Bästa Xbox tillbehör 2024: 11 tips för Series X|S & One

Hitta bästa Xbox tillbehör i vår stora guide. Vi går igenom våra favoriter av tillbehör till Xbox-konsolen, så gör spelupplevelsen roligare och bättre.

Spelar du på en Xbox-konsol så finns det många användbara tillbehör som gör din spelupplevelse ännu bättre och roligare. Både Xbox Series X, Series S och One är kraftfulla konsoler som erbjuder en stor variation av gaming med hjälp av olika tillbehör.

I den här artikeln kommer vi att guida vi dig till aktuella och bra tillbehör för ditt Xbox, så att du kan optimera din spelupplevelse ytterligare och få ut max av spelkonsolen.

Innehåll i guiden

Topplista bästa tillbehör Xbox 2024

Nedan följer 11 tips på Xbox tillbehör där vi berättar om fördelarna och hur de kan användas. Du hittar alltifrån handkontroller till headset och olika laddningstillbehör. 

1. Steelseries Arctis Nova 4X

Steelseries Arctis Nova 4X är ett par vassa hörlurar för Xbox och ett utmärkt tillbehör att köpa till sin konsol.
Steelseries Arctis Nova 4X är ett gaming headset som passar perfekt som Xbox tillbehör.

Ett påkostat headset från SteelSeries som är utvecklat och framtaget specifikt för Xbox Series X, Series S samt Xbox One. Dessa hörlurar kopplas med hjälp av en dongel till Xboxet och det går även att använda hörlurarna till en dator om man skulle önska.

Hörlurarna levererar ett utmärkt ljud, som förhöjer spelkänslan och ger en riktigt bra ljudbild med hjälp av teknologier som Microsoft Spatial, Dolby Atmos och Tempest 3D. Vidare har mikrofonen röstisolering som stänger ute bakgrundsljud och låter personerna du pratar med höra dig klart och tydligt.

Headsetet har en bekväm passform och på hörlurskåpan kan man enkelt justera ljudet för både chatt och spel. Ett par riktigt bra trådlösa hörlurar för konsolspel helt enkelt! 

Hitta bästa pris för Steelseries Arctis Nova 4X hos:

2. Kyzar Dubbel Laddstation

Kyzar är en dubbel Laddstation för Xbox och är det något tillbehör man ska köpa till sin konsol är det detta. Man laddar sina handkontroller smidigt och vet vart de är hela tiden.

Ett mycket användbart Xbox tillbehör är en laddningsstation för handkontrollerna. Med hjälp av en sådan kan du vara säker på att handkontrollerna alltid är redo att användas samtidigt som du vet vart dem är (om man skött sig och lagt tillbaka dem såklart…)

Kyzar är en laddstation för Xbox som vi gillar och som bland annat är utrustat med en LED-indikator för att man smidigt ska se laddningsstatus. Till den här stationen ingår två uppladdningsbara batteripaket som man sätter i batteriluckan, sedan är det bara att ställa handkontrollerna i laddningstationen och låta det ladda.

Denna modellen passar för både den äldre Xbox-kontrollen och de nya som lanserades när Xbox Series X och Series S släpptes. 

Hitta bästa pris för Kyzar Dubbel Laddstation hos:

3. Xbox Elite Wireless Controller Series 2 - Core

Nya Xbox Elite Wireless Kontroll i en snygg vit färg. Detta är en av de bästa handkontrollerna för PC och Xbox enligt oss.
Xbox Elite Wireless Controller Vit, denna påkostade dosa är vårt val av bästa premium handkontroll för Xbox och PC.

Originalkontrollen till Xbox är det inget fel på, tvärtom är den riktigt bra. Men vill du ta din gaming till nästa nivå och kunna utveckla dig i olika spel så ger den här toppmodellen dig bättre förutsättningar. Med Elite Controller Series 2 får du fler valmöjligheter, bättre funktioner och en helt annan flexibilitet.

På den här dosan kan du ändra hur snabbt vissa knappar ska reagera på tryck. Det går att mappa knapparna och spara upp till tre olika profiler i det inbyggda minnet och kvickt byta medan du spelar. Vidare kommer handkontrollen med gummerat grepp som känns riktigt bra i händer och dessutom har det ett inbyggt batteri som håller upp till 40 timmar.

Det här är basversionen av Elite-kontrollen och den är redo att spelas med. Du kan även köpa till komponentpaketet och byta ut knappar och anpassa dosan till perfektion för just dig.

