CORSAIR HS80 RGB Wireless Headset – Test & Recension

CORSAIR HS80 RGB Gaming Headset recension, test, review. Det här ett riktigt bra gaming headset i mellanklassen och levererar ett bra ljud med en suverän mikrofon.

CORSAIR HS80 RGB Wireless Gaming Headset

4/5

Kortfattat: Utmärkt gaming headset i mellanklassen med skön komfort och stilren design. Kombineras med en högkvalitativ mikrofon och ett vasst surroundljud.

Hitta bästa pris för CORSAIR HS80 hos

CORSAIR är ett uppskattat märke som tillverkar olika typer av komponenter till datorer samt alla möjliga sorters tillbehör för konsoler och datorer, framförallt med inriktning gaming.

De gör alltifrån gamingmöss och gamingstolar till bildskärmar och gaming headset. Ett av de senaste tillskotten av gaming headsets är den här modellen, CORSAIR HS80, som är framtagen till PC, Mac samt de två PlayStation-konsolerna PS5 och PS4.

Vi har testat HS80 och i den här artikeln delar vi med oss av våra erfarenheter, häng på!

Innehåll i recensionen

Första intryck

När vi tar ut HS80-headsetet ur sin förpackning första gången så ger det ett bra första intryck och det både ser och känns robust. Det finns inga knak eller konstiga ljud som stör. Hörlurarna är stilrena och snygga i en helsvart design och gjorda av svart aluminium och plast av bra kvalité. På de två kåporna hittar vi varsin belyst CORSAIR-logga, som går att ställa in på valfri färg på eller släcka om så önskas. RGB-belysningen ger en snygg touch till hörlurarna tycker vi och styrs via CORSAIR’s programvara iCUE.

Passform & komfort

Konstruktionen på HS80 känns gedigen gedigna och tålig samtidigt som har erbjuder en mycket bekväm passform och komfort. Headsetet är lite större i storlek och kan kännas aningen klumpig att hantera eller gömma undan, men väl på huvudet sitter det utmärkt.

Huvudband

På tal om huvudet så har CORSAIR försett denna modellen med ett mjukt och flexibelt huvudband. Det här bandet går att justera genom att lossa ett kardborrefäste innanför ramen, så att passformen blir optimal för varje användare.

Vi tycker bandet är suveränt och ett betydligt bekvämare alternativ än det skummgummit som använts på tidigare modeller.

Kåporna

Kåporna för öronen är over-ear och vridbara, vilket gör dem följsamma och flexibla efter huvudets form. Materialet i öronkuddarna är minnesskum kombinerat med mjukt plyschtyg mot öronen. Vi gillar den här tygklädseln, som både andas bra och känns behaglig, även om det inte ger en lika lyxig känsla som konstläder gör.

CORSAIR HS80 RGB Wireless Headset test, recension, betyg. Snygga och bekväma gaminghörlurar med storslaget surroundsystem.

Anslutning och kontroller

När det gäller anslutningsmöjligheter så kan HS80 trådlöst anslutas till PC, Mac, PS5 och PS4 med hjälp av den medföljande USB-dongeln. CORSAIR har tagit fram en teknologi de kallar Slipstream Wireless som ska ge låg latens och ett högkvalitativt trådlöst ljud. Vi upplever ingen fördröjning eller störningar under vårt testande.

Det är även möjligt att ansluta upp till tre enheter till samma USB-dongel med Slipstream-teknologin. Den trådlösa gamingmusen CORSAIR Sabre Pro, som vi testade samtidigt som dessa hörlurar, gick utmärkt att ha ansluten mot samma USB-dongel.

Hörlurarna går även att användas samtidigt som de är anslutna och laddas via den medföljande USB-kabeln.

Kontroller

På vänster kåpa hittar vi en knapp för att sätta på och stänga av headsetet samt ett volymreglage. Det går även att trycka in volymreglaget för att byta mellan förinställda ljudlägen. Utöver detta kan även mikrofonen tystas genom att fälla upp den, mikrofonen har en liten LED-belysning som blir röd vid avstängt läge och vit vid påslagen.

Det är smidiga och enkla kontroller helt enkelt. Det som möjligtvis saknas för konsolspelare är ett reglage för mixen mellan chatt och spelljud. Detta har CORSAIR på andra modeller, men det går såklart att klara sig utan.

Kontrollerna på CORSAIR HS80 RGB Gaming Headset, enkla och smidiga att använda.

Ljud

CORSAIR HS80 kommer med ett imponerande ljud för att vara ett gaming headset i mellanklassen. Hörlurarna är utrustade med 50 mm element som erbjuder 24-bit/48kHz ljud vid trådlöst och 24-bit/96kHz med den medföljande USB-kabeln. 

Ljudet är välbalanserat och hörlurarna gör sig bra oavsett om det är ett bilspel, sportspel eller krigsspel man spelar. HS80 går med fördel även att använda till musik och film där man kan lyssna med de förinställda ljudinställningarna eller själv mixtra fram en önskvärd mix i EQ-inställningarna.

Något vi gillar starkt med denna modellen är stödet för Dolby Atmos, som skapar en extra dimension i spelen med surroundljudet. Det passar perfekt i FPS-spel, då man lättare kan höra från vilket håll motståndarna kommer. Det skapar även häftiga ljudkulisser i stora open world-spel.

Dolby Atmos-appen laddas ner kostnadsfritt till PC och är bara att starta så är surroundljudet aktiverat. Om hörlurarna däremot ansluts till ett Playstation så fungerar konsolens inbyggda 3D-ljus utmärkt med headsetet.

Mikrofon

CORSAIR har försett HS80 med en rundstrålad mikrofon (omnidirectional på engelska), vilket innebär att ljud tas upp lika mycket oavsett från vilket håll det kommer. För ett headset i den här prisklassen så är mikrofonen riktigt vass och erbjuder ett kristallklart och rikt ljud som inte låter burkigt på något sätt. Här tycker vi CORSAIR har verkligen har lyckats. 

Ska vi ta fram något negativt med mikrofonen så är det att den inte är avtagbar, utan det är en så kallad bommikrofon som tystas när den fälls upp och aktiveras när den är i nedfällt läge.

I vårt test av CORSAIR HS80 RGB Headset har vi kommit fram till att det är ett gediget och mycket bekvämt headset som för sin prislapp är mycket prisvärd. Rekommenderas!

Batteritid

Enligt CORSAIR så har HS80 20 timmar i batteritid, vilket får anses vara helt ok för ett gaming headset. Med RGB aktiverat så fick vi i vårt test ut 14 timmar, utan RGB så ökar såklart dessa siffror ytterligare.

För att öka batteritiden finns ett inbyggt energisparläge, där headsetet stänger av sig själv efter att det är inaktivt ett stund.

Summering - Vad tycker vi CORSAIR HS80?

Det här är ett riktigt bra gaming headset i mellanklassen som är välbyggt, mycket bekvämt och levererar ett utmärkt ljud i kombination med en suverän mikrofon.

Hörlurarna känns påkostade och robusta och det nya huvudbandet från CORSAIR gör att de passar de allra flesta gamers. HS80 är ett bra nästa steg när du är trött på en billig instegsmodell med bristande ljudkvalité och mikrofon som sprakar.

Även om headset primärt är framtaget för gaming passar det även enligt oss för videosamtal och liknande tack vare den klara och varma mikrofonen tillsammans med den relativt diskreta designen.

4/5

4/5

Hitta bästa pris för CORSAIR HS80 hos