CORSAIR K70 Pro Mini Wireless – Test & Recension

4.5/5

CORSAIR K70 Pro Mini Wireless

Sammanfattning: K70 Pro Mini är ett snyggt och rappt tangentbord med många bra funktioner. Är du ute efter ett trådlöst 60% tangentbord för gaming så är det här bland det bästa du kommer hitta enligt oss.

Hitta bästa pris för CORSAIR K70 Pro Mini hos

CORSAIR är en välkänt varumärke inom datorkomponenter, men har även sedan ett par år tillbaka ett stort utbud av tillbehör för både datorer och konsoler.

Ett av de senaste släppen från CORSAIR är K70 Pro Mini, som är ett tangentbord i miniformat. Det är en vidareutveckling av den populära CORSAIR K65 Mini, med den stora skillnaden att K70 är en trådlös modell, samt ett par andra skillnader vi kommer till längre ner.

Vi har testat K70 Pro Mini och i den här artikeln hittar du vår recension av tangentbordet!

Innehåll i recensionen

Uppackning

K70 Mini Pro kommer väl förpackad i en snygg låda och förutom själva tangentbordet så medföljer även:

  • USB-C till USB-A kabel
  • Slipstream USB-dongel
  • Alternativ mellanslagstangent
  • Alternativ ESC-tangent
  • Två verktyg för att ta bort tangenter och brytare

När vi lyfter ur tangentbordet från lådan känns det ganska tungt och ger en gedigen känsla. Vid kontroll av tangentbordet syns ingen märken eller liknande och det ger inte ifrån sig några ljud när det skakas lite lätt. K70 Mini Pro levererar ett bra första intryck på alla plan.

Design och utformning

K70 Mini Pro är ett mekaniskt mini tangentbord som primärt är framtaget för gaming. Som namnet antyder är det ett litet tangentbord (60%) och både numpad, piltangenter och funktionstangenter har skalats bort. Värt att notera är att detta faktiskt CORSAIR’s första trådlösa tangentbord i den här storleken.

Tittar vi närmare på materialvalen och designen för K70 Pro Mini så finns det två stora skillnader mot föregångaren K65. Chassit är uppbyggt av svart aluminium som både känns och ser påkostat ut, dessutom har tangentbordet två fötter för att justera höjden. Hos K65 var chassit av plast och det saknade fötter. Två väldigt bra förbättringar från CORSAIR tycker vi.

CORSAIR K70 Pro Mini RGB. Test och recension av detta minitangentbord.

Vidare har K70 Pro Mini individuell RGB-belysning för varje tangent och dessutom en smal LED-slinga som går runt hela tangentbordets nederkant. Detta ger ett riktigt snyggt intryck. Hela tangentbordets belysning kan anpassas manuellt helt efter egen smak eller så finns det massor av förinställda lägen att välja på.

K70 Pro Mini kan du ansluta på tre sätt till datorn, antingen via en USB-kabel, Bluetooth eller CORSAIRS snabba egenutvecklade teknik Slipstream. Något vi verkligen tycker om är att flera enheter kan anslutas mot samma USB-dongel, så har du även ett par trådlösa gaminghörlurar och en trådlös gamingmus från CORSAIR så kan alla tre synkas upp mot samma USB-dongel. Perfekt för att slippa använda upp flera USB-portar i datorn.

Tangenter & brytare

K70 Pro Mini finns i två utföranden när det kommer till brytare, MX Speed eller MX Red. Båda är linjära brytare, vilket innebär att tangenterna går hela vägen ner utan något klick på vägen. Vårt testexemplar är utrustat med MX Red.

Många gamers, inklusive oss, föredrar linjära brytare då det ger en kvick respons. Vi upplever att K70 Pro Mini svarar snabbt i knapptrycken och märker inga problem alls.

Själva tangenterna är så kallade double-shot PBT-tangenter, som är mycket hållbara. Vi tycker även om att de har en lätt skålning för fingret.

CORSAIR K70 Pro Mini går det att byta tangenter på. Bilden visar olika valmöjligheter av färger på tangenter och sorter på brytare.

