäste i greppet i form av lite gummi eller liknande.

Batteritid

Enligt CORSAIR så kan Sabre Pro klara sig upp till 90 timmar på en laddning, vilket får sägas är en bra tid för en trådlös gamingmus. 90 timmar gäller dock vid Bluetooth-anslutning, medan batteritiden faller ner till 60 timmar när man använder sig av den snabbare Slipstream-teknologin.

För att spara på batteriet så går musen ner i sleep mode efter 15 minuter som standard, detta går även att ställa in till önskad tid. Vidare kan man se batteristatus via en ikon i aktivitetsfältet nere till höger. Det är programvaran iCUE som visar de fyra statusar: High, Medium, Low och Critically Low. På musen lyser även en liten röd LED-lampa vid DPI-knappen när batteriet är i behov av laddning.

Något vi gillar är att laddningskabeln kan anslutas samtidigt som musen används och att det går att spela vidare utan några konstigheter.

CORSAIR Sabre Pro Wireless Gamingmus test, recension och review. Detta är en påkostad gamingmus till ett vettigt pris. Snygg, stilren och rapp.

Summering - Vad tycker vi CORSAIR Sabre Pro?

Vi tycker att Sabre Pro är en högpresterande och stilren gamingmus till ett rimligt pris. Den passar alla typer av grepp och vi rekommenderar det framförallt till dig med medium eller stora händer.

Musen är lätt och smidig att flytta runt på musmattan och den känns väldigt snabb i responsen, vilket gör den till ett utmärkt val om du framförallt spelar mycket FPS och MOBA.

Batteritiden är fullt godkänd enligt oss och i programvaran iCUE kan man enkelt ändra inställningar utan några problem. 

4.5/5

4,5/5

Hitta bästa pris för CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless hos