Hitta bästa pris för Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – Core hos:

4. PDP Media Remote for Xbox

PDP Media Remote for Xbox är en fjärrkontroll som kan styra din Xbox konsol. Ett utmärkt tillbehör för Series X, Series S och One om man kollar mycket på film, serier och Youtube.

Om du kikar en del på serier, filmer, Youtube eller liknande via ditt Xbox så är en fjärrkontroll ett passande och bra tillbehör som kommer göra tittandet smidigare. Handkontrollen är inte alltid den smidigaste att navigera med i olika tablåer och menyer.

Vi gillar fjärrkontrollen PDP Media Remote, som har en slimmad och snygg design och matchar Xboxets färger. Den är officiellt licensierad av Xbox och fungerar utan några som helst problem med konsolen. 

Några av funktionerna är fram- och bakspoling, pausning, justera volym m.m. Knapparna är rörelseaktiverade och även bakbelysta, för att du ska kunna se vad du trycker på i mörker.

Hitta bästa pris för PDP Media Remote for Xbox hos:

5. Logitech G920 Racing Wheel Xbox

Logitech G920 Gamingratt Xbox gör racing- och bilspel roligare på konsolen. Ett roligt tillbehör som gör spelandet mer autentiskt.

Tycker du om att spela olika bil- och racingspel så är en bra gamingratt ett riktigt trevligt tillbehör för Xbox, som verkligen kommer göra spelupplevelsen både roligare och verkligare.

Vi gillar ratten Logitech G920, som är framtagen för Xbox och fungerar både till Series X, Series S och Xbox One. Den kommer med ett par välgjorda pedaler i metall med både gas, broms och koppling. 

Vidare har ratten en dubbelmotor för force feedback, som skapar en autentisk körupplevelse. Ratten är klädd i handsytt läder, vilket ger en härlig premiumkänsla.

Hitta bästa pris för Logitech G920 Racing Wheel Xbox hos:

6. Webcam

Om du vill kunna streama live på Twitch eller spela in dig själv och lägga upp på videos på Youtube när du spelar så är en kamera ett perfekt tillbehör för dig. 

Xbox rekommenderar framförallt Logitech-kameror, då de stödjer rätt format för konsolen och en riktigt bra modell enligt oss är Logitech C922 Pro Stream Webcam. En prisvärd kamera som streamar 720p i 60 FPS och är utrustad med två mikrofoner.

Hitta bästa pris för Logitech C922 Pro Stream Webcam hos:

7. Seagate Storage Expansion Card för Xbox Series X|S

Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S. Detta är bästa externa SSD och hårddisk för Xbox. Det är dolt bakom konsolen och erbjuder otroligt snabba hastigheter.
Xbox Series X med Seagate Storage Expansion Card som ger ett större minne och lagring.

Tycker du om att variera mellan olika spel och gärna har ett stort gäng installerat så är det här ett utmärkt tillbehör att köpa till konsolen. 

Seagate Storage Expansion Card är ett officellt licensierat Xbox minne och på baksidan av konsolen finns ett specifikt uttag för just detta minnet. Bara att sätta in och köra igång utan några formateringar eller liknande.

Minnet arbetar sömlöst med Xbox-konsolen, vilket innebär att det inte märks någon skillnad alls om spelet är installerat på själva konsolen eller detta minnet. Det blir helt enkelt en förlängning av konsolens interna minne kan man säga. Ett utmärkt Xbox tillbehör!

Hitta bästa pris för Seagate Storage Expansion Card för Xbox Series X|Shos:

8. Samsung Portable SSD T9

Samsung T9 SSD är vårt val av bästa externa SSD till Xbox, den har snabba skriv- och läshastigheter och för över spelen på nolltid.
Samsung T9 är en bäst i test extern SSD för Xbox, som är liten och smidig. Dessutom klarar den av fall på upp till 3 meter.

Vill du ha ett prisvärt extraminne till Xbox Series X och Xbox Series S så kan man köpa en extern SSD. Till skillnad mot PlayStation så kan faktiskt Xbox-konsoler spela spel direkt från ett externt minne, vilket är en stor fördel tycker vi. 

En modell som vi tycker kombinerar pris och prestanda på ett utmärkt sätt är Samsung T9 SSD. Du hittar den i flera olika storlekar, alltifrån 1 TB upp till 4 TB. Med det här minnet får du snabba laddningstider och en smidig spelupplevelse.

Hitta bästa pris för Samsung Portable SSD T9 hos:

9. Gästkontroll - PDP Wired Controller till Xbox

En lite billigare och kabelbunden handkontroll är perfekt att ha som “gästkontroll” eller till ett barn som kanske inte är så rädd om saker och ting. PDP Wired Controller är officiellt licensierad av Xbox och det är en välbyggd handkontroll med kabel som liknar originalet i utformningen, men till ett betydligt billigare pris.