Som vi tidigare nämnt i recensionen så skickar CORSAIR med två verktyg för att kunna byta ut tangenter och brytare om man önskar. Det följer dock inte med några extra brytare eller tangenter (förutom en extra mellanslagstangent och ESC-tangent), utom det köps separat.

Programvara & anslutning

CORSAIR har en programvara som kallas iCUE där man kan anpassa K70 Pro Mini och andra produkter från varumärket. Vi tycker att det numera är en mycket bra programvara som är smidig och enkel att navigera i.

Via iCUE kan du skapa makros, ändra knapptryck, anpassa RGB-belysningen och välja respons från tangentbordet. Även mjukvaruuppdateringar för tangentbordet sköts härifrån.

Vi gillar att det går att spara upp till 50 olika profiler på det inbyggda minnet. På så vis kan man skapa specifika profiler för olika spel. Dessutom är RGB-inställningarna många och det finns massor av schyssta förinställda lägen om du inte vill skapa något helt själv.

Här visas Corsair K70 Pro Mini Tangentbord inne i programvara iCUE.

Spela på K70 RGB Pro

Vid gaming så är K70 Pro Mini är väldigt trevligt tangentbord att använda och gör sig framförallt starkt i FPS-spel tycker vi. De linjära brytarna är relativt tysta och kvicka på att återkoppla vid knapptryck. Vi upplever att responsen är snabb och utan några konstigheter.

K70 Pro Mini är likt flera andra modeller från CORSAIR utrustat med deras teknologi Axon Hyper-Processing Technology, som gör det möjligt få hastigheter upp till 8000 Hz. Vad innebär det då? Jo, om vi tar 1000 Hz, som är standardhastighet för många tangentbord, så innebär det attt det tar 1 millisekund för datorn att registrera ett knapptryck från tangentbordet. Med 8000 Hz går det 8 gånger snabbare och tar endast 0,125 millisekunder innan datorn registrerat tangentbordets knapptryck.

Vi tycker oss märka en viss skillnad när 8000 Hz är aktiverat, men det är svårt att avgöra om det faktiskt är en skilld eller placeboeffekt, det handlar om extremt små skillnader i hastigheter. För att aktivera detta snabbläge så behöver man ha iCUE installerat och använda en 3.0 USB-port samt ha Windows 10/macOS 10.15 eller senare. 

Vad gäller batteritiden på tangentbordet så tycker vi den är bra för att vara ett trådlöst tangentbord. Med RGB-belysning på så kan vi använda tangentbordet i ungefär 30 timmar, stänger man av den så blir batteritiden betydligt längre, upp till 200 timmar enligt CORSAIR.

Skriva på K70 Pro Mini

Förutom att vara ett riktigt vasst tangentbord för gaming så tycker vi K70 Pro Mini är en kompetent och bra modell för skrivande vid exempelvis kontorsarbete eller skolarbeten.

Det är relativt tyst med sina linjära brytare och stör inte speciellt mycket. Tycker du däremot om att ha ett klickljud när du skriver så är inte det här tangentbordet för dig.

Det ska även sägas att designen på K70 Pro Mini blir diskret om RGB-belysningen stängs av, vilket gör det lika lämpligt på kontoret som i gaming setupen.

Tittar vi på den ergonomiska biten så kan vi sakna ett handledsstöd, för att göra det riktigt bekvämt vid skrift. Tangenterna hamnar en bit upp från bordet nu.

CORSAIR K70 Pro Mini framifrån, här syns av- och påknapp, laddare samt hållare för USB-dongeln.

Summering av CORSAIR K70 Pro Mini

K70 Pro Mini är ett påkostat och välbyggt gaming tangentbord i ministorlek (60%) som passar perfekt för snabba och tävlingsinriktade spel.

Vi imponeras av hur gediget och stabilt tangentbordet är och hur snabbt det känns i många spel. Designen med RGB-belysning för varje individuell tangent kombinerat med en LED-slinga runtom hela tangentbordet är riktigt läcker.

Vi hade gärna sett att det funnits ett handledsstöd för bättre ergonomi. Annars är det en toppmodell och ett tangentbord vi starkt kan rekommendera om du söker något att spela på i miniformat.

4.5/5

4,5/5

Hitta bästa pris för CORSAIR K70 Pro Mini hos