CORSAIR K70 RGB Pro – Test & Recension

CORSAIR K70 RGB Pro Tangentbord test, recension och betyg. Detta är ett gaming tangentbord av hög kvalité med flertalet användbara funktioner.
4/5

CORSAIR K70 RGB Pro

Sammanfattning: Högpresterande och gediget tangentbord som är framtaget för gaming. Det är utrustat med många användbara funktioner och går att få med flera olika typer av brytare. Ett suveränt val för gamern som söker en toppmodell.

Hitta bästa pris för CORSAIR K70 RGB Pro hos

CORSIR har länge varit ett ledande varumärke inom datorkomponenter, sedan ett par år tillbaka har de även tagit fram olika tillbehör till gaming, för både konsoler och datorer.

Idag gör de alltifrån tangentbord och gamingstolar till RAM-minnen och datorchassin. Bland de senaste tillskotten av tangentbord finns modellen K70 RGB Pro, som är en vidareutveckling av den populära modellen K70 RGB. Det är en påkostad modell framtagen specifikt för gaming och kommer med en rad spännande funktioner.

Vi har testat tangentbordet och i den här recensionen kan du läsa om våra erfarenheter!

Innehåll i recensionen

Första intryck

När vi packar upp CORSAIR K70 RGB Pro för första gången möts vi av en välförpackad och snygg låda som skyddar tangentbordet bra. Vid inspektion av tangentbordet finns det inga tendenser till märken ytan eller något skrammel vid skakande, vilket såklart är positivt.

K70 RGB Pro känns relativt tungt i vikten och ger en gedigen och stabil känsla. Överlag tycker vi tangentbordet ger ett bra första intryck på alla sätt och vis.

Design och utformning

Om vi tittar på hur K70 RGB Pro är uppbyggt så är det ett mekaniskt tangentbord i fullstorlek med numpad på sidan, dessutom medföljer även ett magnetiskt handledsstöd, som är av plast och har en något skrovlig yta. 

Vi tycker tangentbordet känns otroligt välbyggt och materialvalet med borstat svart aluminium ger en riktigt trevlig premiumkänsla. Ska vi anmärka på någonting så är det att handledsstödet känns lite plastigt och kunde ha varit bekvämare.

Om du är bekant med hur föregångaren K70 RGB ser ut så känner du igen en hel del hos designen på K70 RGB Pro, men det finns även ett par förbättringar. Först och främst så är strömkabeln avtagbar och kan således enkelt bytas ut för att få en annan längd på kabeln. 

Bild som visar CORSAIR K70 RGB Pro anslutning via kabel, som dessutom är avtagbar.

Vidare så har funktionsknapparna och volymkontrollen placerats längst ut mot kanterna, samtidigt som statusindikatorn i mitten har blivit större.

Varje tangent har individuell RGB-belysning, som går att anpassa efter eget tycke eller så kan man välja bland flera förinställda lägen.

K70 RGB Pro är inte utrustad med USB-passthrough eller några dedikerade makroknappar, därför tar även tangentbordet inte upp alltför mycket plats som många andra modeller i fullstorlek kan göra.

Tangenter & brytare

Till skillnad mot föregångaren K70 RGB så finns Pro-versionen i flera utföranden med olika brytare från Cherry, dessa är MX Speed, MX Red, MX Brown, MX Blue och MX Silent. Vår testmodell är utrustad MX Red, som är linjära brytare och följsamma hela vägen ner utan något distinkt klickljud, vilket många gamers tycker om, inklusive oss.

Ovanpå brytarna sitter extra hållbara double-shot PBT tangenter, som har en liten skålning och även är lite lätt blästrade, vilket ger lite extra fäste.

CORSAIR K70 RGB Pro recension, test, betyg. På bilden syns Cherry MX Red-brytarna som är linjära och följsamma hela vägen ner. Perfekt för gaming och sköna att skriva på.

En av huvudingredienserna i K70 RGB Pro är Axon Hyper Processing Technology, som gör att tangentbordet kan leverera knapptrycken i hypersnabba hastigheter till datorn. Det stödjer upp till 8000 Hz, vilket i tid är lika med 0.125 ms.