Via PDP’s app så kan man konfigurera triggers, knappar och justera döda zoner om så önskas. Vidare går det att justera spel- och chattljud om kontrollen används för att spela online. Kabeln till kontrollen är på 2,4 meter och kan även kopplas loss om det skulle behövas.

Hitta bästa pris för PDP Wired Controller till Xbox hos:

10. Colour Change LED Stand

Venom Colour Change Led Stand Xbox ger en härlig belysning till konsolen. Ett estetiskt tillbehör för Xbox.

Med detta trevliga Xbox Series X tillbehör kan du sätta färg på konsolen via en snygg LED-belysning i 7 olika färgalternativ. Stativet ställs runt konsolen och lyser upp mot själva konsolen för en riktigt snygg effekt.

Det går att justera ljusstyrkan, färginställningar och välja om ljuset ska vara pulserande eller fast. Stativet drivs med en USB-kabel direkt via konsolen och det finns extra USB-portar i stativet för att ersätta den upptagna porten i konsolen. 

Hitta bästa pris för Colour Change LED Stand hos:

11. Xbox Play and Charge Kit

Xbox Play and Charge kit tillbehör som låter dig ladda batteriet i handkontrollen.

Med detta Play and Charge-kit slipper du köpa en massa batterier och byta ut hela tiden. Sätt bara in batteripaketet i handkontrollen och ladda via USB-porten i handkontrollen. Smidigt, billigt och miljövänligt! 

Hitta bästa pris för Xbox Play and Charge Kit hos:

Välja rätt Xbox tillbehör

Förutom bästa skärmen till Xbox så finns det en mängd olika tillbehör till Xbox som kan göra din spelupplevelse betydligt bättre och roligare. 

Alla har vi olika preferenser, kanske vill du ha ett riktigt bra ljud eller så vill du kunna utöka minnet i konsolen för att få plats med fler spel? Oavsett vad så har vi tagit fram bra tips i den här artikeln.

Vissa tillbehör är vanligare än andra, att köpa till en extra Xbox handkontroll är exempelvis något som de flesta gör som köper en konsol. Däremot är en kamera något som köps av en streamer eller någon som vill börja lägga upp videos till YouTube eller liknande. Hitta det bästa tillbehöret för just dina behov!

Köpa tillbehör till Xbox online

Det går att hitta Xbox Series X, Series S och One tillbehör hos olika butiker, så som KomplettSpelbutiken samt Kjell & Company. I regel så är tillbehören billigare online, där konkurrensen är betydligt hårdare.

Utöver pris så hittar du även ett större utbud online och kan i lugn och ro beställa hem dina prylar och hämta ut vid närmaste ombud eller få hemlevererat.

Sammanfattning av bästa Xbox tillbehör 2024

Du har i den här guiden kunnat läsa om våra bästa tips på Xbox tillbehör. Prylar som passar både till Series X, Series S och One-modellen. Oavsett hur mycket du spelar och hur duktig du är så tror vi du hittar något bra och passande tillbehör i den här artikeln.

Xbox är en modern konsol som med rätt tillbehör kan erbjuda en väldigt trevlig variation och möjligheter. Hitta nya sätt att ha kul med in spelkonsol helt enkelt! Nedan följer vår topplista sammanfattat:

 1. SteelSeries Arctis Nova 4X
 2. Kyzar Laddningsstation
 3. Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – Core
 4. PDP Media Remote for Xbox
 5. Logitech G920 Racing Wheel
 6. Webcam – Logitech C922 Pro Stream
 7. Seagate Storage Expansion
 8. Samsung Portable SSD
 9. PDP Wired Controller
 10. Colour Change LED Stand
 11. Xbox Play and Charge Kit

Vanliga frågor om Xbox tillbehör

Förutom en bra gaming-TV och en internetanslutning finns det många bra tillbehör till Xbox som man kanske inte behöver, men som förhöjer gamingupplevelsen.

Ja, det går antingen att utöka via ett externt SSD-minne för Xbox eller genom Seagate Storage Expansion. Det är ett litet minne som sätts på baksidan av Xboxet i en specifik port och som fungerar som en förlängning av minnet, det vill säga lika snabbt som det interna minnet.

Det går bland annat att kolla film, serier och liknande via exempelvis Netflix. Du kan även lyssna på musik eller kolla videoklipp via exempelvis YouTube.

Du hittar det i butiker som Komplett & Kjell & Company. Passa även på under reor som mellandagsrean för gaming och Black Friday-rean för gaming