En intressant detalj som vi gillar är att det på framsidan sitter en knapp som sätter på turneringsläge, vilket innebär att eventuella makros stängs av och RGB-belysningen blir statisk. Dessutom stängs möjligheten att byta mellan profiler av. Dessa tre förändringar gör att man snabbt kan bli redo inför en seriös match som man vill prestera bra i.

Programvara

Med hjälp av CORSAIR’s programvara iCUE går det att anpassa K70 RGB Pro och andra produkter från CORSAIR till ens egna preferenser. Det är numera en väldigt bra programvara som är enkel och smidig att använda enligt oss.

Inne i iCUE går det att anpassa RGB-belysningen, makros, ändra vad tangenter gör och styra AXON’s teknologi. Dessutom sköter du uppdateringar härifrån. 

Det går att spara upp till 50 olika profiler tack vare det inbyggda 8MB-minnet. Möjligheten att justera RGB-belysningen är oändliga, men det finns även flertalet väldigt häftiga förinställda lägen att utforska.

CORSAIR K70 RGB Pro recension, review, test. Här syns en bild inifrån programvara iCUE, där man kan styra och anpassa tangentbordet efter eget önskemål. Sätt makro, justera RGB eller ändra Polling rate.

Spela på K70 RGB Pro

Vi satte K70 RGB Pro i arbete genom att testa det i en rad olika spel inom olika typer genre, så som Elden Ring, Valorant, League of Legends m.fl. 

Vi tycker att oavsett om det är stora öppna världar, MOBA eller tävlingsinriktade FPS så gör sig K70 RGB Pro starkt och vi noterar inga problem vid spelandet. Vi upplever en snabb respons från tangentbordet och låg fördröjning vid knapptrycken. 

När vi aktiverade 8000 Hz i polling rate och testade olika situationer som krävde snabba rörelser så tyckte vi att det gjorde skillnad, även om det handlar om små marginaler.

Vidare så är K70 RGB Pro bekväm att att vila händerna på och använda, vilket såklart är en viktig del vid gaming. Som vi var inne på tidigare i recensionen så kunde handledsstödet ha varit lite bekvämare, men det är ingenting vi stör oss på nämnvärt vid spelande.

Den dedikerade knappen som sätter på turneringsläge tycker vi är en användbar lösning. Vi använde den vid flera tillfällen när det var dags för rankade matcher och kunde sedan snabbt och smidigt stänga av den igen.

Skriva på K70 RGB Pro

Det här är även ett tangentbord som är trevlig att skriva och arbeta på. Tack vare den relativt diskreta designen så passar det lika bra på ett kontor som på ett gamingrum enligt oss.

De röda Cherry MX-brytarna som sitter på vårt exemplar är mjuka och trycks lätt ner. Själva tangentbordet står stadigt och robust både på en musmatta och vanligt bord, och man behöver inte bekymra sig för att det ska glida.

Summering av CORSAIR K70 RGB Pro

CORSAIR’s K70 RGB Pro är ett välbyggt tangentbord i fullstorlek som är framtagen för gaming och som passar både tävlingsinriktade spelare och de som spelar mer casual.

Bland några av de utmärkande funktionerna hos K70 RGB Pro så finns knappen som aktiverar turneringsläge, 8000Hz polling rate (avfrågningshastighet) och individuell RGB-belysning för varje tangent.

Vi är imponerade över den snygga designen på tangentbordet och tangenternas utformning. Vi gillar även möjligheten att spara många olika profiler för att kunna skapa optimala inställningar för olika spel. En detalj vi tyckte kunde ha varit bättre är handledsstödet, som kändes lite plastigt.

Överlag är det ett snabbt, snyggt och framtidssäkert gaming-tangentbord, som vi verkligen kan rekommendera för dig som är ute efter en toppmodell.

4/5

4,0/5

Hitta bästa pris för CORSAIR K70 RGB Pro hos